Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Lanišeks uzvar Četru tramplīnu turnejas otrajā posmā, Vellingers saglabā līderpozīciju

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Lanišeks uzvar Četru tramplīnu turnejas otrajā posmā, Vellingers saglabā līderpozīciju
Andreass Vellingers. Foto: imago images/Scanpix

LETA--DPA. Slovēnijas tramplīnlēcējs ar slēpēm Anže Lanišeks pirmdien Garmišā-Partenkirhenē izcīnīja uzvaru Četru tramplīnu turnejas otrajā posmā, bet līderpozīcijā ir pirmo sacensību uzvarētājs Andrēass Vellingers no Vācijas.

Lanišeks spraigā sacensībās pirmajā sērijā bija trešais, bet otrajā uzrādīja labāko rezultātu. Pasaules čempions izpildīja 136 un 137 metrus tālus lēcienus, iekrājot 295,8 punktus.

Par 3,2 punktiem mazāk bija divkārtējam turnejas čempionam Rjoju Kobajaši no Japānas, kurš bija labākais pirmajā sērijā un veica 137 un 135,5 metrus tālus lēcienus. Vēl 2,2 mazāk punkti bija Vellingeram, kuram padevās 138 un 137,5 metru tāli lēcieni.

Lanišeks ir trešais Slovēnijas sportists, kurš Garmišā-Partenkirhenē uzvarējis kādā no Četru tramplīnu turnejas posmiem. Iepriekš to paveica Peters Prevcs 2016.gadā un Primožs Peterka 1997. un 2003.gadā.

Pērn turnejā uzvarējušais Halvors Ēgners Granerūds apstājās pirmajā kārtā ar 128 metru tālu lēcienu un arī šajā posmā netika pie otrās iespējas. Norvēģijas tramplīnlēcējs palika kā pirmais aiz strīpas jeb bija 31.vietā.

Kopvērtējumā Vellingers par 1,8 punktiem ir priekšā Kobajaši, bet 25,2 punktus zaudē pirmdien sesto vietu ieņēmušais austrietis Štefans Krafts.

Trešais posms notiks 3.janvārī Insbrukā, bet noslēgumā tramplīnlēcēji cīnīsies 6.janvārī Bišofshofenā.

Izmantotie resursi:
LETA

     [+] [-]

, 2024-01-01 19:25, pirms 8 mēnešiem
Sportacentrs tramplinleksanu piemin tikai, kad norit 4 Tramplinu Turneja, jo tad ir gadu mija un nav daudz par ko rakstīt. Turu īkšķus par Rjoju trešo triumfu!