Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Penturo un Līnsbergere tiek pie mazajiem globusiem

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Penturo un Līnsbergere tiek pie mazajiem globusiem
Aleksis Penturo ar milzu slaloma globusu. Foto:Getty images

Pasaules kausā kalnu slēpošanā milzu slalomā vīriešiem sezonas kopvērtējumā uzvaru ieguva francūzis Aleksis Penturo, bet sievietēm slalomā kopvērtējuma titulu nopelnīja austriete Katarina Līnsbergere.

Šodien Lencerhaidē noskaidrojās mazā kristāla globusa īpašnieki milzu slalomā vīriešiem un slalomā sievietēm. Tās bija vienīgās disciplīnas, kurās vēl nebija zināmi uzvarētāji un kurās saglabājās intriga par pirmo vietu kopvērtējumā. Ar uzvarām šīs dienas sacensībās šo attiecīgo disciplīnu titulus izcīnīja Penturo un Līnsbergere. Ja šodien 30.gadu jubileju svinošais francūzis, kurš iepriekš četras reizes bijis labākais sezonas garumā Alpu kombinācijā, pirmo reizi tika pie milzu slaloma titula, tad 23 gadus vecā Līnsbergere nopelnīja karjeras pirmo mazo kristālu globusu.

Sezonas pirmajos startos milzu slalomā veiksmīgāks bija Marko Odermats, pirmajos trijos startos nopelnot pilnu godalgoto vietu komplektu un izvirzoties vadībā, kamēr francūzis palika ārpus trijnieka, bet turpat tuvumā pjedestālam. Nākamajos trijos startos uzvarēja Penturo, izvirzoties līderos. Savukārt trijos startos pēc pasaules čempionāta atkal labāks bija Odermats, tāpēc pirms šīsdienas sacensībām vadībā ar 25 punktu pārsvaru atradās šveicietis.

Šodien intriga pazuda pēc pirmā brauciena, jo Penturo bija stabilā vadībā, kamēr Odermats atradās dalītā desmitajā vietā. Un tas nebija tāpēc, ka šveicietis būtu kādā trases daļā kļūdījies ļoti. Arī otrajā braucienā nekas nemainījās, un šodien no fantastiski Kransko Gorā braucošā Odermata nebija ne miņas, tādējādi šveicietis, kurš retu reizi ar ceturto vai piekto vietu nebija ticis trijniekā, pirmo reizi šajā sezonā palika ārpus desmitnieka. Līdz ar to arī taisnīgā veidā mazo un arī lielo globusu bija pelnījis Penturo.

Ar mainīgākām sekmēm un nestabilāk kā abi iepriekšminētie šajā sezonā startēja Filips Žubčičs, kurš it kā palika Penturo un Odermata ēnā, bet arī pretendēja uz uzvaru, jo sezonas laikā vairāk nekā pusē no milzu slalomā spēja iekļūt trijniekā, tostarp divreiz uzvarēt. Taču tieši šī nestabilitāte ar 12.vietu Zeldenā, 10.vietu Altabadijā un 14.vietu Bansko otrajā dienā neļāva horvātam sezonas beigās kopvērtējumā ieņemt pirmo pozīciju. Tas, ka šie trīs bija izteikti līderi, parāda tas, ka ceturtajā vietā šveicietim Lukam Meijāram līdz trijniekam pietrūka vairāk nekā 200 punktu. Ja kaut vai nedaudz ko līdzīgu sezonas nobeigumam arī sākumā būtu spējis parādīt francūzis Matjē Fevrs, tad viņš sezonu pabeigtu augstāk par piekto vietu. Taču nenoliedzami ar 29 gadus veco pasaules čempionu būs jārēķinās nākamajā sezonā.

Pasaules kausa kopvērtējums milzu slalomā vīriešiem, 10/10 sacensībām

V.SportistsValstsPunkti
1.Aleksis PenturoFrancija700
2.Marko OdermatsŠveice649
3.Filips ZubčičsHorvātija606
4.Luks MeijārsŠveice393
5.Matjē FevrsFrancija378

Sievietēm slalomā sezonas laikā bija izveidojies vadošais piecinieks – Petra Vlhova, Katarina Līnsbergere, Mikaēla Šifrina, Mišele Gisina un Vendija Holdenere, kuru vidū ļoti reti kura cita iespraucās. Taču par kopvērtējuma titulu cīnījās lielais trijnieks – Vlhova, Līnsbergere, Šifrina. Pēc Zagrebas slaloma 3.janvārī, kas bija ceturtais starts šajā disciplīnā, un Vlhova trešās uzvaras, reti kurš varēja iedomāties, ka slovākiete sezonas beigās paliks tikai trešā.

Pēc vairākām trešajām un otrajām vietām Līnsbergere vispirms uzvarēja pasaules čempionātā, bet sezonas pēdējos divos startos arī tika iegūtas pirmās uzvaras pasaules kausa posmos, pārtraucot Austrijas vairāk nekā sešu gadu periodu bez uzvarām sieviešu slalomā. Rādītais sniegums un arī izcīnītās vietas apliecināja, ka Līnsbergere ir pelnījusi slaloma titulu. Viņa ir vienīgā, kas sezonas laikā tikai vienu reizi netika trijniekā (4.vieta Jasnā). Tikmēr 25 gadus veco slovākieti, kura ārpus trijnieka palika četras reizes no deviņām, „iegāza” pēdējie divi starti. Šifrina aizvadīja ļoti labu sezonu, slalomā sasniedzot lieliskus rezultātus – divas uzvaras, trīs otrās vietas un trīs trešās vietas, taču ja ir tāda konkurente kā Līnsbergere, tad par šādiem rezultātiem augstāk par otro vietu nesanāk tikt, tikai knapi par pāris punktiem apsteidzot Vlhovu. Amerikāniete nav palikusi diez ko sliktāka, bet Līnsbergere ar Vlhovu ir progresējušas, tāpēc vairs 26 gadus vecā Šifrina tā nedominē kā kādreiz, taču no sportiskā viedokļa tas ir pat ļoti labi.

Pasaules kausa kopvērtējums slalomā sievietēm, 9/9 sacensībām

V.SportisteValstsPunkti
1.Katarina LīnsbergereAustrija690
2.Mikaēla ŠifrinaASV655
3.Petra VlhovaSlovākija652
4.Mišele GisinaŠveice491
5.Vendija HoldenereŠveice415

     [+] [-]

, 2021-03-20 19:13, pirms 3 gadiem
Es labāk skatos uz meitenēm nekā uz Penturo!
Nevar nomainīt bildi pret Karo?