Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Komandu sprintā uzvaras itālietēm un krieviem

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Komandu sprintā uzvaras itālietēm un krieviem
Follisa, veicot pēdējo posmu, nodrošināja uzvaru itālietēm, tādējādi reabilitējoties par kritiena rezultā piedzīvoto neveiksmi vakar individuālajā sprintā. Foto AP

Pasaules kausa trešajā posmā distanču slēpošanā, kas norisinās Vācijas pilsētā Diseldorfā, komandu sprintā vīriešiem uzvarēja Krievijas I komanda, bet sievietēm uzvaru izcīnīja Itālija I.

Šodien Diseldorfas centrā Reinas krastos slēpotāji sacentās komandu sprintā – vīrieši 6x1,5km distancē, bet sievietes 6x0,8km. Komandā ir divi dalībnieki, līdz ar to katrs veic posmu trīs reizes.

Ņemot vērā vakardienas individuālos rezultātus, varēja prognozēt, ka vīriešiem par uzvaru sīvas cīņas norisināsies starp Norvēģijas un Krievijas komandām. Un tā arī notika. No paša sākumā vadībā izvirzījās Krievija I komanda, kuras sastāvā bija vakardienas uzvarētājs Petuhovs un finālists Morilovs. Lielisks atkal bija Petuhovs un vadību viņiem izdevās noturēt līdz pat pašām beigām, tādējādi izcīnīt uzvaru principiālā cīņā ar Norvēģijas I komandu, kas izcīnīja otro vietu, krieviem zaudējot 0,8 sekundes. Trešajā vietā Zviedrijas II komanda, kas uzvarētājiem zaudēja 1,2 sekundes.

Sieviešu konkurencē starp favorītēm zviedrietēm, slovēnietēm un norvēģietēm noteikti pieskaitāmas bija arī Itālijas I komanda, kaut arī vakar neviena no itālietēm netika finālā. Taču tas bija vairāk tāpēc, ka kvalifikācijas uzvarētāja un galvenā pretendente uz uzvaru Arianna Follisa pusfinālā krita. Komandu sprintā nekādas likstas ar itālietēm nenotika, un Follisa kopā ar Dženuinu izcīnīja uzvaru. Skandināvu cīņā par otro vietu ar fotofiniša palīdzību Zviedrijas I komanda, kuras sastāvā bija vakardienas uzvarētāja Falka un ceturtās vietas ieguvēja Igemarsdottera, izrādījās pārāka par Norvēģijas I komandu. Itālijas I komandai zviedrietes un norvēģietes zaudēja 0,7 sekundes.

Nākošais pasaules kausa posms norisināsies pēc nedēļas Davosā (Šveice), kur slēpotāji arī sacentīsies sprintā brīvajā stilā, kā arī 10km distnacē sievietēm un 15km vīriešiem brīvajā stilā ar intervāla startu.

Pasaules kausa izcīņas 3. posms. Diseldorfa (Vācija)

Komandu sprints, 6x1,5 km brīvais stils, vīrieši (27 komandas):

VietaValsts (Sportisti)Laiks
1.Krievija I (N.Morilovs; A.Petuhovs)17:34.7
2.Norvēģija I (E.Bransdāls; A.Gloersens)+ 0.8
3.Zviedriija II (R.Bruntesons; B.Linds)+1.2
4.Šveice I (E.Tambornino; K.Eigenmans)+3.1
5.Krievija II (M.Devetjarovs; Ņ.Krjukovs)+3.8
5.ASV (T.Koos; E.Ņūvels)+3.8
13.Igaunija (A.Sārepū; P.Kummels)

Pasaules kausa izcīņas 3. posms. Diseldorfa (Vācija)

Komandu sprints 6x0,8 km brīvais stils, sievietes (22 komandas):

VietaSportiste (Valsts)Laiks
1.Itālija I (M.Dženuina; A.Follisa)9:30.7
2.Zviedrija I (I.Ingemarsdottera; H.Falka)+ 0.7
3.Norvēģija I (S.Bruna-Lī; M.K.Falla)+ 0.7
4.Slovēnija (P.Majdiča; V.Fabjana)+ 1.3
5.Vācija I (E.Zahenbahere-Štēle; K.Nīstada)+ 2.9
6.Krievija I (J.Šapovalova; N.Korosteļova)+ 5.7
15.Igaunija (K.Sirge; T.Ojaste)

Izmantotie resursi: fis-ski.com

     [+] [-]

, 2009-12-06 19:55, pirms 14 gadiem
Eurosports piečakarēja un neparādīja, kaut arī programmā bija paredzēts

     [+] [-]

, 2009-12-06 22:48, pirms 14 gadiem
Ar krietnu nokaveeshanos paradiija tikai viiru startus.Bet nav pirma reize, kad Eurosport piechakaree. Prioritaate ir biatlons un trampliinleekshana.
Petuhovs shajaa psomaa bija nepaarspeejams. Redzeesim , kaa buus naakamajaa posmaa Davosaa. Tur arii Nortugs startees sprintaa visticamaak.