Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Kovaļčika atkal ātrākā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Kovaļčika atkal ātrākā
Uzvarētāja Kovaļčika
AP Photo/Jens Meyer/ SCANPIX

Pasaules kausa 10.posmā distanču slēpošanā 10km distancē brīvajā stilā pārliecinoši uzvarēja poliete Justina Kovaļčika. Otrajā vietā zviedriete Šarlote Kalla, bet trešā jauniņā norvēģiete Marte Kristofersena.

Otrajā sacensību dienā Somijas pilsētā Lahti distanču slēpotājas sacentās 10km distancē brīvajā stilā. 61 dalībnieces konkurencē pirmā distancē devās jaunā vācu biatloniste Mirjama Gesnere, kas lieliski veica stafetes posmu pasaules čempionātā. Drīzumā aiz viņas (ar 6 numuru) startēja vēl viena ātri slēpojošā biatloniste – Kaisa Makarainena (Somija). Un kamēr nebija startējušas līderu grupas dalībnieces, abas atradās vadošo grupā.

Startējot sarkanajai jeb līderu grupai, situācija strauji mainījās. Distances pirmajā daļā labākos laikus pie kontrolatzīmēm uzrādīja Kovaļčika. Labi sāka arī krievietes – Medvedeva, Zavjalova un Koresteļova, taču tikai Medvedevai izdevās noturēt uzņemto tempu. Labs sākums padevās arī norvēģietēm Steirai un Kristofersenai, kas turējās labāko sešiniekā.

Pie pēdējās kontrolatzīmes (7,6km) jau bija skaidrs, ka šodien kārtējo uzvaru izcīnīs Kovaļčika, bet par pārējām vietām uz goda pjedestāla būs sīva cīņa, jo otro no piektās vietas atdalīja tikai 0,9 sekundes. Finišā Kovaļčika uzrādīja labāko laiku – 26:38,6, izcīnot 4 uzvaru šajā sezonā. Starp citu, Kovaļčikai tā ir 4 uzvara pēdējos 5 startos distanču slēpojumos.

Labi veicot distances otro daļu, otro vietu izcīnīja zviedriete Kalla, uzvarētājai zaudējot 22 sekundes. Uz goda pjedestāla trešā pakāpiena izdevās iespraukties norvēģietei Kristofersenai, kas tikai par 0,1 sekundi apsteidza ilgu laiku otrajā vietā atrodošo Medvedevu. Labi distances otro daļu veica sprinta meistares – itāliete Follisa un somiete Muranena (vakar sprintā izcīnīja attiecīgi 2. un 3.vietu). Abām izdevās pakāpties no padsmitajām vietām uz pirmo sešinieku. Un arī šoreiz itāliete (5.vieta) bija vienu vietu augstāk nekā somiete (6.vieta).

Abām biatlonistēm izdevās finišēt pirmajā trīsdesmitniekā un tikt pie punktiem pasaules kausa kopvērtējumā. Gesnerei 27.vieta (+ 1:20), bet Makarainena noslēdza labāko 30nieku (+1:40).

Pasaules kausa kopvērtējumā vadību, nestartējot somietei Sārinenai, nosargāja slovēniete Majdiča, kuras kontā 1362 punkti. Otrajā vietā izvirzījusies šīsdienas uzvarētāja Kovaļčika ar 1291 punktu. Uz trešo vietu nokritusi Sārinena, kas abus startus savā mājas trasē bija spiesta izlaist gripas dēļ. Viņai paliek tie paši 1276 punkti.

Pasaules kausa izcīņas 10. posms. Lahti (Somija)

10 km brīvais stils, sievietes (61 dalībniece):

VietaSportiste (Valsts)Laiks
1.J.Kovaļčika (Polija)24:38.6
2.Š.Kalla (Zviedrija)+ 22.4
3.M.Kristofersena (Norēģija)+ 27.1
4.J.Medvedeva (Krievija)+ 27.2
5.A.Follisa (Itālija)+ 29.8
6.P.Muranena (Somija)+ 34.6

Pasaules kausa kopvērtējums

VietaSportiste (Valsts)Punkti
1.P.Majdiča (Slovēnija)1362
2.J.Kovaļčika (Polija)1291
3.A.K.Sārinena (Somija)1276
4.V.Kuitunena (Somija)1124
5.A.Follisa (Itālija)960
6.M.Longa (Itālija)837

izmantotie resursi:
fis-ski.com

  -1 [+] [-]

, 2009-03-08 12:54, pirms 15 gadiem
Madjica shodien galiigi nekaada pec vakardienas un saak izskatiities, ka Kovalchukai buus pa speekam apdziid sloveenieti arii kopveerteejumaa. Bet nu shodien Kovalchuka vienkaarshi bez variantiem visas izniicinaaja.

     [+] [-]

, 2009-03-08 13:26, pirms 15 gadiem
Cīņa par uzvaru kopvērtējumā būs interesanta. Pirmās četras reāli pretendē uz uzvaru. Ja nebūtu atlikušie sprinti klasikā, vēl teorētiskas iespējas būtu arī Follisai.
Majdičai par labu nāk abi sprinti klasikā, taču ne visai labi izskatās 50km Trondheimā un sezonas noslēgums Falunā. Ja Sārinena atlabs, tad viņa ar Kovaļčiku visticamāk būs reālākās pretendentes uz uzvaru. Kuitunenai kaut kā neiet tik labi pēdējos startos.

     [+] [-]

, 2009-03-08 14:26, pirms 15 gadiem
Žēl Sārinenas... Praktiski zaudētas izredzes uz Lielo Globusu...

     [+] [-]

, 2009-03-08 15:10, pirms 15 gadiem
denebs rakstīja: Žēl Sārinenas... Praktiski zaudētas izredzes uz Lielo Globusu...
Es domāju, ka viņai vēl ir labas izredzes uzvarēt. protams, viss atkarīgs, kādā formā viņa būs pēc slimības. Sprinti un 50km ir klasikā. Nobeigums Falunā Majdičai neizskatās visai cerīgi, jo nav tik spēcīga duatlonā, kā arī kalnā kāpšanā.