Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Šveice pagaidām bagātākā ar medaļām, Austrijai visvairāk zelta PČ kalnu slēpošanā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Šveice pagaidām bagātākā ar medaļām, Austrijai visvairāk zelta PČ kalnu slēpošanā
Šveicieši līksmo ar Korīnu Suteru un Laru Gutu-Behrami uz pleciem. Foto:Getty images.

Pasaules čempionātā kalnu slēpošanā, kas norisinās Kortīnā d’Ampeco (Itālija), pēc aizvadītajām astoņām no kopumā trīspadsmit disciplīnām pārliecinoši bagātākā medaļu ziņā ir Šveice, kuras pārstāvji astoņas reizes ir iekļuvuši trijniekā, taču visvairāk zelta medaļu nopelnījuši austrieši, kuri četras reizes ir svinējuši uzvaru.

Nemanot jau otrā un noslēdzošā nedēļa pasaules čempionātā kalnu slēpošanā ir vidū, un aizvadītas jau faktiski divas trešdaļas no visām disciplīnām. Gan vīrieši, gan sievietes ir izcīnījuši četrus medaļu komplektus, kopumā astoņus, kas nozīmē, ka 24 medaļas ir atradušas savus īpašniekus. Tāpat kā Olimpiskajās spēlēs valstis tiek sarindotas, vispirms ņemot vērā augstāka kaluma medaļu skaitu, nevis kopējo skaitu.

No līdzšinējiem 8 startiem tikai divos (supergigantā vīriešiem un paralēlajā slalomā sievietēm) Šveice nav bijusi trijniekā, taču tik un tā iegūstot astoņas medaļas – divas zelta, vienu sudrabu un trīs bronzas, jo abās ātrumdisciplīnās sievietēm trijniekā iekļuva divas šveicietes - Sutere un Lara Guta-Behrami. Divas medaļas šveiciešiem nopelnījis arī Luks Meijārs. Tikmēr uz pusi mazāk medaļu nekā Šveicei ir viņu ierastajiem sīvajiem konkurentiem Austrijai, kura pagaidām nepazīst cita kaluma medaļu kā zelta, no kurām divas ir nopelnījis abās ātrumdisciplīnās uzvarējušais Vincents Krihmairs. Alekša Penturo sudrabam un bronzai vakar paralēlajā slalomā Matjē Fevrs un Tessa Vorleja pievienoja zeltu un bronzu, tādējādi tagad Francijai arī ir četras medaļas, turklāt visa kaluma, un līdz ar to tā pacēlusies uz trešo vietu, apsteidzot iepriekš trešajā vietā turējušos ASV, kurai abas medaļas nopelnījusi Mikaela Šifrina.

Ar veiksmes palīdzību zeltu paralēlajā slalomā izcīnījusī un pirmo medaļu mājiniekiem sarūpējusī Marta Basino izvirzījusi Itāliju piektajā vietā, nobīdot triju sudraba medaļu īpašnieci Vāciju uz sesto vietu. Tāpat kā Itālija tā arī Horvātija, pateicoties Filipa Zubčiča sudrabam paralēlajā slalomā, vakar pievienojās līdzšinējām sešām medaļas izcīnījušajām valstīm un dala 7.-8.vietu ar Slovākiju, kurai sudrabu Alpu kombinācijā atnesa Petra Vlhova. Līdz ar to tagad astoņu valstu pārstāvji ir nopelnījuši godalgas. Turpinājumā būs interesanti, vai Šveicei izdosies noķert Austriju zelta medaļu skaita ziņā, un, cerams, šīm astoņām valstīm pievienosies vēl kādas. Pagaidām trijniekā nav tikuši norvēģi, kuri pagājušā čempionātā ar šveiciešiem dalīja pirmo vietu, bet skandināviem ir cerības uz Henriku Kristofersenu, ka viņš pacentīsies neatstāt tukšā norvēģus, kaut gan šī sezona Kristofersenam nav tā veiksmīgākā un stabilākā.

Vēl paliek pieci medaļu komplekti. Šodien notiks vienīgās komandu sacensības.

Pasaules čempionāts kalnu slēpošanā, medaļas izcīnījušās valstis

V.ValstsZeltsSudrabsBronzaKopā
1.Austrija4004
2.Šveice2158
3.Francija1124
4.ASV1012
5.Itālija1001
6.Vācija0303
7.Horvātija0101
7.Slovākija0101