Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Ar 12 PČ medaļām nepietiek, lai Zviedrijā kāds no slēpotājiem tiktu nominēts Gada balvai

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Ar 12 PČ medaļām nepietiek, lai Zviedrijā kāds no slēpotājiem tiktu nominēts Gada balvai
Eba Andersone (Nr.2), Frīda Karlsone (vidū). Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet

Neskatoties uz to, ka šogad pasaules čempionātā slēpošanā Planicā Zviedrija tika pie rekordliela daudzuma godalgu - divpadsmit medaļām, neviens no Zviedrijas slēpotājiem nav iekļauts pretendentu sarakstā Gada balvai sportā. Zviedrijas izlases šefs Anderss Bīstrēms par to ir neizpratnē.

Šonedēļ tika paziņoti pretendenti Zviedrijas Gada balvai sportā pretendenti. Neskatoties uz to, ka Zviedrija šogad pasaules čempionātā nopelnīja rekordlielu medaļu daudzumu, neviens no zviedru slēpotājiem nav pretendentu vidū. Protams, par šo reaģē Zviedrijas slēpošanas izlases vadītājs Anderss Bīstrēms.

"Mēs bijām ļoti sarūgtināti. Tā nav svarīgākā lieta pasaulē, bet, manuprāt, ļoti dīvaini. Ko vēl mēs varam izdarīt? Mēs uzstādījām rekordu ar 12 medaļām, bet nesaņemam nevienu nomināciju," sarūgtinājumu un neizpratni pauž Bīstrēms.

No visiem medaļniekiem jāizceļ četras dāmas - Eba Andersone, Frīda Karlsone, Jonna Sundlinga un Emma Riboma, kuras ieguva vairākas medaļas. Andersone izcīnīja četras medaļas - divas zelta (skiatlons un 30km) un divas bronzas (10km un stafetē), kā arī četras uzvaras Pasaules kausa posmos. Arī Frīdai Karlsonei četras medaļas - divas sudraba (skiatlons un 10km) un tikpat bronzas (30km un stafete), kā arī uzvara "Tour de ski" kopvērtējumā un 5 PK posmu uzvaras. Sundlinga izcīnīja divas zelta medaļas (sprintā un komandu sprintā), savukārt Emmai Ribomai trīs medaļas jeb pilns medaļu komplekts - zelts komandu sprintā, sudrabs sprintā un bronza stafetē. Vēl divas bronzas medaļas Majai Dālkvistai (sprints un stafete) un viena bronza Viljamam Poromā (50km).

"Tas, ka neviena no viņām nav izvirzīta, ir ļoti specifiski. It paši pēc fantastiskā čempionāta. Arī neviens no komandas treneriem. Tas ir mazliet skumji. Kas notiks, ja nākamajā PČ izcīnīsim "tikai" desmit medaļas? Jā, tad mums tiešām nebūs iespēju. Tas ir ļoti dīvaini. Neesmu saņēmis nekādu pamatojumu, tāpēc nezinu, ko domā žūrija," saka Bīstrēms.

Sievietēm ir šādas četras pretendentes: Tuve Aleksanderssone (orientēšanās sports), Isabelle Hāka (volejbols), Sandra Neslunda (skikross) un Sāra Šjēstrēma (peldēšana).

Izmantotie resursi:
Nyheter fra Norges mest leste nettavis – VG

     [+] [-]

, 2023-11-17 20:31, pirms 11 mēnešiem
Nu bet skaidrs...orientēšanās tomēr daudz augstvērtīgaks sporta veids