Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Gergla izjauc Vonas dominanci Leikluisā

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Gergla izjauc Vonas dominanci Leikluisā
Elizabete Gergla
Foto: AFP/Scanpix

Ar Austrietes Elizabetes Gerglas uzvaru supergigantā šodien noslēdzies Pasaules kausa posms kalnu slēpošanā Leikluisā Kanādā. Viņa par 0.03 sekundēm apsteidza amerikānieti Lindsiju Vonu, liedzot tai gūt trešo uzvaru trijās dienās. Pateicoties otrajai vietai, Vona gan kļuvusi par sezonas kopvērtējuma līderi.

Kanādā Leikluisas trasē sievietes aizvadīja šīs sezonas pirmās supergiganta sacensības. Pērn Mazo kristāla globusu šajā disciplīnā bija ieguvusi amerikāniete Lindsija Vona, kura vakar un aizvakar Kanādā uzvarēja nobraucienā. Tas viņu lika uzskatīt par šodienas sacensību galveno favorīti. Otro un trešo vietu pērnās sezonas supergiganta kopvērtējumā bija ieguvušas itāliete Nadja Fankīni un šveiciete Fabjene Zutere, kuras šodien arī bija dalībnieču vidū.

Ilgu laiku līderes pozīcijā atradās francūziete Ingrida Žakemo, bet tad ar lielisku rezultātu viņu apsteidza Austrijas sportiste Elizabete Gergla. Gerglas rezultāts noturējās kā pirmais līdz brīdim, kad uz starta izgāja Vona. Un, kā izrādījās, arī pēc tam. Lai gan pēc pusdistances amerikāniete bija ieguvusi teju pussekundes pārsvaru, tomēr trases beigu daļā viņa to nenoturēja un finišā zaudēja 0.03 sekundes. Neviena no vēlāk startējušajām sportistēm vadošo trijnieku vairs neizjauca.

Pēc iegūtās otrās vietas Lindsija Vona kļuvusi par sezonas kopvērtējuma līderi, vācieti Mariju Rīšu apsteidzot par 28 punktiem. Nākamās Pasaules kausa posma sacensības sievietēm gaidāmas nākamajā nedēļas nogalē Orē (Zviedrija), kad sportistes sacentīsies slaloma un milzu slaloma disciplīnās.

PČ posms kalnu slēpošanā. Leikluisa (Kanāda). Supergigants sievietēm, 6. decembris

VietaSportisteValstsRezultāts
1.Elizabete GerglaAustrija1:21.91
2.Lindsija VonaASV+0.03
3.Ingrida ŽakemoFrancija+0.62
4.Anna FeningereAustrija+0.66
5.Marija RīšaVācija+0.69
6.Fabjene ZutereŠveice+0.85

Pasaules kausa kopvērtējums kalnu slēpošanā sievietēm

VietaSportisteValstsPunkti
1.Lindsija VonaASV389
2.Marija RīšaVācija361
3.Katrīna CeteleAustrija220
4.Tina MazeSlovēnija173
5.Anja PērsoneZviedrija172
5.Elizabete GerglaAustrija172

Izmantotie resursi:
fis-ski.com