Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:138, Did:0, useCase: 3

Martins Dukurs ātrākais Eiropas čempionāta 1. braucienā, Tomass dala 2. vietu

Agris Suveizda

Martins Dukurs ātrākais Eiropas čempionāta 1. braucienā, Tomass dala 2. vietu
Martins Dukurs. Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Īglsas trasē Austrijā aizvadīts pirmais brauciens Pasaules kausa posmā skeletonā, kurā vienlaikus notiek arī Eiropas čempionāta sacensības. Itin pārliecinošā vadībā ir deviņkārtējais Eiropas čempions Martins Dukurs, kurš par 0,22 sekundēm apsteidz trīs skeletonistus, vecāko brāli Tomasu Dukuru ieskaitot.

Tomass Dukurs trasē devās ceturtais un, kā ierasts, uz konkurentu fona nebija pārāk ātrs startā (5,01 sekunde jeb astotais ātrākais laiks), taču to kompensēja ar labu braucienu, atspēlējot desmitdaļu gan vācietim Akselam Jungam, gan korejietim Sunbinam Junam. Visa trijotne, kas turklāt brauca cits pēc cita, pirmo braucienu veica identiskā laikā.

Astotais starta numurs bija Martinam Dukuram, kurš tika pie dalīta otrā starta laika (4,92 sekundes), taču titulētais latvietis veica kvalitatīvāko braucienu un savu brāli, Jungu un Junu apsteidza par 0,22 sekundēm. Iepriekšējos trīs posmos uzvarēja krievi Ņikita Tregubovs un Aleksandrs Tretjakovs, bet Īglsas pirmo braucienu viņi izgāza.

Tregubovs pat Tomasam startā zaudēja septiņas simtdaļas un ar kļūdām trasē no Martina beigās atpalika par 0,70 sekundēm un samierinājās ar astoto vietu, bet ātrākā starta īpašnieks Tretjakovs startā Martinu apskrēja vien par četrām simtdaļām un ar rupju kļūdu trases otrajā daļā finišā zaudēja gandrīz pussekundi.

Otrais starta numurs bija Ivo Šteinbergam, kurš par spīti vienam no lēnākajiem startiem (5,18 sekundes) ierindojās 15. vietā. Martins Dukurs Eiropas čempionātā ir triumfējis kopš 2010. gada, pirms trim gadiem Sanktmoricā zeltu dalot ar brāli Tomasu Dukuru. Otrais brauciens paredzēts plkst. 12:00 pēc Latvijas laika.

Pasaules kausa posms Īglsā, 1. brauciens

VSportistsValstsLaiks
1.Martins DukursLatvija53.02
2.Aksels JungsVācija+0.22
Sunbins JunsDienvidkoreja+0.22
Tomass DukursLatvija+0.22
5.Aleksandrs TretjakovsKrievija+0.48
6.Kilians Fraiherrs fon ŠlainicsVācija+0.63
15.Ivo ŠteinbergsLatvija+0.87

Piedalījās 28 skeletonisti

  +2 [+] [-]

, 2019-01-18 11:15, pirms 5 gadiem
O jā, karalim pulveris vēl ir sauss! Ņemot vērā, ka šī ir pecolimpiskā sezona, tad viens no galvenajiem mačiem šis. Nu superīgi, pierāda, ka vēl var! Tomass arī protams malacis.
Tagad tādus pašus otros braucienus abiem un būs super!

  +2 [+] [-]

, 2019-01-18 11:17, pirms 5 gadiem
Nu, kur esi Tretjakova braukšanas cienītāj un aizstāvētāj? Pat Īglsu nespēj izbraukt bez rupjām kļūdām.

  +4 [+] [-]

, 2019-01-18 11:25, pirms 5 gadiem
kā teica pats Martins, tad koncentrēsies vairāk uz konkrētām sacensībām, nevis PK ... tad nu, laikam, ir tas rezultāts Lai izdodas!

  +1 [+] [-]

, 2019-01-18 11:44, pirms 5 gadiem
Mūsējo rezultāti pirmajā braucienā ir ļoti patīkams pārsteigums, ņemot vērā tendences sezonas sākumā. Kā telefontervijā LTV7 pastāstīja Dukurs seniors, tad eksperimentiem ar tehniku ir pielikts punkts un, kā sapratu, tad Martins atgriezies pie sava kaujas skeletona.

Šteinbergs ar savu veco skeletonu, izrādās, ir stabils TOP 20 braucējs (par ko es daudz nešaubījos). Nesaprotu, kāda jēga bija iepriekšējos divos posmos braukt ar miskasti, kas zaudē divas sekundes braucienā? Tā nav eksperimentēšana, bet poornoogrāfija... Ja Šteinbergam sezonas turpinājumā izdotos nostabilizēties ap 15. vietu, tad ir varianti rangā būt TOP 30, lai Latvija pasaules čempionātā varētu pieteikt trīs sportistus. Nu jā, bet vēl jau laikam ir atklāts jautājums, vai viņu vispār ņems līdzi uz Ziemeļameriku, kur pirms PČ notiks vēl divi PK posmi. Pārsteidza Zemberga teiktais, ka Šteinbergs esot ļoti vēlu sācis trenēties, tikai tad, kad uzzinājis, ka Latvijai ir trešā sportista vieta PK. Kas tas par murgu? Tas taču bija zināms jau februārī!! Federācijas neizdarība?

Kāds zinātājs varbūt var uzrakstīt, ar kuru skeletonu Šteinbergs brauca Siguldas posmā?

     [+] [-]

, 2019-01-18 11:47, pirms 5 gadiem
stapcitu es apēdu cāļa nagetus

  +1 [+] [-]

, 2019-01-18 12:08, pirms 5 gadiem
Kāda vēl federācijas neizdarība?

taču beidz tos rīmeņus,zembergus nopetni uztvert...viņi tur atnākuši muldēt muldēšanas pēc,lai nebūtu klusums ēterā..

Ivo brauca ar Lodziņa kamanu Siguldā

     [+] [-]

, 2019-01-18 12:31, pirms 5 gadiem
ice F-1 rakstīja: Kāda vēl federācijas neizdarība?

taču beidz tos rīmeņus,zembergus nopetni uztvert...viņi tur atnākuši muldēt muldēšanas pēc,lai nebūtu klusums ēterā..

Ivo brauca ar Lodziņa kamanu Siguldā
Tagad otrā brauciena laikā vēl plašāk apspēlēja to situāciju. Nu kāds tur, atvainojos, ir stulbs, tikai nevar saprast kurš.

Tad jau labs rezultāts ar to miskasti. Ar savu skeletonu droši vien būtu augstāk par 11. vietu.

  -3 [+] [-]

, 2019-01-18 12:47, pirms 5 gadiem
Kad labākie izšāvuši Olimpiādē, tad pienākusi Dukura kārta mazāk svarīgiem turnīriem.

     [+] [-]

, 2019-01-18 12:54, pirms 5 gadiem
Izdukurēja dopingistus un prieks ne vien par zeltu,bet arī valsts prēmiju.