Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Pasaules čempionāta karaļu duelī pārāks Nortugs

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Pasaules čempionāta karaļu duelī pārāks Nortugs
Nortugs finišā pārspējis Hattestādu
AFP/Scanpix

Vīriešiem 10.pasaules kausa posma slēpošanā, kas norisinās Lahti (Somija), 1,55km sprinta distancē aizraujošā finiša spurtā divu norvēģu grandu – Hattestāda un Nortuga – duelī knapi, bet tomēr pārāks izrādījās Nortugs. Trešajā vietā Morilovs no Krievijas.

Kvalifikācijā ātrāko laiku (2:46.69) uzrādīja norvēģis Eiriks Brandsdāls, kas bija ātrākais kvalifikācijā arī iepriekšējā pasaules kausa posmā Valdidentro, bet neiekļuva norvēģu izlasē startam pasaules čempionātā Liberecā. Otrajā un trešajā vietā krievi – Morilovs un Petuhovs, norvēģim zaudējot attiecīgi 0.33 un 0.95 sekundes. Starp citu, 30niekā iekļuva 8 norvēģi. Labākais no igauņiem bija Pēters Kummels, kas vienīgais kvalificējās, ierindojoties 22.vietā.

Tikai 0.13 sekundes pietrūka vācietim Akselam Taihmanam (32.vieta), lai iekļūtu labāko 30 starpā, kas turpina cīņu par uzvaru. Šveicietis Kolonja, kas pasaules čempionātā bija 4.vietā sprintā, šoreiz tikai 38.vietā, 5.76 sekundes aiz Brandsdāla.

Piepildījās daudzu slēpošanas cienītāju vēlme finālā redzēt dueli starp diviem pasaules čempionāta karaļiem – Nortugu (Norvēģija), kas pasaules čempionātā izcīnīja 3 zelta medaļas un kas ir slavens ar savu finiša sprintu, un Hattestādu (Norvēģija), kas pasaules čempionātā izcīnīja 2 zeltus (tieši sprinta distancēs) un kas ar 5 uzvarām un 1 otro vietu ir pārliecinošs līderis sprintā šajā sezonā). Ļoti līdzīgā cīņā pašā finišā tikai par pusslēpjzābaka tiesu pārāks izrādījās Nortugs, liekot Hattestādam otro reizi šajā sezonā samierināties ar otro vietu. Trešajā vietā krievs Morilovs.

Jāatzīmē, ka pasaules čempionātā Nortugs sprintā nestartēja, jo atpūtās pirms stafetes un 50km distances, kurās abās pēc tam izcīnīja uzvaras.

Igaunis Kummels ierindojās tajā pašā vietā kā kvalifikācijā – 22.

Sprinta kopvērtējumā savas līderpozīcijas nostiprināja Hattestāds, kas otrā vietā esošo tautieti Hetlandu apsteidz vairāk nekā par 300 punktiem un kas faktiski jau ir nodrošinājis uzvaru sprinta kopvērtējumā. Bet par pārējām vietām gan noris sīvas cīņas.

Pasaules kausa kopvērtējumā šīsdienas uzvara ļāva Nortugam pietuvoties pirmajā vietā esošajam šveicietim Kolonjam (939 punkti). Viņu starpā tagad 103 punkti. Trešo vietu spēja nosargāt vācietis Taihmans, kam 663 punkti. Un tikai 3 punkti mazāk šīsdienas otrās vietas ieguvējam Hattestādam, kas ir startējis tikai sprinta sacensībās.

Pasaules kausa izcīņas 10. posms. Lahti (Somija)

VietaSportists (Valsts)Laiks
1.P.Nortugs (Norvēģija)2:45.4
2.O.V.Hattestāds (Norvēģija)+ 0.1
3.N.Morilovs (Krievija)+ 0.7
4.O.Pettersens (Norvēģija)+ 0.8
5.R.Pasīnī (Itālija)+ 2.5
6.A.Petuhovs (Krievija)+ 10.4
22.P. Kummels (Igaunija)

Pasaules kausa sprintā kopvērtējums (vīrieši)

VietaSportists (Valsts)Punkti
1.O.V.Hattestāds (Norvēģija)660
2.T.A.Hetlands (Norvēģija)335
3.R.Pasīnī (Itālija)331
4.A.Petuhovs (Krievija)276
5.N.Morilovs (Krievija)260
6.E.Jonsons (Zviedrija)232

Izmantotie resursi:
fis-ski.com