Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:138, Did:0, useCase: 3

M.Dukurs: "Krievu skeletonisti uz mums skatās pārmetoši"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

M.Dukurs: "Krievu skeletonisti uz mums skatās pārmetoši"
M.Dukurs, Lelde Priedulēna, T.Dukurs
Foto: Romualds Vambuts, LBSF

Pēdējo septiņu kausu ieguvējs skeletonā, pieckārtējais Latvijas labākais sportists Martins Dukurs sarunā ar laikrakstu "Diena" atklāj, ka pēc Sočos ieplānotā pasaules čempionāta pārcelšanas uz Vāciju ir gandarījums, taču krievu skeletonisti skatās pārmetoši.

Kā jau ziņots, decembra pirmajā pusē Latvijas skeletona izlase paziņoja, ka boikotēs 2017. gada pasaules čempionātu, ja tas notiks Sočos. Pirms tam par iespējamo boikotu paziņoja Soču olimpiskā čempione skeletonā Elizabete Jarnolda (Lielbritānija) un parādījās informācija par ASV izlasi, šādu variantu apsvēra arī Dienvidkorejas federācija. Izvērtējot radušos situāciju, decembra vidū IBSF nolēma pārcelt pasaules čempionātu uz Kēnigzē trasi Vācijā.

Martins Dukurs: "Labi zinājām, ka neesam vienīgie sašutušie no skeletonistu saimes. Jebkura trase, izņemot Soču, pasaules čempionātam mums būtu laba. Esam apmierināti, ka Starptautiskā Bobsleja un skeletona federācija (IBSF) nolēma pārcelt pasaules čempionāta norises vietu. Krievu skeletonisti, protams, tagad pārmetoši skatās uz mums, bet mēs viņiem teicām - iedomājieties sevi mūsu vietā, kā justos jūs paši, ko jūs darītu? Var jau runāt par to, ka lēmums bijis politizēts, bet mēs nevēlējāmies uzņemties lieku risku ar savu došanos turp."

Pēdējo gadu Pasaules kausu posmos Martins Dukurs vienmēr kāpa uz pjedestāla, taču šīs sezonas pirmajos divos startos tas nav izdevies. "Daudz visādu nianšu noveda pie tādiem rezultātiem. Es pats nenobraucu pietiekami labi, arī ar kamanām tā īsti neatradu kopīgu valodu. Savu lomu nospēlēja arī laika apstākļi. Skeletonā jau maz vajag, lai rezultāts izpaliktu. Dažas nianses sakrīt nelabvēlīgi, un viss. Nedomāju, ka visas sezonas kontekstā man pēc šiem pirmajiem diviem posmiem būs neiespējami cīnīties par visaugstākajām vietām kopvērtējumā. Noteikti būs izmaiņas tehnikā, tā ka, domāju, viss būs labi. Eiropas posmos rezultātiem jābūt augstvērtīgākiem," uzskata latvietis.

Izmantotie resursi:
Laikraksts "Diena"

  +6 [+] [-]

, 2016-12-20 14:18, pirms 8 gadiem
Lielākā daļa krievu sportistu ir kā marionetes - ko vadonis austiņā iečukstēs, to arī darīs. Grūti, ja nespēj ieslēgt savas smadzene.

  +3 [+] [-]

, 2016-12-20 14:42, pirms 8 gadiem
Tā skatās, jo arī viņi cīnās par valsts finansējumu!

  +1 [+] [-]

, 2016-12-20 14:48, pirms 8 gadiem
Pasaules kausa līderi jau tā skatās.

     [+] [-]

, 2016-12-20 14:51, pirms 8 gadiem
aizermans rakstīja: Pasaules kausa līderi jau tā skatās.
Neatceros, ka Martins tā būtu kādreiz darījis.

     [+] [-]

, 2016-12-20 15:24, pirms 8 gadiem
rezgalis007 rakstīja: Lielākā daļa krievu sportistu ir kā marionetes - ko vadonis austiņā iečukstēs, to arī darīs. Grūti, ja nespēj ieslēgt savas smadzene.
Gan jau, ka tik traki nav. Tikai viena lieta ir ko viņi paši domā un ko viņi "drīkst" publiski teikt.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2016-12-20 17:20, pirms 8 gadiem
Ja Krievi to dopingu tiešām uzņēma ar alkoholiskajiem kokteiļiem, tad strīdu šeit nevar būt nekādu. Paskatieties uz Tretjakovu - salīdzinoši tik jauns, bet izskatās pat vēl vairāk nodzēries par Znaroku!

     [+] [-]

, 2016-12-20 19:48, pirms 8 gadiem
skatas no pjedestala