Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Talantīgā norvēģu juniore Fossesholma ies Eidukas pēdās saistībā ar medicīnas mācībām

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Talantīgā norvēģu juniore Fossesholma ies Eidukas pēdās saistībā ar medicīnas mācībām
H.M.Fossesholma. Foto:Lise Åserud / NTB

Viena no pasaules vadošajām distanču slēpotājām Helēna Marija Fossesholma, kurai maija beigās paliks tikai 20 gadi, atliks medicīnas studijas un turpinās pilnībā sportistes karjeru. Tieši tāpat pirms diviem gadiem izlēma arī panākumus guvusī mūsu vadošā slēpotāja Patrīcija Eiduka.

Pagājušajā gadā Helēna Marija Fossesholma pasaules junioru čempionātā Vācijā izcīnīja abās distancēs pārliecinošas uzvaras un tikai kritiens sprinta finālā neļāva viņai tikt pie trešā zelta. Lai arī šogad pieaugušo čempionātā pirms mēneša viņa pie medaļas tika stafetē, kur Norvēģija pārliecinoši uzvarēja, un individuāli labākie rezultāti bija 6. un 8.vieta, tomēr jaunā norvēģiete aizvadīja panākumiem bagātu sezonu. Pasaules kausa posmos, kuros Norvēģija reti šosezon piedalījās, Fossesholma ieguva divas godalgotas vietas, abas reizes finišējot otrajā vietā. Tādejādi kopā ar Heidi Vengu viņa kļuva par otro un trešo numuru Norvēģijas izlasē aiz pasaules vadošās slēpotājas Terēzes Juhaugas.

Līdz ar to Fossesholmas sapnis studēt medicīnu ir “iesaldēts” uz vismaz pāris gadiem. “Es par to nestresoju. Diemžēl tā sanāk, ka nav iespējams visu apvienot. Man nav laika, lai studētu medicīnu pilnībā, tāpēc studijas ir jāatliek,” stāsta Norvēģijas izlases dalībniece. Starp citu, pēc pagājušās sezonas karjeru beigusī titulētā Astrīda Jakobsena studēja medicīnu karjeras laikā.

Viena no Norvēģijas izlases līderēm nodarbojas arī ar MTB riteņbraukšanu, un ir iekļauta valsts izlasē arī šajā sporta veidā. Tā kā primārā ir distanču slēpošana un gatavošanās Olimpiskajai sezona, tad Eiropas un Pasaules čempionāts MTB riteņbraukšanā Fossesholmai varētu iet secen.

Izmantotie resursi: nrk.no