Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Latvijas slēpotāji aizvadījuši pirmos startus Lillehammeres olimpiādē

Edgars Beļakovs
Edgars Beļakovs

Latvijas slēpotāji aizvadījuši pirmos startus Lillehammeres olimpiādē
Supergiganta trase Hāfjelā
Foto: Simon Bruty/YIS/IOC

Pasaules jaunatnes ziemas olimpiāde iesākusies ar Latvijas kalnu un distanču slēpotāju dalību. Šodien labāko rezultātu no mūsējiem uzrādīja distanču slēpotājs Raimo Vīgants.

Vakar vakarā Lillehammerā notikušajā atklāšanas ceremonijā tika atklātas otrās Pasaules jaunatnes olimpiskās spēlēs, kā arī iedegta olimpiskā uguns.

Kalnu slēpotāji šodien sacentās supergiganta disciplīnā. Kā pirmās Hāfjelas supergiganta trasē devās meitenes. Latviju pārstāvēja 16 gadus vecā Žanete Gedra, kura 45 dalībnieču konkurencē finišēja 30. vietā, uzvarētājai Nadīnei Festai no Austrijas zaudējot 7,70 sekundes. Žanete pēc finiša stāsta: "Negāja tik labi kā gribēju. Protams centos un cīnījos līdz galam, Bet trases vidusdaļā sanāca aizķeršanās, tāpēc rezultāts nav tik labs kā vēlējos!"

Vēlāk trasē devās zēni, kur 56 sportistu konkurencē Žaks Gedra izcīnīja 36. vietu, uzvarētājam Riveram Radamusam (ASV) zaudējot 4,80 sekundes. Pēc sacensībām Žaks stāsta: "Nevaru teikt, ka esmu apmierināts ar sniegumu, bet ņemot vērā to, ka ātruma disciplīnas nav mana prioritāte, tad ir normāli. Protams rīt centīšos nostartēt labāk un izspiest no sevis maksimumu."

Distanču slēpotāji šodien sacentās jaunā disciplīnā - distanču slēpošanas krosā, kura trase ir līdzīga sprinta trasei, bet tajā ir vairāki šķēršļi (nelieli tramplīni, strauji pagriezieni).

No meitenēm Latviju pārstāvēja Patrīcija Eiduka, kura palika 37. vietā no 40, un nepārvarēja kvalifikāciju. Zēniem Latviju pārstāvēja Raimo Vīgants, kurš kvalifikācijas kārtā bija 13. vietā, bet savā pusfinālā palika septītais, kas neļāva kvalificēties finālam. Kopā sacensības viņam 20. vieta no 50 jaunajiem sportistiem.

Vēlāk šodien sacensībās startēs arī daiļslidotājs Deniss Vasiļjevs. Rīt kalnu slēpotājiem kombinācija, bet distanču slēpotājiem nākamais starts otrdien klasiskajā sprinta disciplīnā.

Latvijai rīt ir lielas cerības uz medaļu kamaniņu sportā, jo startēs viens no galvenajiem sacensību favorītiem Kristers Aparjods, kurš vairākos oficiālajos treniņos ir bijis ātrākais.

Izmantotie resursi:
Lillehammer 2016 Winter Youth Olympic Games

  +2 [+] [-]

, 2016-02-13 18:22, pirms 9 gadiem
Vai kādam ir izdevies atrast kādu sacensību online strīmu? Jau stundu meklēju daiļslidošanu bet bez jebkādiem rezultātiem...

     [+] [-]

, 2016-02-13 18:40, pirms 9 gadiem
wake-up rakstīja: Vai kādam ir izdevies atrast kādu sacensību online strīmu? Jau stundu meklēju daiļslidošanu bet bez jebkādiem rezultātiem...


Puiku daiļslidošana bez tiešraides, meiteņu FP būs tiešajā :d