Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Norvēģija pārliecinošā vadībā medaļu ieskaitē pasaules čempionātā slēpošanā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Oberstdorfā notiekošajā pasaules čempionātā slēpošanā, kas ietver distanču slēpošanu, ziemeļu divcīņu un tramplīnlēkšanu, pēc aptuveni puses no aizvadītājām sacensībām pārliecinoša līdere ir Norvēģija, kas iekrājusi pusi no zelta medaļām un gandrīz tikpat godalgu, cik pārējās visas valstis kopā.

Šāda Norvēģijas dominance izpaužas gan distanču slēpošanā, gan ziemeļu divcīņā. Vienīgi tramplīnlēkšanā labākie nav norvēģi, tomēr pa kādai medaļai iegūstot arī tur. Pateicoties pamatā vīru sniegumam, Norvēģija distanču slēpošanā ir izcīnījusi astoņas medaļas, tajā skaitā trīs zelta. Ziemeļu divcīņā no trim sacensībām visās pirmajā vietā ir bijuši norvēģi, no mazā tramplīna sievietēm aizņemot pat visu goda pjedestālu, bet vīriešiem iegūstot divas godalgas. Arī tramplīnlēkšanā viņiem varēja būt zelts, taču Halvoram Grānerūdam neizdevās pirmais lēciens un pat ar labāko rezultātu otrajā lēcienā pārliecinošajam sezonas līderim ar vienpadsmit uzvarām trijos mēnešos beigās nācās palikt bez medaļas. Kopumā norvēģi ieguvuši jau 17 medaļas, pēc kaluma sadaloties ļoti proporcionāli – 6 zelta, 6 sudraba un 5 bronzas.

Savukārt tikai un vienīgi sieviešu sniegums distanču slēpošanā ir ļāvis Zviedrijai iegūt četras medaļas, no kurām divas ir zelta, un atrasties vicelīderes godā. Tikmēr turpat blakus zviedriem ir Vācija, Slovēnija, Austrija un arī Krievija. Kopumā medaļas ir sadalītas 13 sacensībās, bet vēl priekšā ir vienpadsmit. Šobrīd jau faktiski ir skaidrs, ka medaļu ieskaitē uzvarēs Norvēģija un iegūs arī visvairāk zelta medaļu, bet cīņa par otro un trešo vietu gan varētu būt spraiga starp kādām piecām vai sešām valstīm. Zviedrijai cerības saistās ar sieviešu slēpošanu, Slovēnijai ar tramplīnlēkšanu, Vācijai arī ar tramplīnlēkšanu un vēl ziemeļu divcīņu, Krievijai ar Aleksandru Boļšunovu un varbūt arī kādu medaļu sieviešu slēpošanā, bet Austrijai ar tramplīnlēkšanu. Arī poļi var iesaistīties, ja Pjotrs Žila un komandas biedri turpinās tādā pašā garā, kā ir iesākuši.

Pasaules čempionāts slēpošanā, medaļas izcīnījušās valstis pēc 13 no 24 disciplīnām

V.ValstsZeltsSudrabsBronzaKopā
1.Norvēģija66517
2.Zviedrija2114
3.Vācija1203
4.Slovēnija1135
5.Austrija1023
6.Krievija1012
7.Polija1001
8.Somija0202
9.Šveice0101
10.Japāna0011

     [+] [-]

, 2021-03-02 10:49, pirms 3 gadiem
Prieks ,ka dzīvnieku pasaules mutantiem,tikai 2 medaļas