Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Autors: Ivars Bācis

"Tour de ski" palikušas tikai 33 slēpotājas, izstājušās Eidukas divas ciešās konkurentes

"Tour de ski" palikušas tikai 33 slēpotājas, izstājušās Eidukas divas ciešās konkurentes
Foto: Trentino.

“Tour de ski” priekšpēdējā posmā šodien 15km klasiskajā stilā ar masu startu Patrīcijai Eidukai konkurenci sastādīs 32 slēpotājas, jo tūrē ir palikušas vairs kopumā trīsdesmit trīs dalībnieces. Izstājušās arī Patrīcijas Eidukas ciešās konkurentes kopvērtējumā - norvēģiete Anna Čersti Kalvo un šveiciete Nadīne Fendriha. Līdz ar to pastāv iespēja, ka pēdējo posmu pret kalnu varētu veikt mazāk nekā trīsdesmi dalībnieces.

Šī gada “Tour de ski” sieviešu konkurencē uzsāka 70 slēpotājas, bet tagad palikušas nedaudz mazāk nekā puse. Tas, ka liela daļa izstāsies, bija zināms jau pašā sākumā. Daļa “atbira” pēc trešdienas sprinta, kas bija otrais un pēdējais sprints tūrē. Līdz ar to dažas izteiktas sprinteres devās mājup.

Ceturtdien iedzīšanā smagos laikapstākļos no pieteiktajām 44 uz starta izgāja 40 dalībnieces, visām sasniedzot finišu. Taču šodienas startam pieteiktas vien 33 slēpotājas, un nav garantija, ka šodien visas tik tiešām nostartē. Pēc iedzīšanas tūri ir pametusi zviedru sprintere Maja Dālkvista, kura iedzīšanā finišēja pašās beigās. Par izstāšanos paziņojusi arī 2023. gadā pasaules čempionātā Planicā trīs medaļas izcīnījusī norvēģiete Anna Čersti Kalvo, kura norādīja, ka nespēj parādīt gaidīto rezultātu un ķermenis nereaģē, kā gribētos.

Ceturtdien Davosā iedzīšanā startēja piecas šveicietes, no kurām uz Valdifiemmi atbraukušas tikai divas. Mājās palika trīs, no kurām arī kopvērtējumā par desmitnieku cīnošā Fendriha, kura arī bija no tām, kas “cieta” slikto laikapstākļu dēļ iedzīšanā no grupas apvienošanās, tādējādi pazaudējot pret tiešajām konkurentēm par iekļūšanu desmitniekā kopvērtējumā iekrāto vairāk nekā pusminūtes pārsvaru dienu iepriekš sprintā.

Taču lielais vairums no Top20 kopvērtējumā ir palicis. Tā kā šodien gaidāmas interesantas sacensības gan par godalgotajām vietām, gan par iekļūšanu desmitniekā, par ko noteikti cīnīsies arī Patrīcija Eiduka, kura līdz šim rādījusi ļoti labu sniegumu.

Vadošās slēpotājas apzinās, ka ir jātaupa spēki svētdienas startam pret kalnu, taču būs gan jau tādas, kuras vēlēsies arī šodien iegūt kādas vērtīgas sekundes un kāpinās tempu kādā brīdī, cenšoties atrauties no pamatgrupas. Sievietes startēs pirmās – plkst.12.30 pēc Latvijas laika.

Vīriešiem šodienas posmā pieteikti krietni vairāk dalībnieki – 55 slēpotāji.


, 2024-01-06 11:17, pirms 8 mēnešiem
Paldies, Ivar! Patīkami,ka kāds uzraksta rakstu pirms sacensībām, kā arī regulāri īsus pašas sportistes komentārus. Kauns ir, ka citi SC slaisti gaida tikai uz LETAS relīzēm.
Estere Volfa un Elza Bleidele. Foto: Cēsu pilsētas sporta skola

Latvijas sportiste Volfa pasaules čempionātā vasaras biatlonā sestā supersprintā

LETA. Latvijas sportiste Estere Volfa ceturtdien Igaunijā pasaules čempionātā vasaras biatlonā ieņēma sesto vietu 7,5 kilometru supersprintā juniorēm, Elza Bleidele ierindojās 16.vietā.

Nedēļas nogalē Priekuļos Latvijas čempionāta otrais posms rollerslēpošanā

Šajā nedēļas nogalē, 24. un 25. augustā, slēpošanas un biatlona centrā “Cēsis” Priekuļos norisināsies šīs sezonas otrais posms Latvijas čempionātam rollerslēpošanā, kas būs FIS statusā pieaugušajiem un junioriem. Dalībnieki sacentīsies vidējā distancē klasiskajā stilā un brīvajā stilā ar intervāla startu.
Raimo Vīgatns. Foto no sportista Instagram konta.

Vīgants un Kaparkalējs uzvar komandu sprintā PK rollerslēpošanā

Ar komandu sprintu klasikā, noslēgusies otrā Pasaules kausa rollerslēpošanā diena, kur Latvijai zelta medaļu elites vīru grupā sagādāja mājinieki - Lauris Kaparkalējs un Raimo Vīgants. Junioru grupā Latvijas duetam Dāvim Kalniņam un Jēkabam Skolniekam tika sudraba godalga.