Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

PK slēpošanas stafetē sievietēm Norvēģija zaudē pirmo reizi pēdējo 12 gadu laikā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

PK slēpošanas stafetē sievietēm Norvēģija zaudē pirmo reizi pēdējo 12 gadu laikā
Trešā posma veicējas ar Juhaugu priešgalā, Foto: Modica/NordicFocus

Šodien Lillehammerē notiekošajā Pasaules kausa otrajā posmā distanču slēpošanā stafetē sievietēm negaidītu uzvaru svinēja Krievijas izlase, bet mājinieces palika trešajā vietā, pirmo reizi kopš 2009.gada netiekot pie uzvaras stafetē Pasaules kausa posmos.

Par galvenajām favorītēm tika uzskatītas Norvēģija un Zviedrija, kuras tad arī cīnījās par uzvaru, bet ne divatā, jo skandināvietēm pievienojās arī Krievija. Pēc pirmā posma, pateicoties klasiskā stila meistarēm Katarinai Hennigai un Johannai Matintalo, arī Vācija un Somija bija līderu grupiņā, bet jau sākot no otrā posma priekšgalā bija palikušas trīs izlases.

Ne Rukas posma klasiskā stila distances uzvarētāja Frīda Karlsone otrajā posmā, ne Terēze Juhauga trešajā posmā nespēja izveidot attiecīgi Zviedrijai un Norvēģijai kaut nelielu pārsvaru, līdz ar to pēdējā posmā visas trīs līderkomandas atradās vienkopus. Kad pēdējā aplī pusotru kilometru līdz finišam Helēna Fossesholma bija izveidojusi 3 un 4 sekunžu pārsvaru, šķita, ka mājinieces varētu tikt pie uzvaras, taču Stepanova un Ulsone ātri vien atstarpi likvidēja.

Finišā par Patrīciju Eiduku gadu jaunākā Stepanova, kura šogad februārī kļuva par pasaules junioru čempioni tieši 5km slidsolī, pārspēja Ulsoni un savu vienaudzi, arī 2001.gadā dzimušo Fossesholmu, izcīnot Krievijai ilgi gaidīto uzvaru. Līdz ar to Norvēģija kapitulēja sieviešu stafetē pirmo reizi pēdējo 12 gadu laikā. Vācija, kas pateicoties Hennigas pūlēm, atradās vadībā pēc pirmā posma, beigās finišēja 7.vietā.

PK posms distanču slēpošana, 4x5km stafete sievietēm, Lillehammere (Norvēģija)

V.Valsts (Sportistes)Laiks
1.Krievija (Stupaka; Ņeprajeva; Sorina; Stepanova)54:40.6
2.Zviedrija (Riboma; Karlsone; Andersone; Ulsone)+1.1
3.Norvēģija (T.U.Venga; H.Venga; Juhauga; Fossesholma)+1.2
4ASV (Svirbula; Brennana; Diginsa; Kerna)+22.5
4.Somija (Matintalo; Kilonena; Niskanena; Jensū)+22.5
6.Norvēģija II (Falla; Kalvo; Hāga; L.U.Venga)+25.3

Startēja 16 un finišēja 16 komandas

     [+] [-]

, 2021-12-05 15:25, pirms 2 gadiem
Tikmēr visa Norvēģija tiešraidē vēro šahu.

     [+] [-]

, 2021-12-05 15:25, pirms 2 gadiem
Sievietēm slēpošana šobrīd ir ļoti interesanta, arī šodien stafete bija aizraujoša. Stepanovai slēpes vnk lidoja.
Savukārt vīriešiem bēdu ieleja. Divas nācijas var mierīgi nokomplektēt divas konkurētspējīgas komandas, visas pārējās kaut kur tālu aiz muguras. Trešā labākā nācija šodien itālija ar diezgan bēdīgu sniegumu. Skumji skatīties.

     [+] [-]

, 2021-12-05 15:34, pirms 2 gadiem
kasagrande rakstīja: Sievietēm slēpošana šobrīd ir ļoti interesanta, arī šodien stafete bija aizraujoša. Stepanovai slēpes vnk lidoja.
Savukārt vīriešiem bēdu ieleja. Divas nācijas var mierīgi nokomplektēt divas konkurētspējīgas komandas, visas pārējās kaut kur tālu aiz muguras. Trešā labākā nācija šodien itālija ar diezgan bēdīgu sniegumu. Skumji skatīties.
jā, dāmām vismaz kkāda nāciju dažādība, tas gan. cik sparatu no komentētājiem, tad Jūhauga jau vakar bija sūdzējusies, ka viena no krievietēm, kas viņai lielu daļu sacensības sēdējusi astē, visu laiku braukusi uz slēpēm virsū, ka tas galīgi neesot forši utt. es tādas detaļas nepamanu, bet šie teica, ka te kkas līdzīgs bijis, un šie teica, ka slēpotājiem tādas lietas baigi nervā kožot lai vai kā, krievietēm bija lieiski slēpes sagatavotas, tas, domāju arī iedeva to papildus plusiņu, lai uzvarētu.

p.s. večiem gan jau, ja būtu rus3 un nor3, tad tās arī būtu vienīgās, kas varētu konkurēt ar šī brīža top 4 komandām abi, ka tāds Niskanens vel ir, kas vismaz klasikā var visiem vēl mierīgi vietu ierādīt. Somi jau vispār arī šodien labi izskatījās, bet Maki vēl galīgi formā nav, galīgi noplīsa savā posmā, uz OS domāju tā aina būs nedaudz labāka.