Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Lielisku sniegumu rādošā Eiduka: "Žēl, ka nemēģināju Andersonei palīdzēt agrāk"

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Lielisku sniegumu rādošā Eiduka: "Žēl, ka nemēģināju Andersonei palīdzēt agrāk"
Patrīcija Eiduka. Foto no slēpotājas privātā arhīva.

Patrīcija Eiduka, kura vakar “Tour de ski” 20km iedzīšanā ar lielisku sniegumu pakāpās uz 11. vietu, norādīja, ka vajadzējis agrāk mēģināt palīdzēt zviedru slēpotājai Ebai Andersonei, kura viena pati ilgu laiku “vilka” četrinieku, kurā slēpoja arī Eiduka.

Vakar ziņojām, ka Baltijas valstu līdere distanču slēpošanā Patrīcija Eiduka “Tour de ski” trešajā posmā 20 kilometru iedzīšanas distance brīvajā stilā Toblahā trešo dienu pēc kārtas parādīja vienu pašiem labākajiem karjeras sniegumiem, no 17. pozīcijas pakāpjoties uz vienpadsmito un līdz ar to apliecinot, ka satraukumam par problēmām sezonas iesākumā nav vairs nekāda pamata, jo viss ir vislabākajā kārtībā.

Eiduka iedzīšanu uzsāka kā septiņpadsmitā (+1:22), tikai sekundi aiz jeb faktiski vienlaicīgi ar austrieti Terēzu Štadloberi, bet 11 sekundes aiz desmitās vietas (Krista Permekoski) un 14 sekundes aiz devītās vietas (Heidi Venga). Iepriekš rakstījām, ka Patrīcija var mēģināt ar Štadloberi un sešas sekundes aiz muguras startējošo Ebu Andersoni kopā strādāt no paša sākuma un ķert Permekoski, Vengu un arī ar šīm divām kopā startējušo Frīdu Karlsoni, taču Karlsone, kas bija pieticīgi sākusi tūri, vakar no starta “aizšāvās” lielā ātrumā, neatstājot Eidukai, Štadloberei un Andersonei nekādas cerības šo grupiņu panākt un pacīnīties par vietu desmitniekā.

Andersone kādus 90% no distances bija priekšgalā šai mazajai grupiņai un gandrīz vienatnē visu laiku “vilka”, atsevišķos brīžos priekšplānā izvirzoties Patrīcijai, līdz ar to vēl no slimības īsti neatlabusī zviedriete beigās bija sevi izsmēlusi un “atkrita”.

Patrīcija Eiduka norāda, ka gluži viss no sākuma nebija tā, kā viņa cerējusi. “Biju domājusi, ka Eba brauks mazliet ātrāk. Jāatzīst, ka mazliet žēl, ka nemēģināju viņai palīdzēt jau agrāk, jo tad varbūt tomēr būtu saķērušas grupiņu.”

Jautāta, ja arī būtu izdevies sākuma daļā noķert Karlsones un Vengas grupiņu, vai izdotos pacīnīties par vietām desmitniekā un līdzvērtīgu pozīciju pagājušā gada iedzīšanai, vai arī ļoti ātrais temps radītu beigās pamatīgu sagurumu, kā tas sanāca ar vācieti Katarinu Hennigu un pat ar jaudīgo amerikāniete Roziju Brenanu, kuras ne tikai atkrita no Karlsones grupas, bet beigās arī neturēja līdzi Andersones un Eidukas grupai, Patrīcija atbild: “Ir ļoti grūti teikt par to, kā būtu bijis, ja es būtu tikusi priekšējā grupā (Karlsones grupā – aut.piez.), jo viņām temps bija ļoti liels, un tomēr pastāv liela iespēja, ka būtu piekususi līdzīgi kā Henniga.”