Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:138, Did:0, useCase: 3

Melbārdis un Dukurs atgriezušies mājās, olimpiskā trase paliek neizbraukta

Jānis Celmiņš

Melbārdis un Dukurs atgriezušies mājās, olimpiskā trase paliek neizbraukta
Oskars Melbārdis ar komandu
Foto: Romualds Vambuts

Latvijas un pasaules labākais skeletonists Martins Dukurs, kā arī bobsleja komanda ar Oskaru Melbārdi priekšgalā vakar atgriezies no Korejas, kur notika jaunās olimpiskās trases homologācija. Pie trases iemēģināšanas gan tika tikai skeletonisti, veicot tikai daļu trases. Problēmas ar kvalitatīva ledus liešanu 2018. gada olimpisko spēļu norises vietā bobslejistiem ļāva trasi vien izstaigāt, taču zināms priekšstats radies kā vieniem tā otriem.

Aizvadītā sezona Martinam Dukuram atkal bija izcila. Izdevās uzvarēt visās svarīgākajās sacensībās. Latvietim zelts Eiropas un pasaules čempionātā, kā arī septīto reizi iegūts Pasaules kauss. Pēc atgriešanās mājās gan galvenais jautājums bija par paveikto olimpiskajā trasē Phjončhanā.

“Neskatoties uz to, ka tehniskas ķibeles pamainīja plānus, pusi trasi veicām. Sapratu, kāda būs trase, cik tā būs vienkārša vai sarežģīta, kāds būs starta ieskrējiens, kā būtu turpmāk jāgatavojas. No vienas puses, tas nospēlēja mums par labu, jo aizbraucām, paskatījāmies, vasarā būs vairāk laika gatavoties. Korejiešiem bija plānota nopietna treniņnometne pēc mūsu aizbraukšanas, četru nedēļu garumā, bet tā izjuka. Par cik oktobris tur ir ļoti silts, iespējams, būs grūtāk trasi sagatavot. Katrā gadījumā - mēs savus braucienus tur dabūsim, vai tas būs agrāk vai vēlāk, es domāju, tas nav tik svarīgi,” par viesošanos nākamo olimpisko spēļu mājvietā pastāstīja Martins Dukurs.

“Jau pirms izbraukšanas bija dzirdams, ka ir problēmas ar ledu, taču visi cerēja, ka situācija uzlabosies. Viņi tiešām centās, izsauca cilvēku no Ķīnas, Vācijas… Nodedzināja sešus sūkņus. Nebija tā, ka būtu atmetuši visam ar roku,” skaidro Dukurs. “Arī par mūsu brīvo laiku viņi rūpējās. Tika organizētas ekskursijas, šo to apskatījām, bija interesanti. Jau tagad pilsētā ir jūtama olimpisko spēļu tuvošanās. Arī interese par mani bija liela, nāca klāt fotografējās,” piebilst Martins.

Par sezonu kopumā pasaules labākais skeletonists izsakās īsi: “Nelikās, ka sezona būs tik veiksmīga, un paša mērķis nebija uzvarēt gandrīz visās sacensībās.”

Ja skeletonisti pie trases iemēģināšanas (vismaz daļējas) tika, tad bobslejistiem nācās samierināties vien ar trases apskati. Oskars Melbārdis pavēstīja, ka brauciens uz Dienvidkoreju sanācis kā atpūtas brauciens. “Interesanta kultūra, miers. Aizbraucām nelielā pēc sezonas atvaļinājumā. Trasi izstaigājām, apskatījām, tā noteikti nebūs viegla, trase būs grūta, sarežģīta. Cerējām, ka varēsim startēt no piektās virāžas, taču siltais laiks un tehniskās problēmas ar sūkņiem un kompresoriem radīja problēmas,” pastāstīja Melbārdis, kurš līdzīgi kā Martins teica, ka tagad vēlas pavadīt laiku ar ģimeni, apdarīt darbiņus, kas sakrājušies sezonas laikā, kā arī lēnām jau sākt domāt par jauno sezonu.

Oskars piekrita viedokli, ka šī bijusi viņa līdz šim grūtākā sezona. Savainojuma dēļ nācies izlaist mačus. “Visu laiku sevi šaustīju. Esam atbraukuši, nauda iztērēta, bet startēt nevaru.”

     [+] [-]

, 2016-03-09 17:54, pirms 8 gadiem
''Problēmas''

     [+] [-]

, 2016-03-09 18:00, pirms 8 gadiem
Atkal ,apzināti Olimpiskā trase paliek noslēpums.

  -1 [+] [-]

, 2016-03-09 18:08, pirms 8 gadiem
Labrīt! Atgriezās jau vakar, bet atskaņas ar intervijām otrā dienā gandrīz jau vakarā!!! Apskaužama operativitāte!!!
Čaļiem sekmīgi uzkrāt spēkus nākošajai sezonai!!!
P.s.Korejā jau taču bija arī mūsu ledus taisītāji.

     [+] [-]

, 2016-03-10 14:53, pirms 8 gadiem
Ziņas no oficiālās bobsleja/skeletona mājaslapas:
Alpensia Sliding Centre Pre-Homologation
Based on what we have experienced through this pre-homologation we will endeavour to eliminate deficiencies for the continuation of the homologation process in October 2016. We will develop a timetable to implement any and all required amendments to facilities after this event. POCOG will utilize the February and March, 2017 Test Events to train all workforce and guarantee a fantastic Olympic Winter Games.
Cik var nojaust, tad 2016/17 sezonā posms Korejā tiek plānots uz Ferbruāri/Martu.
2015/16 sezonas kalendāru paziņoja 2015.g. 5.jūnijā, tā kā tagad mūsējiem jāsaplāno savs brīvais laiks un jāseko līdzi jaunumiem.