Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Vācijas treneri izraida no "Tour de ski" par noteikumu pārkāpšanu iedzīšanas laikā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Vācijas treneri izraida no "Tour de ski" par noteikumu pārkāpšanu iedzīšanas laikā
Peters Šlikenrīders. Foto: NTB

Vācijas izlases galvenais treneris Peters Šlikenrīders ir izraidīts no “Tour de ski” par to, ka viņš ceturtdien sieviešu 20km iedzīšanas sacensību laikā pārkāpa noteikumus, cenšoties palīdzēt vācu slēpotājām.

Šlikenrīders trases malā blakus špūrei izlika slēpi, lai vācu slēpotājas šajos spēcīgas snigšanas apstākļos iedzīšanas laikā varētu Davosas trasē notīrīt slēpēm pielipušo sniegu. Tagad viņam ir atņemta akreditācija un ir izraidīts no tūres, kā arī saņems sodu,” ziņo Norvēģijas medijs NRK.

Vācietis apgalvo, ka nav zinājis, ka šādi palīdzēt slēpotājām ir nelikumīgi. ”Žūrija teica, ka tā nekad vairs nedrīkst notikt, un piesprieda mums 1000 Šveices franku naudas sodu. Vācijas komandai tas ir liels, bet es to pieņemu. Tā ir mana vaina,” apstiprina Šlikenrīders.

Sacensību direktors Mihaels Lamplots stāsta NRK, ka viņš par notikušo uzklausīja Šlikenrīderu un pāris sportistes. “Mēs izvēlējāmies nesodīt nevienu no sportistēm, jo pēc viņu teiktā trenerim nebija paredzēts to darīt. Šlikenrīders saka, ka par šo darbību ir atbildīgs tikai viņš kā treneris.”

Lamplots tai pat laikā ir pārsteigts, ka Šlikenrīders saka, ka nav zinājis par šo noteikumu. “Šāds aizliegums ir bijis jau daudzus gadus. Tas, ka sportisti sacensību laikā nevar saņemt ārēju palīdzību, ir viens no svarīgākajiem noteikumiem distanču slēpošanā.”

“Šāda palīdzība palīdzēja pavisam nedaudz. Zem manām slēpēm bija tik daudz sniega, ka jau pēc dažiem metriem zem slēpēm man atkal bija tikpat daudz sniega,” stāsta vāciete Viktorija Karla.

53 gadus vecais Šlikenrīders savulaik startēja ar panākumiem. Vairāki slēpošanas fani viņu atceras kā ātru sprinteri, kurš divas reizes uzvarējis Pasaules kausa posmos. Taču visspilgtāk viņš palicis atmiņā pēc sudraba izcīnīšanas Soltleiksitijas olimpiskajās spēlēs sprintā.

Izmantotie resursi:
NRK.no – nyheter, tv og radio fra Norge og hele...