Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Valhofers triumfē Valdizēras supergigantā

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Valhofers triumfē Valdizēras supergigantā
Mihaels Valhofers
Foto: AFP/Scanpix

Ar austrieša Mihaela Valhofera uzvaru šodien noslēgušās Pasaules kausa posma sacensības kalnu slēpošanā supergiganta disciplīnā. Francijas kalnu kūrortā izveidoto trasi viņš veica visātrāk, apsteidzot amerikāni Tedu Ligetiju par 0.28, bet itālieti Herneru Hīlu par 0.75 sekundēm.

Piektdien Valdizērā (Francija) vīri sacentās superkombinācijā, kas sastāvēja no supergigantā un slaloma. Šodien supergigants bija jāveic vēlreiz, taču jau kā individuālā disciplīna. Vakar šo kalnu slēpošanas disciplīnu visātrāk prata veikt šveicietis Sandro Vileta, tomēr šodien viņš distancē nemaz nedevās. Citi šveicieši, tostarp Pasaules kausa līderis Karlo Janko, savus fanus neiepriecināja, nemaz netiekot labāko sešiniekā (Janka nefinišēja jau otro reizi pēc kārtas).

Ilgu laiku vadībā atradās amerikānis Teds Ligetijs, kurš startēja kā ceturtais. Kā izrādījās vēlāk, tad viņu spēja apsteigt tikai viens sportists – austrietis Mihaels Valhofers, kurš vienīgais trasi veica ātrāk par vienu minūti un 21 sekundi. Otrā vieta tādējādi Ligetijam, bet trešais itālietis Verners Hīls.

Sezonas kopvērtējumā līderpozīcijas vēl saglabājis Janka, bet jau krietni tuvu viņam ticis Bežamins Raihs – abus šķir 34 punkti. Tos Raiham būs iespēja sadeldēt vēl vairāk jau rīt, kad sportisti sacentīsies milzu slalomā. Tikmēr supergiganta disciplīnā sezonas kopvērtējuma līderpozīcijās ticis šīs dienas uzvarētājs Valhofers.

PČ posms kalnu slēpošanā. Valdizēra (Francija). Supergigants vīriešiem, 12. decembris

VietaSportistsValstsRezultāts
1.Mihaels ValhofersAustrija1:20.78
2.Teds LigetijsASV+0.28
3.Verners HīlsItālija+0.75
4.Patriks ŠtaudahersItālija+1.14
5.Benžamins RaihsAustrija+1.17
6.Mario ŠaibersAustrija+1.19

Pasaules kausa kopvērtējums kalnu slēpošanā vīriešiem

VietaSportistsValstsPunkti
1.Karlo JankaŠveice460
2.Benžamins RaihsAustrija426
3.Didjē KušsŠveice384
4.Mihaels ValhofersAustrija268
5.Teds LigetijsASV255
6.Aksels Lunds SvindālsNorvēģija243

Sezonas kopvērtējums supergigantā

VietaSportistsValstsPunkti
1.Mihaels ValhofersAustrija160
2.Benžamins RaihsAustrija135
3.Teds LigetijsASV112

Izmantotie resursi:
fis-ski.com

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja