Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:138, Did:0, useCase: 3

Latvijas skeletonisti arī otrajā dienā Siguldā neiekļūst labāko desmitniekā

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Latvijas skeletonisti arī otrajā dienā Siguldā neiekļūst labāko desmitniekā
Foto: Viesturs Lācis

LETA. Latvijas jaunajiem skeletonistiem arī piektdien Siguldā neizdevās iekļūt pirmajā desmitniekā Eiropas kausa posma sacensībās.

Jau vēstīts, ka arī ceturtdien neviens no jaunajiem pašmāju skeletonistiem labāko desmitniekā neiekļuva.

Sieviešu konkurencē, uzvarot abos braucienos, pirmā piektdien bija beļģiete Kima Meilemansa, kurai divu braucienu summā 0,27 sekundes zaudēja Lielbritānijas skeletoniste Amēlija Koltmena. Trešo vietu izcīnīja Igauniju pārstāvošā latviete Dārta Zunte, kura uzvarētājai zaudēja 0,72.

Uz goda pjedestāla visas trīs sportistes stājās arī ceturtdien, tad uzvaru svinot Koltmenai. Meilemansa bija otrā, bet Zunte - trešā.

Austriju pārstāvošā Anna Saulīte piektdien izcīnīja septīto vietu. Dienu iepriekš viņa bija devītā.

No Latvijas sportistēm Marta Andžāne ieņēma 11.vietu, bet Vanesa Vidiņa, Dārta Neimane un Laura Ģēģere bija pozīcijās no 15. līdz 17. Sacensībās piedalījās 20 skeletonistes.

Vīriešu sacensībās otro dienu pēc kārtas uzvarēja itālis Amadeo Bagnis, kurš summā tuvāko sekotāju Lorensu Bostoku no Lielbritānijas apsteidza par 0,14 sekundēm. Trešo labāko laiku piektdien uzrādīja vācietis Lukass Dāvids Nīdegers, kurš no uzvarētāja atpalika 0,45 sekundes.

No vietējiem skeletonistiem Markuss Renārs Everss ierindojās 11.vietā, Dāvis Valdovskis uzrādīja 13.labāko laiku, Renārs Jumiķis ierindojās 18.pozīcijā, bet Emīls Indriksons ierindojās 20.vietā 24 sportistu konkurencē.

No ceturtdienas līdz sestdienai Siguldas trasē notiek Eiropas kausa izcīņa bobslejā un skeletonā. Sacensībās piedalās vadošo Eiropas valstu bobsleja un skeletona jaunie sportisti, arī vairāki pieredzējuši atlēti.

Piektdien plkst.15 bobslejs vīriešu divniekiem un sievietēm monobobā, sestdien no plkst.15 vēlreiz divnieki vīriešiem un arī sacensības divniekos sievietēm.

Pasākumā ieeja ir bez maksas. Sacensību norisi iespējams vērot video tiešraidē interneta vietnē "bobslejs.lv".

Eiropas kauss bobslejā ir otrā līmeņa sacensības aiz Pasaules kausa, bet skeletonā tie ir trešā ešelona mači aiz Pasaules kausa un Starpkontinentālā kausa.

  +1 [+] [-]

, 2023-01-20 16:53, pirms gada
Toties labāko 11-niekā iekļuva gan puisis, gan meitene. Kāpēc jāraksta tik pesimistisks virsraksts?

  +1 [+] [-]

, 2023-01-20 17:36, pirms gada
Andžāne no mūsu meitenēm šosezon uzrāda labākos rezultātus. Šobrīd tikai 14 gadus veca (pēc nedēļas paliks 15). Martas atpalikšana (2,56 sekundes) no šodienas uzvarētājas Meilemansas nešķiet milzīga, jo beļģietei arī PK kausos Siguldas trasē allaž ir bijuši labi rezultāti (4., 5., 5., 6. vieta).

Lai jaunajiem censoņiem un Dukuriem pietiek spēka un motivācijas trenēties, trenēt un būvēt skeletonus! 10-15 gadus par vēlu tas nāk, bet vismaz.

  +1 [+] [-]

, 2023-01-20 17:37, pirms gada
otins rakstīja: Toties labāko 11-niekā iekļuva gan puisis, gan meitene. Kāpēc jāraksta tik pesimistisks virsraksts?
LETAs rakstnieki laikam nav apskatījušies, ka daudzi no mūsu jaunajiem un jaunajām vēl ir pusaudžu vecumā.

     [+] [-]

, 2023-01-20 21:32, pirms gada
damokla_zobens_22 rakstīja: LETAs rakstnieki laikam nav apskatījušies, ka daudzi no mūsu jaunajiem un jaunajām vēl ir pusaudžu vecumā.
Bet Toms taču varēja apskatīties.