Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Majdiča uzvar sprintā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Majdiča uzvar sprintā
Petra Majdiča
Foto: AFP/Scanpix

Pasaules kausā distanču slēpošanā Šveices kūrortā Davosā 1,4km sprintā sievietēm pirmo uzvaru šajā sezonā izcīnīja slovēniete Petra Majdiča, kas dominēja sprintā pagājušajā sezonā. Otrajā un trešajā vietā attiecīgi Bjorgena (Norvēģija) un Sārinena (Somija).

Kvalifikācijā, tāpat kā iepriekšējā posmā Diseldorfā (Vācija), labākā bija Follisa no Itālijas, taču arī šoreiz viņai neveiksmīgi beidzās pusfināla slēpojums, ar slēpēm aizķeroties aiz sāncenses.

Finālā pārāka par visām izrādījās Majdiča, kura pirms nedēļas Diseldorfā netika pusfinālā. Tā pagājušās sezonas sprinta dominantei bija pirmā uzvara šajā sezonā. Savu kādreizējās sprinteres godu uzspodrināja Marita Bjorgena, izcīnot otro vietu. Augsto trešo vietu sev ne tik ierastajā slidsolī izcīnīja somiete Sārinena. Majdičas tautiete Vesna Fabjana palika tūdaļ aiz goda pjedestāla, apsteidzot itālieti Longu, kuras piektā vieta bija itāļu labākais sasniegums Davosā. Sestajā vietā palika pagājušā sprinta uzvarētā Falka no Zviedrijas.

Igauniete Šmiguna-Vehi iekļuva ceturtdaļfinālā 30 labāko skaitā un izcīnīja 27.vietu. Jāatzīmē Lietuvas pārstāves Irinas Terentjevas izcīnītā 46.vieta, tūlīt aiz 2007.gada pasaules čempiones sprintā norvēģietes Astrīdas Jakobsenas.

Pasaules kausa izcīņas 4. posms. Davosa (Šveice)

1,4km brīvais stils, sievietes (77 dalībnieces):

VietaSportiste (Valsts)
1.P.Majdiča (Slovēnija)
2.M.Bjorgena (Norvēģija)
3.A.K.Sārinena (Somija)
4.V.Fabjana (Slovēnija)
5.M.Longa (Itālija)
6.H.Falka (Zviedrija)
27.K.Šmiguna-Vehi (Igaunija)
46.I.Terentjeva (Lietuva)

Pasaules kausa kopvērtējums (sievietes)

VietaSportiste (Valsts)Punkti
1.P.Majdiča (Slovēnija)272
2.A.K.Sārinena (Somija)263
3.M.Bjorgena (Norvēģija)262
4.I.Hazova (Krievija)206
5.Š.Kalla (Zviedrija)202
6.J.Kovaļčika (Polija)192

Izmantotie resursi: fis-ski.com

     [+] [-]

, 2009-12-14 10:02, pirms 14 gadiem
Labi, ka Bjorgena atgūst formu. Vienīgi žēl Follisas. Jau otros mačus pēc kārtas sanāk saķerties un netikt tālāk par pusfinālu. iespējams, divas uzvaras palaistas garām.