Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Rīša kļūst par sezonas līderi

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Rīša kļūst par sezonas līderi
Marija Rīša
Foto: AP

Pateicoties trešajai uzvarai pēc kārtas slaloma disciplīnā, par sezonas līderi pasaules kausa izcīņā kalnu slēpošanā kļuvusi vāciete Marija Rīša. Aiz viņas šodien palika Itālijas un Čehijas kalnu slēpotājas.

Pasaules kausa izcīņas kopvērtējumā spraigākā cīņa pašlaik norit starp vācieti Mariju Rīšu, amerikānieti Lindsiju Vonnu un somieti Tanju Putiainenu. Pirms šodienas sacensībām slalomā, kas risinājās Zagrebā (Horvātija), līdere bija Vonna, turklāt arī šodien pēc pirmā brauciena viņa bija sacensību līdere.

Diemžēl otrajā braucienā amerikāniete kļūdījās neilgi pirms finiša un nefinišēja, kas uzvarētājas laurus ļāva plūkt Rīšai. Vāciete līdz ar to arī kļuva par pārliecinošu kopvērtējuma līderi, par 73 punktiem apsteidzot Putianenu (finišēja septītā) un par 77 Vonnu. "Man ir dalītas jūtas. Protams, esmu priecīga par uzvaru, taču manai labai draudzenei Vonnai pavisam neveicās", pēc finiša stāstīja Rīša.

Otro vietu šodien izcīnīja itāliete Nikola Džiusa, kura pēc pirmā brauciena bija tikai septītā, bet bronzas godalga šoreiz čehietei Sarkai Zahrobskai.

Pasaules kausa izcīņa kalnu slēpošanā sievietēm, Zagreba (Horvātija)

Rezultāti slalomā

VietaSportisteValstsLaiks
1.RIESCH MariaVācija1:58.96
2.GIUS NicoleItālija+0.44
3.ZAHROBSKA SarkaČehija+0.63
4.PAERSON AnjaZviedrija+1.24
5.ZETTEL KathrinAustrija+1.27
6.HANSDOTTER FridaZviedrija+1.34

Pasaules kausa kopvērtējums

VietaSportisteValstsPunkti
1.RIESCH MariaVācija607
2.POUTIAINEN TanjaSomija534
3.VONN LindseyASV530
4.ZETTEL KathrinAustrija467
5.PAERSON AnjaZviedrija466
6.HOSP NicoleAustrija404

Izmantotie resursi:
fis-ski.com

     [+] [-]

, 2009-01-04 21:38, pirms 15 gadiem
"Man ir dalītas jūtas. Protams, esmu priecīga par uzvaru, taču manai labai draudzenei Vonnai pavisam neveicās", pēc finiša stāstīja Rīša.
Vai tad tik labas draudzenes?