Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Ekipējumu kritizējušais Kristofersens satraumējies motokrosā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Ekipējumu kritizējušais Kristofersens satraumējies motokrosā
Henriks Kristofersens pasaules čempionāta laikā Kortīnā d"Ampeco. Foto: Torstein Bøe, NTB

Šī gada pasaules čempionāta bronzas medaļas ieguvējs un viens no pēdējās desmitgades labākajiem pasaules kalnu slēpotājiem slaloma disciplīnā Henriks Kristofersens (Norvēģija), kurš sezonas beigu pusē pasaules kausa translācijas laikā nokritizēja slēpju kvalitāti, piedzīvojis negadījumu motokrosa laikā Austrijā, kā rezultātā lauzis potīti.

Henriks Kristofersens, kurš karjeras laikā pasaules kausa posmos 65 reizes ir ticis trijniekā un 23 reizes uzvarējis, ar mainīgām sekmēm aizvadīja pagājušo sezonu. Viņam pērnajā sezonā izdevās divas reizes uzvarēt un vienreiz būt otrajam, taču 26 gadus vecais norvēģis 19 un 20 gadu vecumā biežāk tika trijniekā nekā tagad. Sezonas beigu pusē viņš vienā no posmiem pēc finiša nokritizēja savas slēpes. Kalnu slēpotājs to apzināti neteica kamerā, bet pārraidē tomēr tas izskanēja. Protams, Kristofersena sponsoram tas nepatika, un tika solīta nopietna saruna pēc sezonas beigām.

Tagad ekstravaganto norvēģi piemeklējusi kārtējā kļūme, iedzīvojoties traumā. „Viņš brauca motokrosu Austrijā. Viens no lēcieniem sanāca par īsu, un pie piezemēšanās sanāca nopietni traumēt kreisās kājas potīti. Kā izrādījās, tā ir lauzta. Ir arī skrāpējumi uz sejas no atsišanās pret stūri. Viņu ir izmeklējuši ārsti Austrijā, bet tagad viņš brauks uz Norvēģiju, lai turpinātos apskate,” Norvēģijas medijam Verdens gang” stāsta kalnu slēpotāja tēvs Lars Kristofersens, kurš piebilst, ka šo traumu nāksies dziedēt kādu pusotru mēnesi.

Tas, protams, ietekmēs gatavošanās posma sākumu Olimpiskajai sezonai. Ņemot vērā radušos situāciju, tuvākajā laikā plānots trenēt ķermeņa augšdaļu, bet uz sniega treniņiem viņš plāno atgriezties augusta vidū. Olimpiskajās spēlēs Kristofersens ir izcīnījis divas medaļas – bronzu slalomā Sočos un sudrabu milzu slalomā Phjončhanā, līdz ar to trūkstot zeltam, kas savukārt ir izcīnīts 2019.gada pasaules čempionātā milzu slalomā.