Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Norvēģiem otrais zelts stafetēs pasaules junioru/U23 čempionātā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Norvēģiem otrais zelts stafetēs pasaules junioru/U23 čempionātā
Foto: Loru creative.

Ar Norvēģijas uzvaru jauktajā U23 grupas 4x5km stafetē Somijas pilsētā Vuokati noslēdzās pasaules junioru/U23 čempionāta distanču slēpošanā stafešu diena, kas bija priekšpēdējā šajā čempionātā.

Atšķirībā no junioriem U23 grupai tiek rīkota jauktā stafete, kur arī komandā ir četri dalībnieki, tikai no katra dzimuma – 2 vīrieši un 2 sievietes. Vīrieši veica vidējos otro un trešo posmu, bet sievietes pirmo un noslēdzošo. Vienīgi žēl, ka šeit nav biatlona jaukto pāru stafetes princips, kad startē viena sieviete un viens vīrietis, tad Latvija varētu piedalīties, un, ņemot vērā Patrīcijas Eidukas un Raimo Vīganta uzrādītos rezultātus, noteikti cīnītos par vietu astotniekā, iespējams, arī sešiniekā, bet ar nosacījumu, ka abi posmi ir slidsolī.

Pēc uzrādītajiem individuālajiem rezultātiem uz uzvaru pretendēja kādas piecas izlases. Vislabāk nokomplektētākā izrādījās Norvēģijas komanda, kurai pēdējo posmu veica bronzas medaļas ieguvēja 10km distancē Heda Amundsena. Otro vietu, pateicoties abu vīriešu, sprinta medaļnieku Aleksandra Terentjeva un Sergeja Ardaševa ieguldījumam, Krievija, kuras sastāvā netika iekļauta pasaules kausa posmos trīsdesmitniekā tiekošā Hristīna Maconika, kura vakar palika tikai 18.vietā. Pēdējā posmā Zviedriju uz 3.vietu pacēla 10km distances sudraba medaļas ieguvēja Luīze Lindstrēma. Divas sekundes līdz medaļai pietrūka Francijai, kura ļoti izjuta 15km distances čempiona Hugo Lapalū iztrūkumu.

Rītdien čempionāts noslēgsies ar masu startu distanci klasiskajā stilā junioriem, meitenēm veicot 15km, bet puišiem divas reizes garāku distanci. Latvijas pārstāvjus rītdien neredzēsim dalībnieku vidū.

Pasaules junioru/U23 čempionāts distanču slēpošanā, 4x5km jauktā stafete U23 grupā, 17 komandas

V.ValstsRezultāts
1.Norvēģija52:52.9
2.Krievija+3.9
3.Zviedrija+7.7
4.Francija+9.7
5.ASV+16.7
6.Vācija+1:01.7