Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Svindālam pirmā uzvara šosezon

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Svindālam pirmā uzvara šosezon
Aksels Lunds Svindāls
Foto: AFP/Scanpix

Norvēģijas kalnu slēpotājs Aksels Lunds Svindāls, kurš kļuva par pagājušās sezonas Lielā kristāla globusa ieguvēju, šodien uzvarējis pirmās sacensības šajā sezonā, triumfējot supergigantā Itālijā. Otrajā vietā Karlo Janka, bet trešais Patriks Štaudahers.

Šajā nedēļas nogalē kalnu slēpotāji sacenšas Itālijā (Valgardenā). Šodien kā pirmās notika sacensības supergigantā, kurām kopumā bija pieteikušies 67 dalībnieki. Visveiksmīgākais šodien izrādījās norvēģis Aksels Lunds Svindāls. Pērnā gada Lielā kristāla globusa ieguvējs (sezonas kopvērtējuma uzvarētājs) šo sezonu nebija iesācis pārliecinoši, jo vēl atguvās no savainojuma ārstēšanas, bet šodien tika pie pirmās uzvaras sezonā. „Esmu sajūsmā, ne tikai tāpēc, ka izdevās uzvarēt pirmās sacensības šosezon, bet arī tāpēc, ka man ļoti patika šīs dienas brauciens”, atzina norvēģis.

Par 0.12 sekundēm no viņa atpalika šveicietis Karlo Janka, tādējādi pārtraucot savu neveiksmju sēriju – Valdizērā (Francija) viņš nefinišēja nevienā no trijām disciplīnām. Piecas sekundes simtdaļas no Jankas atpalika itālietis Patriks Štaudahers, iegūstot trešo vietu, bet pārējie sportisti atpalika jau krietni vairāk.

Pasaules kausa kopvērtējumā līderpozīcijas atguvis pieminētais šveicietis Karlo Janka. Otrais ir austrietis Benjamins Raihs, bet uz trešo vietu pakāpies šīs dienas uzvarētājs Svindāls. Līderpozīcijas supergiganta disciplīnā gan saglabājis cits austrietis Mihaels Valhofers, kurš šodien bija tikai 13. Rīt sportisti sacentīsies nobrauciena disciplīnā.

PČ posms kalnu slēpošanā. Valgardena (Itālija). Supergigants vīriešiem, 18. decembris

VietaSportistsValstsRezultāts
1.Aksels Lunds SvindālsNorvēģija1:38:35
2.Karlo JankaŠveice+0.12
3.Patriks ŠtaudahersItālija+0.17
4.Mario ŠaibersAustrija+0.62
5.Bode MillersASV+0.69
6.Didjē DefagoŠveice+0.83

Pasaules kausa kopvērtējums kalnu slēpošanā vīriešiem

VietaSportistsValstsPunkti
1.Karlo JankaŠveice540
2.Benjamins RaihsAustrija515
3.Aksels Lunds SvindālsNorvēģija388
4.Didjē KušsŠveice384
5.Mihaels ValhofersAustrija288
6.Teds LigetijsASV281

Sezonas kopvērtējums supergigantā

VietaSportistsValstsPunkti
1.Mihaels ValhofersAustrija180
2.Benjamins RaihsAustrija154
2.Aksels Lunds SvindālsNorvēģija154

Izmantotie resursi:
fis-ski.com

     [+] [-]

, 2009-12-18 22:07, pirms 14 gadiem
Aksels Lunds atgriežas uz uzvaru ceļa! Lai notiek tā!