Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:138, Did:0, useCase: 3

Veinbergs izcīna divus sudrabus Jaunatnes olimpisko spēļu kvalifikācijā

Ints Megnis
Ints Megnis

Veinbergs izcīna divus sudrabus Jaunatnes olimpisko spēļu kvalifikācijā
Elvis Veinbergs ar izcīnīto medaļu. Foto: SkeletonLv

Latvijas jaunais skeletonists Elvis Veinbergs sestdien un svētdien Lillehammerē izcīnīja divas otrās vietas Jaunatnes ziemas olimpisko spēļu kvalifikācijas sacensībās.

Sestdien Veinbergs divu braucienu summā par 1,06 sekundēm zaudēja vācietim Lukasam Davidam Nidegeram. Pēc pirmā brauciena latvietis bija trešais, bet otro veica ātrāk par krievu Dmitriju Knišu un summā viņu apdzina par 0,12 sekundēm. Uz starta kopā izgāja 18 atlēti.

Savukārt svētdien Veinbergs otro rezultātu sasniedza abos braucienos - šoreiz Nidigeram viņš zaudēja 1,30 sekundes, bet trešo vietu guvušajam Knišam bija priekšā par 0,41 sekundi.

Skeletonā meitenēm gan sestdien, gan svētdien 21. vietā starp 22 sportistēm bija Annija Miļūne, aizvadot tikai pa vienam braucienam, jo otrajā varēja braukt pirmās 20.

Monobobslejā puišiem sestdien 17. vietu izcīnīja Renārs Grantiņš, bet 23. pozīcijā starp 25 sportistiem bija Mārtiņš Ozols, kamēr svētdien Grantiņš pacēlās uz 15. pozīciju, bet Ozols vēlreiz bija 23. vietā. Tikmēr monobobslejā meitenēm sestdien 14. vietā starp 17 sportistēm bija Loreta Biķerniece, bet svētdienas viņa spēja pakāpties uz divpadsmito pozīciju.

Tālāk jaunieši mēros ceļu uz Kēnigszē, kur norisināsies vēl divas kvalifikācijas sacensības. Jauniešu olimpiskās spēles februārī risināsies Lozannā.