Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Krihmairs neuzskata sevi par leģendu, Maijeru un Milleru vērtējot augstāk

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Krihmairs neuzskata sevi par leģendu, Maijeru un Milleru vērtējot augstāk
Vinsents Krihmairs ar Kortīnā nopelnītajām abām zelta medaļām. Foto: REUTERS/Denis Balibouse

Viens no šī gada pasaules kalnu slēpošanas čempionāta izcilniekiem Vinsents Krihmairs (Austrija), kurš uzvarēja abās ātrumdisciplīnās – nobraucienā un supergigantā, atkārtoja tautieša Hermana Maijera un amerikāņa Bodes Millera sasniegumu. Pēc pielīdzināšanas abiem priekšgājējiem Krihmairs reaģēja pieticīgi un izteicās, ka viņš nav leģenda kā Maijers ar Milleru.

Vinsents Krihmairs ar uzvaru šī gada pasaules čempionātā nobraucienā un supergigantā kļuva par trešo kalnu slēpotāju vēsturē, kuram izdevies vienā čempionātā uzvarēt abās ātrumdisciplīnās. Pirms viņa to 1999.gadā Bīverkrīkā (ASV) paveica Hermans Maijers un 2005.gadā Bormio (Itālija) Bode Millers. Līdz ar to viņu salīdzina ar izcilajiem priekšgājējiem. Par leģendāru viņu čempionāta laikā nosauca Itālijas lielākais sporta laikraksts „La Gazetto della sport”.

Krihmairam abas uzvaras Kortīnā nav sagrozījušas galvu un viņš adekvāti reaģē uz salīdzinājumu, uzskatot, ka vēl nevar līdzināties Maijeram un Milleram. Uz jautājumu, vai viņš tagad ir leģenda kalnu slēpošanā, Krihmairs atbild noraidoši. „Nē, nē, es neesmu leģenda. Es tikai veicu divus labus braucienus – vienu nobraucienā un otru supergigantā, un lepojos par šādu labu sniegumu. Taču es neesmu kalnu slēpošanā leģenda, kādi ir Bode Millers un Hermans Maijers. Viņi abi ir ieguvuši zelta medaļas Olimpiskajās spēlēs, kā arī ieguvuši vairākas reizes Lielo Kristāla globusu par uzvarām sezonas kopvērtējumā. Viņi bija augstākā līmenī nekā es, taču atkārtot viņu sasniegumu tik un tā ir lieliski,” norvēģu medijam „Verdens gang” stāsta 29 gadus vecais austrietis, kurš cer labi nostartēt nākamgad Olimpiskajās spēlēs Pekinā, taču nemēģina neko prognozēt. „Tad jau redzēsim. Tam, kas notiks nākotnē, nav tik lielas nozīmes, jo tas, ko esmu sasniedzis, jau tā ir vairāk, nekā varēju cerēt,” atzīst Krihmairs.

Krihmairs apzinās, ka, ja supergigantā pirmā vieta bija samērā gaidīta, tad nobraucienā austrietim savā ziņā arī paveicās, jo divi citi bija izteiktāki favorīti – mājinieks Dominiks Paris, kurš uzvarēja pēdējā posmā pirms čempionātā un bija ātrākais pasaules čempionāta treniņbraucienos, un šveicietis Bīts Foics, kurš sakrāja visvairāk uzvaru sezonā un jau ceturto gadu pēc kārtas ieguva nobrauciena globusu. Gan Paris, gan Foics lielāko trases daļu nobraucienā bija ātrāki par Krihmairu, bet abi kļūdījās vienā un tajā pašā vietā – trases stāvākajā un grūtākajā daļā.

29 gadus vecais Krihmairs pasaules kausa posmos 21 reizi ir ticis trijniekā un 9 reizes uzvarējis, ieguvis četras medaļas pasaules čempionātos, tajā skaitā divas zelta. Olimpiskajās spēlēs viņš pie medaļām vēl nav ticis, labākajam sniegumam esot 6.vietai supergigantā Phjončhanā. Šogad iegūtais sezonas kopvērtējuma tituls supergigantā pagaidām ir vienīgais austrieša kontā.

Nenoliedzami, ka daudzi sapņo par to, lai sasniegtu kaut daļu no Krihmaira paveiktā, taču uz viņa fona Hermana Maijera un Bodes Millera panākumu saraksts izskatās daudz iespaidīgāk. Taču Vinsentam ir vairākas sezonas, lai vismaz pietuvinātos abiem iepriekšminētajiem izcilniekiem.

Hermans Maijers – Pilns Olimpisko medaļu komplekts, turklāt divi zelti, kā arī pilns pasaules čempionātu medaļu komplekts ar trim zeltiem. 96 godalgotas vietas pasaules kausa posmos, no kurām 54 uzvaras. Četras reizes uzvarējis sezonas kopvērtējumā, kā arī ieguvis mazos kristāla globusus atsevišķi disciplīnās – 5 reizes supergigantā, 3 reizes milzu slalomā un 2 reizes nobraucienā.

Bode Millers – sešas medaļas Olimpiskajā spēlēs ar vienu zeltu, 4 zelti un viens sudrabs pasaules čempionātos, 79 reizes pasaules kausa posmos kāpis uz goda pjedestāla, 33 no tām uz augstākā pakāpiena. Divas reizes uzvarējis sezonas kopvērtējumā, ka arī pa reizei ieguvis mazo kristāla supergigantā un milzu slalomā.