Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Eidukas komandas biedrs pārsteidz ar otro vietu PK pēdējā posmā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Eidukas komandas biedrs pārsteidz ar otro vietu PK pēdējā posmā
Jērans Tefre. Foto: Geir Olsen / NTB

Šī gada Norvēģijas čempions 10km klasikā un vairākus gadus Madonā Skandināvijas kausā startējušais norvēģis, Jērans Tefre, kurš tāpat kā Patrīcija Eiduka ir "Aker Daehlie" komandā, pārsteidza slēpošanas pasauli ar pirmo godalgu un otro vietu Falunā šī sezonas pēdējā startā Pasaules kausa posmos.

Šī gada Norvēģijas čempions 10km klasikā un vairākus gadus Madonā Skandināvijas kausā startējušais norvēģis Jērans Tefre, kurš tāpat kā Patrīcija Eiduka ir "Aker Daehlie" komandā, pārsteidza slēpošanas pasauli ar pirmo godalgu un otro vietu Falunā šī sezonas pēdējā startā Pasaules kausa posmos.

Vakar Falunā 20km brīvajā stila ar masu startu Jērans Tefra titulētajam Johannesam Klēbo piekāpās nieka 0,4 sekundes un izcīnīja otro vietu, nopelnot pirmo godalgu Pasaules kausa apritē. Pirms tam viņš pāris reizes sprintā bija ticis pusfinālā ar 8. un 9.vietu kā augstāko. Tefre vairākas reizes ir startējis Skandināvijas kausa posmā Madonā ”Smeceres sila” trasē, ieskaitot pagājušo gadu, kad viņš ieguva divas 4. vietas.

Šīs sezonas sākumā Tefre pamainīja komandu. Pēc pieciem gadiem “Elon Vest” komandā viņš piebiedrojās “Aker Daehlie” komandai, kur jau gadu pirms tam bija iesaistījusies Patrīcija Eiduka. Tefere atzīst, ka ļoti kārojās samainīt reģionālo komandu uz privāto komandu, un tas ir atmaksājies. Arī Eidukai rezultāti “Aker Daehlie” ir gājuši uz augšu.

Tefres gadījums, kā arī vairāki citi, kā piemēram, šajā sezonā “Aker Daehlie” pārstāves un Patrīcijas vienaudzes Sofijas Laukli (ASV) uzvara pēdējā “Tour de ski” posmā, pašas Eidukas 5. vieta ar pāris sekundēm aiz trijnieka, čehietes Katerinas Janatovas regulārāka iekļūšana divdesmitniekā distancē (iepriekš viņa pārsvarā divdesmitniekā bija sprintā – aut.piez.) parāda, ka šajā norvēģu komandā vadītajiem un treneriem ir spējas, zināšanas un līdzekļi, lai slēpotājiem krietni uzlabotu rezultātus. Tā kā mūsu slēpošana cerība ir ļoti labā komandā un drošās rokās.

Izmantotie resursi:
Home - Langrenn