Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Laikapstākļi ieviesuši korekcijas, bet Latvijas čempionāta slēpošanā 3. posms Madonā būs

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Laikapstākļi ieviesuši korekcijas, bet Latvijas čempionāta slēpošanā 3. posms Madonā būs
Foto Ski.lv/A.Veckalniņš.

Šajā nedēļas nogalē Madonā ar trešo posmu noslēgsies šī gada Latvijas čempionāts distanču slēpošanā, ko rīko Latvijas Slēpošanas federācija. “Smeceres sila” trasē noskaidros labākos komandu sprintā un izturīgākos garākajā distancē. Lai arī laikapstākļi ir piespieduši organizatoriem veikt dažas izmaiņas, tomēr noslēdzošais trešais posms notiks. Sākotnēji sestdien un svētdien paredzētais noslēdzošais posms tomēr notiks piektdien un svētdien.

2024. gada Latvijas čempionāts distanču slēpošanā ar pirmo posmu sākās janvāra otrajā pusē Priekuļos Olimpiskā centra “Cēsis” kompleksā, slēpotājiem sacenšoties vidējā distancē klasikā un slidsolī. Otrais posms tika sadalīts, proti, vispirms, 25.februārī Siguldā noskaidrojot ātrākos sprinterus, bet 2. martā Madonā aizvadot spraigās stafetes.

Līdz ar to šīs sezonas turpinājums un vienlaicīgi arī noslēgums sanāks turpat Madonā, kā jau tas bija sākotnēji plānots. Starp citu, arī iepriekšējos divus gadus noslēdzošais trešais posms ir noticis “Smeceres sila” trasē. Lai arī daudzviet Latvijā jau divas nedēļas pa dienu ir pavasarīgs laiks un no sniega ne miņas un daudziem grūti ir noticēt, ka vēl var kaut kur pie mums slēpot, tomēr Latvijas labākajā slēpošanas bāzē sniega vēl ir pietiekoši, lai norisinātos sacensības.

Latvijas čempionāta trešajā posmā pirmajā sacensību dienā, kas pēc izmaiņu veikšanas būs piektdien, nevis sestdien, bija paredzētas divas atšķirīgas disciplīnas, proti, bērniem skikross ar šķēršļiem, bet pārējo grupu pārstāvjiem komandu sprints brīvajā stilā. Taču beigās būs tikai komandu sprints, jo silto laikapstākļu un paredzamās šķidrās sniega kārtas dēļ abu dienu S10 un V10 grupās starti skikrosā tiks atcelti. Tā kā pērn komandu sprints bija klasikā, tad šoreiz tas būs brīvajā stilā. Otrajā dienā jeb svētdien ir paredzēta masu starta distance, taču tā nebūs jāslēpo klasikā, kā tas bija 2022. gadā, bet gan otro gadu pēc kārtas slidsolī, jo arī šeit siltie laikapstākļi un paredzamais trases stāvoklis ieviesīs korekcijas. 17. martā būs arī šīs sezonas garākā distance attiecīgi proporcionāli vecuma grupām. FIS sacensībās vīrieši šoreiz slēpos 15km, bet sievietēm būs jāveic 10km.

Šajā sezonā vīriešiem pirmajā posmā abas dienas uzvarēja madonietis Raimo Vīgants, bet par ātrāko sprinteri kļuva otrs madonietis Lauris Kaparkalējs, kurš to nedēļu vēlāk apliecināja arī Pasaules kausa posmā sprintā Lahti, pirmajam no Latvijas iekļūstot četrdesmitniekā PK posmos sprintā. Sievietēm visos trijos individuālajos startos labākā ir bijusi madoniete Kitija Auziņa. Savukārt stafetēs uzvaras laurus plūca talsinieki un madonietes.

Izmantotie resursi:
Latvijas Slēpošanas federācija | infoski.lv