Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Pasaules čempioni uzvar Norvēģijas čempionātā slalomā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Pasaules čempioni uzvar Norvēģijas čempionātā slalomā
S.F.Sulevogs. Getty images.

Ar divkārtējā šī gada pasaules čempiona Sebastiana Fosa Sulevoga un pasaules čempiones komandu sacensībās Teas Luīzes Stjernesundas uzvarām slalomā pagājušajā nedēļas nogalē Opdālē noslēdzies Norvēģijas čempionāts kalnu slēpošanā.

Identiski kā pasaules kausa noslēdzošajā posmā Lencerhaidē (Šveice) arī Norvēģijas čempionātā abas ātrumdisciplīnas – nobrauciens un supergigants – tika atceltas, kalnu slēpotājiem sacenšoties milzu slalomā un slalomā.

Ar uzvaru valsts čempionātā savas karjeras labāko sezonu noslēdzis Sebastians Foss Sulevogs, kurš šogad pirmo reizi uzvarēja pasaules kausa posmā un izcīnīja pirmās medaļas pasaules čempionāta, kļūstot par pasaules čempionu slalomā un komandu sacensībās. Norvēģijas čempionātā 29 gadus vecais Foss Sulevogs tika pie trešā titula, jo nepārspēts viņš bija arī 2015. un 2013.gadā. Iepriekšējās divas reizes aiz Fosa Sulevoga bija ierindojies titulētais Henriks Kristofersens, kurš šoreiz nepiedalījās. Sudraba medaļu ieguva Timons Haugans, kurš pērn Šamonī pasaules kausā aiz Klemena Noela izcīnīja otro vietu, kas ir norvēģa ne tikai vienīgā reize trijniekā, bet arī desmitniekā. Interesanti, ka Haugans no Fosa Sulevoga atpalika 0,26 sekundes – tieši tikpat, cik pirms astoņiem gadiem Kristofersens. Trijnieku noslēdza juniors Oskars Zimmers.

Arī sieviešu konkurences uzvarētāja Tea Luīze Stjernesunda ir aizvadījusi savu labāko sezonu, kaut arī iepriekšējos gados viņa bija sasniegusi labākus rezultātus pasaules kausa posmos, taču februārī Kortīnā norvēģiete tika pie savas pirmās medaļas – zelta komandu sacensībās, kur startēja kopā ar Sebastianu Fosu Sulevogu un vēl diviem citiem – Kristīni Rīsu-Johansenu un Fabianu Sulheimu. Otro vietu tāpat kā pirms pieciem gadiem Latvijas Slēpošanas federācijas rīkotajā Baltijas kausā Pihē ieguva Mariela Kufosa, kurai tā bija pirmā medaļa valsts čempionātā pieaugušo konkurencē. Uz goda pjedestāla trešā pakāpiena kāpa 18 gadus vecā Dženiferas Ģērmanes vienaudze Karmena Nilsena, kura pirms diviem mēnešiem bija labākā Norvēģijas čempionātā starp 2003.gadā un agrāk dzimušajām, bet netika Norvēģijas izlasē dalībai pasaules junioru čempionātā. Arī milzu slalomā nepārspēta bija 24 gadus vecā Stjernesunda, kura līdz šim vēl nebija uzvarējusi nacionālajā čempionātā. Otro vietu ieguva 21 gadus vecā pasaules junioru vicečempione Marta Munsena, kura šogad divas reizes uzvarēja Eiropas kausa posmā.

Vīriešiem pēc trīs gadu pārtraukuma savu panākumu atkārtoja un uzvaru svinēja 2017.gada pasaules čempionāta bronzas medaļas ieguvējs Leifs Kristiāns Nestvolds-Haugens, kas vairāk nekā 40 dalībnieku konkurencē aiz sevis atstāja šogad Eiropas kausa posmā slalomā uzvarējušo 19 gadus veco Aleksandru Stēnu Ulsenu un pagājušajā sezonā Eiropas kausa posmā trijniekā tikušo Patriku Hauganu Veistenu, kurš 2017.gadā arī izcīnīja bronzu.