Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Autors: Ivars Bācis

Taihmans labākais prologā, iegūstot „King of Mordarbacken” titulu

Taihmans labākais prologā, iegūstot „King of Mordarbacken” titulu
Taihmans atkal pierādīja, ka ir prologa speciālists
AFP PHOTO / DAMIEN MEYER

Pasaules kausa distanču slēpošanā noslēguma otrajā posmā 3,3km prologā brīvajā stilā ar intervāla startu lielisku uzvaru izcīnīja vācietis Aksels Taihmans, tikai par 2 sekundes desmitdaļām apsteidzot šveicieti Kolonju. Trešajā vietā čehs Martins Koukals.

Arī vīriešiem šīsdienas prologs Zviedrijas slēpošanas centrā Falunā noteica „King of Mordarbacken” („Nāves kalna” karalis) titula ieguvēju. Fantastiski veicot distances otro daļu, to ieguva vācietis Aksels Taihmans, kas pazīstams ar to, ka sāk mierīgi un kāpina tempu uz beigām. Pie 1,2km atzīmes Taihmans atradās tikai 64. (!) vietā, līderim Helneram (Zviedrija) zaudējot 20 sekundes. Pasaules kausa kopvērtējuma vicelīderis Kolonja augstajā otrajā vietā, Taihmanam zaudējot nieka 0,2 sekundes. Starp citu, šīssezonas „Tour de ski” prologā Taihmans ar Kolonju arī ierindojās pirmajā un otrajā vietā.

Trešo vietu šodien izcīnīja čehs Martins Koukals, uzvarētājam zaudējot 5,3 sekundes. Pasaules kausa līderis norvēģis Nortugs ierindojās 7.vietā, ļaujot Kolonjam vēl vairāk pietuvoties. Tā kā noslēguma posmos izcīnītos punktus kopvērtējumā ieskaitīs tikai tad, ja sportists finišēs pēdējā posmā, tad var teikt, ka šobrīd "virtuālajā vērtējumā" Nortugs apsteidz Kolonju vairs tikai par 3 punktiem. Līdz ar to abu savstarpējā cīņa solās būt ļoti sīva un aizraujoša.

Labākais no igauņiem bija Kaspars Kokks, kas ierindojās 57.vietā (+ 31 sekunde). Lietuvietis Novoseļskis finišēja 77.vietā (+ 45 sekundes).

Pasaules kausa noslēguma sacensībās pēc 2 posmiem vadībā atrodas norvēģis Dāls, kurš šodien finišēja 27.vietā, bet trešdien sprintā Stokholmā bija otrais. Otrajā vietā izvirzījies Kolonja, bet trešais, pateicoties iekļūšanai finālā sprintā Stokholmā un bonusa sekundēm, krievs Krjukovs
.

Pasaules kausa noslēgums. 2.posms. Faluna (Zviedrija)

3,3km Prologs ,brīvais stils, intervāla starts. Vīrieši (84 dalībnieki):

VietaSportists (Valsts)Laiks
1.A.Taihmans (Vācija)8:33.1
2.D.Kolonja (Šveice)+ 0.2
3.M.Koukals (Čehija)+ 5.3
4.T.Angerers (Vācija)+ 6.7
5.R.Zommerfelds (Vācija)+ 7.3
6.R.Klara (Itālija)+ 8.4

Pasaules kausa noslēgums. Pēc 2 posmiem (vīrieši)

VietaSportists (Valsts)Laiks
1.J.K.Dāls (Norvēģija)10:13.8
2.D. Kolonja (Šveice)+ 14.8
3.N.Krjukovs (Krievija)+ 22.5
4.E.Ronnings (Norvēģija)+ 26.2
5.U.V.Hattestāds (Norvēģija)+ 26.3
6J.Modins (Zviedrija)+ 27.4

Izmantotie resursi:
fis-ski.com


, 2009-03-20 16:58, pirms 15 gadiem
Aksels super noslēpoja. varbūt būs atguvis formu.
Marsels Hiršers. Foto: Reuters / Scanpix
1

Titulētais kalnu slēpotājs Hiršers plāno atgriezties un pārstāvēt Nīderlandi

LETA--AP. Titulētais Austrijas kalnu slēpotājs Marsels Hiršers plāno atgriezties sacensību apritē un pārstāvēt savu mātes dzimteni Nīderlandi.
Liene Bondare
Foto: Emīlija Škapare
1

Liene Bondare sezonu noslēdz ar jaunu personīgo rekordu slalomā

Latvijas kalnu slēpotāja Liene Bondare sezonas noslēdzošajās slaloma sacensībās Valdizērē, Francijā, sasniedza piekto vietu, vēlreiz šajā sezonā uzlabojot savu personīgo Starptautiskās Slēpošanas federācijas FIS punktu rekordu.
Tomass Nortugs (pirmais no kreisās) un Peters Nortugs (vidū) 2016. gada saensībās. Foto: Ringsaker blad.
1

Slēpotājs Nortugs izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā

Titulētā Petera Nortuga brālis Tomass Nortugs, kuram arī netrūkst panākumu distanču slēpošanā, pagājušajā nedēļas nogalē izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā.