Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Skandināvijas kausā sprintā Otepē mūsējie tālās vietās

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Skandināvijas kausā sprintā Otepē mūsējie tālās vietās
Fināls vīriešiem. Uzvarētājs H.Taugbels ar 102.nr. Organizatoru foto.

Igaunijas slēpošanas centrā Otepē Skandināvijas kausa trešā posmā pirmajā dienā sprintā brīvajā stilā dominēja skandināvi, uzvaras izcīnot norvēģiem Mari Eidei un Hovards Taugbels. Tikmēr labākie Latvijas pārstāvji laika ziņā zaudēja salīdzinoši maz, tāpēc daži arī nopelnīja labus FIS punktus, kaut arī blīvajos rezultātos ierindojās tālās vietās. Ingai Dauškānei ieņēma 42.vietu, bet Indulis Bikše palika 77.vietā.

Vakar ar sprintu brīvajā stilā Igaunijas galvenajā slēpošanas centrā Otepē sākās šīs sezonas trešais un noslēdzošais Skandināvijas kausa posms distanču slēpošanā. Šajā posmā būs trīs sacensību dienas, un tas ir interesants ar to, ka šā posma ietvaros ir izveidota mini tūre, kas līdzinās Kūsamo un Falunas posmiem Pasaules kausā. Mūsu delegācija bija salīdzinoši kupla – 10 slēpotāju sastāvā, kurā bija gan šobrīd labākie Latvijas slēpotāji, gan arī tie, kas izrādīja iniciatīvu un vēlmi braukt.

Jau kvalifikācijā izpaudās norvēģu dominance, it īpaši vīriešu konkurencē, jo no pirmajiem piecpadsmit četrpadsmit bija viņu slēpotāji un tikai viens soms. Sievietēm savu vārdu teica zviedrietes, no kurā trīs bija pieciniekā, kaut arī ne līderpozīcijā. Finālā uzvaru izcīnīja šogad februārī divas reizes Pasaules kausa posmos 9.vietu izcīnījusī Mari Eide, kas aiz sevis atstāja divas zviedrietes – šosezon arī divas reizes PK posmos sprintā pusfinālā iekļuvušo šī gada Zviedrijas sprinta čempioni un pasaules čempionāta zelta mesdaļas ieguvēju Joannu Sundlingu un Madonā PK rollerslēpošanā dominējušo Zviedrijas bronzas medaļas ieguvēju sprintā Linnu Semskāru, kurai šosezon vienu reizi PK posmos sprintā ir izdevies iekļūt finālā.

Vislabāk no Baltijas valstīm nostartēja igauniete Priekuļos LČ janvārī abas dienas uzvarējusī Kati Tammjarva, kurai 27.vieta (+11,84 s) gan kvalifikācijā, gan finālā. Priekuļos klasikā 3.vietu ieguvušajai juniorei Seilai Pēkai līdz ceturtdaļfinālam pietrūka 0,9 sekundes un viņa ieņēma 35.vietu (+13,74 s). Vēl četrdesmitniekā tika trešā labākā igauniete Pireta Parnika (39.vieta, +14,4 s). No mūsējām visaugstāk tika Inga Dauškāne, kurai 42.vieta (+14,87 s) un trešie labākie punkti karjerā sprintā un labākie pēc atgriešanās – 131,09 FIS punkti. Otra Inga (Paškovska) bija par trīs ar pusi sekundēm lēnāka un ierindojās 54.vietā (+18,43 s), nepelnot 156, 24 FIS punktus, kas ir otrs labākais rezultāts. Tikmēr vēl sešas sekundes lēnāka par Paškovsku bija un 65.vietā ierindojās Anda Muižniece, bet pārējās no mūsējās no 79 dalībniecēm ieņēma šādas vietas: 72.N.Kovaļova (+31,3 s), 77.K.Auziņa (+39,5 s) un pēdējā 79.vietā P.Bergfelde (+49 s).

Vīriešiem uzvarēja 2015.gadā divas reizes PK finālos tikušais norvēģis Hovards Taugbels, kurš uzvarēja Skandināvijas kausā Madonā sprintā pirms diviem gadiem, aiz sevis atstājot komandas biedrus Polu Auni un Sindri Palmu, kuriem pa kādai reizei ir izdevies pārvarēt kvalifikāciju PK posmos. Petera Nortuga jaunākais brālis, 20 gadus vecais Evens Nortugs, kurš uzrādīja ātrāko laiku kvalifikācijā, beigās palika aiz fināla septītais. Labākais no baltiešiem bija igauņu biatlonists Martins Remelgs, kuram 44.vieta (+6,44 s), par pussekundi apsteidzot Marko Kilpu, kuram 48.vieta. Vēl trīs vietas zemāk bija Alvars Alevs (+7,19 s), bet tikai 66.vieta (+8,35 s) Modestam Vaičulim no Lietuvas. Astotā desmita sākuma nāca četri igauņi, kuriem pāris desmitdaļas zaudēja Indulis Bikše (+9,63 s, 89,60 FIS punkti). Raimo Vīgants noslēpoja 3,3 sekundes lēnāk un ierindojās 102.vietā, nopelnot 112,84 FIS punktus, kas ir viņa labākais rādītājs. No 151 dalībnieka pēdējās divās vietās bija Alvis Šķēps (+31 s) un Kārlis Liepiņš (+45 s).

Rezultāti: Scandinavian Cup - Otepaa (EST) - Event results