Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:138, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

LOV ziemas sastāvā iekļauti 82 sportisti

LOV ziemas sastāvā iekļauti 82 sportisti
Kristers Aparjods. Foto: Mareks Gaļinovskis|FIL

Šodien, 6.jūnijā Latvijas Olimpiskās vienības Konsultatīvā padome apstiprināja atbalstāmos sportistus LOV "Zelta", "Sudraba" un "Bronzas" sastāvos 2022./2023.gada sezonai. LOV sniegto medicīnisko atbalstu saņems 82 sportisti 10 sporta veidos, informē LOV.

LOV nosauktajiem sportistiem sniegs atbalstu sporta medicīnas, atjaunošanās un rehabilitācijas jomā, savukārt, sacensību un treniņu darba finansējumu atlēti caur sporta veidu federācijām saņems no Latvijas Olimpiskās komitejas, norādīts paziņojumā medijiem.

Šobrīd nosaukti 75 sportisti LOV sastāvā, kamēr vēl piecas piešķirtās un šobrīd neaizpildītās kvotas bobslejā, daiļslidošanā un šorttrekā sporta veidu federācijas nosauks, uzsākoties sacensību sezonai.

Pārliecinoši visplašākā pārstāvniecība LOV sastāva ir kamaniņu sportam. No Zelta sastāva 22 vietām kamaniņu sportam tikušas astoņas vietas, savukārt no Sudraba sastāva 23 vietām kamaniņu sportisti aizņēmuši desmit. Kopumā LOV sastāvā ir 26 kamaniņu sportisti.

Liela pārstāvniecība ir arī bobslejam, kuram Zelta sastāvā ir seši sportisti, bet kopumā tikušas 20 vietas.

Zelta sastāvā ir iekļauti arī brāļi Dukuri, kā arī biatloniste Baiba Bendika. Kopumā biatlonam ir astoņas vietas LOV sastāvā, tiesa, LOV īpaši atzīmējusi C sastāvā esošā Edgara Mises gadījumu, norādot, ka viņš oficiāli tiks LOV sastāvā, kad nokārtos formalitātes ar atteikšanos no Krievijas pavalstniecības.

Zelta sastāvs (22 sportisti)

biatlons – Baiba Bendika
bobslejs – Oskars Ķibermanis, Matīss Miknis, Dāvis Spriņģis, Edgars Nemme, Krists Lindenblats, Lauris Kaufmanis
daiļslidošana – Deniss Vasiļjevs
skeletons – Martins Dukurs, Tomass Dukurs
šorttreks – Roberts Krūzbergs, Reinis Bērziņš
kamaniņu sports – Mārtiņš Bots, Roberts Plūme, Kristers Aparjods, Gints Bērziņš, Elīna Ieva Vītola, Kendija Aparjode, Viktorija Ziediņa, Selīna Elizabete Zvilna
slēpošana- Patrīcija Eiduka, Raimo Vīgants

Sudraba sastāvs (23 sportisti)

biatlons – Renārs Birkentāls, Sanita Buliņa
bobslejs – Emīls Cipulis, Dāvis Kaufmanis, Ivo Dans Kleinbergs, Arnis Bebrišs, Renārs Grantiņš, Jēkabs Kalenda, Regnārs Kirejevs
kamaniņu sports – Sigita Bērziņa, Eduards Ševics-Mikeļševics, Lūkass Krasts, Kaspars Rinks, Zane Kaluma, Vitālijs Jegorovs, Marta Robežniece, Kitija Bogdanova, Anda Upīte, Sanija Ozoliņa
skeletons – Dārta Estere Zunte
kalnu slēpošana – Dženifera Ģērmane, Miks Edgars Zvejnieks
šorttreks – 1 vieta

Bronzas sastāvs (37 sportisti)

biatlons – Aleksandrs Patrijuks, Rūdis Balodis, Annija Keita Sabule, Sandra Buliņa, Edgars Mise*
bobslejs – Mārtiņš Ozols, Edgars Ungurs, Rinalds Valts Zariņš un 4 vietas
daiļslidošana – Nikola Fomčenkova un 2 vietas
kamaniņu sports – Artūrs Dārznieks, Raimonds Baltgalvis, Krišjānis Brūns, Agnija Bogdanova, Roberts Dreimanis, Amanda Ogorodņika, Jānis Gruzdulis-Borovojs, Uldis Jakseboga
kalnu slēpošana – Liene Bondare, Elvis Opmanis
skeletons – Endija Lāsma Tērauda, Valts Smilga, Dārta Neimane
slēpošana – Kitija Auziņa, Samanta Krampe, Lauris Kaparkalējs, Edijs Eiduks
snovbords – Drū Džošua Pauels
ziemeļu divcīņa – Markuss Vinogradovs
šorttreks – Anna Jansone, Patrīcija Elizabete Sniķere, Linards Reinis Laizāns.


, 2022-06-06 18:24, pirms 2 gadiem
Dažas pozīcijas ļoti interesantas.

Laikam gandrīz visi aktīvie kamaniņu braucēji tikuši sarakstos un tas pats arī ar bobslejistiem (tur laikam vēl pat nav uzņemti bobsleja komandā tie četri veči, kas arī tiks C sastāvā?). Bet nu kamaniņu saime šīs vietas ir nopelnījusi ar rezultātiem. Arī bobslejam tomēr bija daži labi rezultāti. Skatos, ka A sastāvā iekļauts arī dāmu kamaniņu divnieks Ziediņa/Zvilna. Tad jaunajā sezonā dāmu divnieki būs pasaules kausa apritē? Ķibermanis ir A sastāvā, bet, ļoti iespējams, ka šosezon nemaz nestartēs. Hm?
, 2022-06-06 18:26, pirms 2 gadiem
Skeletonā treneri nosacīti priekšroku devuši Zuntei, nevis Tēraudai. Varbūt, man arī likās, ka Zuntei ir lielāks potenciāls uzlabot startu nekā Tēraudai. Ceru, ka meitenes jau kārtīgi trenējas. Bet sarakstā neredzu Netlauu un Veinbergu. Vairs nestartēs?! Nu tad pēc Dukuriem vispār ir pilnīgs bezdibenis... Smilgam iepriekšējā sezona bija ļoti neveiksmīga, regress. Vai arī kaut kādi kašķi skeletona virtuvē? Šo būtu interesanti uzzināt.
, 2022-06-06 18:32, pirms 2 gadiem
Nu nesanāca iepriekšējā sezona Bendikai, bet, manuprāt, tomēr pareizs lēmums iekļaut viņu A vienībā.

No aktīvajiem pieaugušajiem Latvijas biatlonistiem un biatlonistēm, šķiet, tikai Slotiņš un Matjuhins nav iekļauti nevienā sastāvā. Un Rastorgujevs. Andrejs taču startēs? Varbūt atpūtas gads būs nācis par labu organismam.
, 2022-06-06 18:36, pirms 2 gadiem
Slēpošanā C sastāvā iekļauta Auziņa. Turpinās startēt? Tas priecē, jo ar rezultātiem olimpiādē pozitīvi pārsteidza.

Hm, Kaparkalēju gan varēja ielikt B sastāvā (bet laikam slēpošanai nepienācās). Čalis labi pacīnījās.
, 2022-06-06 19:00, pirms 2 gadiem
damokla_zobens_22 rakstīja: Nu nesanāca iepriekšējā sezona Bendikai, bet, manuprāt, tomēr pareizs lēmums iekļaut viņu A vienībā.

No aktīvajiem pieaugušajiem Latvijas biatlonistiem un biatlonistēm, šķiet, tikai Slotiņš un Matjuhins nav iekļauti nevienā sastāvā. Un Rastorgujevs. Andrejs taču startēs? Varbūt atpūtas gads būs nācis par labu organismam.
Man gan izklausās, ka biatlonisti pat vairāk sarakstīti kā palikuši. Dienas rakstā bija teikts, ka Mise zem jautājuma zīmes. Nez kādi bija kritēriji? Federācijas vienkārši nosauca?
, 2022-06-06 19:18, pirms 2 gadiem
LV sportam tuvojas grūti laiki.Nu galīgi neizskatās,ka kāds tur spēs satricināt pasauli.Slēpošanā jau varēja arī Volfai kaut ko piesviest,lai meitenei lielākā motivācija.
Biatlonā jau nu galīgi drūms paskats,jo tie veselības rādītāji esot ļoti vāji.
, 2022-06-06 19:36, pirms 2 gadiem
Slēpotājiem un biatlonistiem jau nu vajadzēja pavasarī un rudenī uzrīkot kopējās VFS sacensības,jo ir tā,ka kāds var būt labs slēpotājs,bet galīgi nederīgs biatlonam,jeb arī otrādāk.
Sākat domāt,jo briest grūti laiki.
, 2022-06-06 19:52, pirms 2 gadiem
damokla_zobens_22 rakstīja: Nu nesanāca iepriekšējā sezona Bendikai, bet, manuprāt, tomēr pareizs lēmums iekļaut viņu A vienībā.

No aktīvajiem pieaugušajiem Latvijas biatlonistiem un biatlonistēm, šķiet, tikai Slotiņš un Matjuhins nav iekļauti nevienā sastāvā. Un Rastorgujevs. Andrejs taču startēs? Varbūt atpūtas gads būs nācis par labu organismam.
piekrītu par Bendiku. Andrejam jau vēl jāizcieš diskvalifikācija līdz galam. Tikmēr nevar viņu iekļaut sastāvā. Pieļauju, ka startēs, bet šķiet viņam joprojām nav izskatīta diskvalifikācijas pārsūdzēšana. Tas varētu aizkavēt sezonas sākumu, bet šī ir mana spekulācija, par kuru neesmu drošs, jo nezinu nianses.
, 2022-06-06 19:54, pirms 2 gadiem
damokla_zobens_22 rakstīja: Slēpošanā C sastāvā iekļauta Auziņa. Turpinās startēt? Tas priecē, jo ar rezultātiem olimpiādē pozitīvi pārsteidza.

Hm, Kaparkalēju gan varēja ielikt B sastāvā (bet laikam slēpošanai nepienācās). Čalis labi pacīnījās.
Auziņa ir manīta trenējoties, tad jau vizdrīzāk gatavojas. Parasti aktīvi startē arī rollerslēpošanā - pēc kā varēs spriest. Piekrītu par Kaparkalēju, EYOF uzvarētājs ir pelnījis lielāku atbalstu, bet arī šis ir labi priekš jauna čaļa.
, 2022-06-06 19:55, pirms 2 gadiem
Gogelmogels rakstīja: Man gan izklausās, ka biatlonisti pat vairāk sarakstīti kā palikuši. Dienas rakstā bija teikts, ka Mise zem jautājuma zīmes. Nez kādi bija kritēriji? Federācijas vienkārši nosauca?
rakstā ir minēts, ka Misem jāatsakās no RUS pilsonības. Cik saprotu, tas ir procesā un viņš būs sastāvā, kolīdz papīri būs līdz galam kārtībā.
, 2022-06-06 19:58, pirms 2 gadiem
Kāpēc zelta sastāvā ir divas jaunas kamaniņu braucējas, bet nav abi mūsu jaunie bobsleja piloti kas ir bijuši gan OS gan PČ mačos??
, 2022-06-06 20:02, pirms 2 gadiem
Skumji ka Dukuru paps šo 20 gadu laikā tā arī nav izaudzinājis NEVIENU skeletonistu kas būtu nu vismaz PK TOP10 braucējs!!

Es teiktu - kauns, nekāds ieguldījums skeletona attīstībā no Dukriem tā arī šo 20 gadu laikā nav! Tas ir tāds Dukuru klana privātā biznesa pasākums!

Un tikai nesakāt ka nav jau ko ņemt!!
, 2022-06-06 20:03, pirms 2 gadiem
Diskusiju virzītājs Edgars rakstīja: rakstā ir minēts, ka Misem jāatsakās no RUS pilsonības. Cik saprotu, tas ir procesā un viņš būs sastāvā, kolīdz papīri būs līdz galam kārtībā.
Nu nav gan rakstā ne vārda par pilsonību. Tikai pieminēts, ka Mise un Rastorgujevs ir zem jautājuma zīmes
, 2022-06-06 20:06, pirms 2 gadiem
Gogelmogels rakstīja: Nu nav gan rakstā ne vārda par pilsonību. Tikai pieminēts, ka Mise un Rastorgujevs ir zem jautājuma zīmes
Skati pēdējo rindkopu, tur ir šāda frāze:

"LOV īpaši atzīmējusi C sastāvā esošā Edgara Mises gadījumu, norādot, ka viņš oficiāli tiks LOV sastāvā, kad nokārtos formalitātes ar atteikšanos no Krievijas pavalstniecības."
, 2022-06-06 20:14, pirms 2 gadiem
Diskusiju virzītājs Edgars rakstīja: Skati pēdējo rindkopu, tur ir šāda frāze:

"LOV īpaši atzīmējusi C sastāvā esošā Edgara Mises gadījumu, norādot, ka viņš oficiāli tiks LOV sastāvā, kad nokārtos formalitātes ar atteikšanos no Krievijas pavalstniecības."
Mēs laikam par dažādiem rakstiem runājam . Manā rakstā pēdējā rindkopā ir par Birkentālu un Buliņām
, 2022-06-06 20:16, pirms 2 gadiem
letinbee rakstīja: LV sportam tuvojas grūti laiki.Nu galīgi neizskatās,ka kāds tur spēs satricināt pasauli.Slēpošanā jau varēja arī Volfai kaut ko piesviest,lai meitenei lielākā motivācija.
Biatlonā jau nu galīgi drūms paskats,jo tie veselības rādītāji esot ļoti vāji.
Ja jau motivācijai jāpiesviež, tad jau sarakstu var dubultot!
, 2022-06-06 20:18, pirms 2 gadiem
Gogelmogels rakstīja: Mēs laikam par dažādiem rakstiem runājam . Manā rakstā pēdējā rindkopā ir par Birkentālu un Buliņām
jā, laikam Es par šo konkrēto rakstu SC
, 2022-06-06 20:26, pirms 2 gadiem
Diskusiju virzītājs Edgars rakstīja: jā, laikam Es par šo konkrēto rakstu SC
Es par rakstu Dienā, šeit aiz reklāmām neizlasīju.
, 2022-06-06 20:51, pirms 2 gadiem
Gogelmogels rakstīja: Ja jau motivācijai jāpiesviež, tad jau sarakstu var dubultot!
Volfa ir 2005.gada un pietiekoši jauna un nekāda šausmīga nauda C sastāvam LOVā netiek tērēta.Domāju,ka nemaz tik daudz tādā vecumā sportistu nav,kas ir spējīgi izpildīt normatīvie,kas ļauj startēt OS.
, 2022-06-06 20:55, pirms 2 gadiem
sandis444444 rakstīja: Kāpēc zelta sastāvā ir divas jaunas kamaniņu braucējas, bet nav abi mūsu jaunie bobsleja piloti kas ir bijuši gan OS gan PČ mačos??
un Kaufmanis taču ir aktuālais Pasaules junioru čempions...
, 2022-06-06 21:00, pirms 2 gadiem
letinbee rakstīja: Volfa ir 2005.gada un pietiekoši jauna un nekāda šausmīga nauda C sastāvam LOVā netiek tērēta.Domāju,ka nemaz tik daudz tādā vecumā sportistu nav,kas ir spējīgi izpildīt normatīvie,kas ļauj startēt OS.
piekrītu Tavai domai pēc būtības, bet slēpošanas federācijai piešķīra divas A kvotas un četras C kvotas. Man šķiet, ka tās četras ir iedalītas korekti - Auziņa ar Krampi ir nedaudz labākas. Kaparkalējs un Eiduks arī ir pelnījuši vismaz C sastāvu. Normatīvu gan šķiet viņa neizpildīja, jo P.Eiduka ar saviem rezultātiem nodrošināja vairākas vietas citām dāmām. Tas, protams, nemaina to, ka ir talantīga un pelnījusi atbalstu.
, 2022-06-06 21:16, pirms 2 gadiem
letinbee rakstīja: Volfa ir 2005.gada un pietiekoši jauna un nekāda šausmīga nauda C sastāvam LOVā netiek tērēta.Domāju,ka nemaz tik daudz tādā vecumā sportistu nav,kas ir spējīgi izpildīt normatīvie,kas ļauj startēt OS.
Pēc nolikuma viņai bija jātiek četriniekā, vācot labākos FIS punktus kur izdevīgāk. Šajā gadījumā, lai tiktu uz OS slēpošanā bija jābūt ne tikai labam sportistam, bet arī stratēģim un matemātiķim. Bet tie, kas seko slēpošanai, taču to zin ...
, 2022-06-06 23:12, pirms 2 gadiem
letinbee rakstīja: Slēpotājiem un biatlonistiem jau nu vajadzēja pavasarī un rudenī uzrīkot kopējās VFS sacensības,jo ir tā,ka kāds var būt labs slēpotājs,bet galīgi nederīgs biatlonam,jeb arī otrādāk.
Sākat domāt,jo briest grūti laiki.
pastāsti kas tās ir par VFS sacensībām, kurās var noteikt šādu atšķirību, vai pareizāk pēc kurām noteikt, kurš būs biatlonists un kurš slēpotājs?
, 2022-06-07 02:55, pirms 2 gadiem
Juniore Frančeska Bona nav manāma starp kamaniņniekiem - neturpinās startēt (kaut gan vēl tikko sociālajos tīklos lika ierakstus no treniņiem) vai neizturēja kaut kādus iekšējos kritērijus?
, 2022-06-07 13:02, pirms 2 gadiem
boleks rakstīja: pastāsti kas tās ir par VFS sacensībām, kurās var noteikt šādu atšķirību, vai pareizāk pēc kurām noteikt, kurš būs biatlonists un kurš slēpotājs?
VFS mačus rīkot droši vien liela jēga nav, bet piemēram, rollerslēpošanas sacensības var uzrīkot. Biatlonisti jau regulāri piedalās arī tajās, tur var redzēt spēku samēru. Bet arī tas parādīs tikai spēku samēru slēpošanas distancē, kas nenozīmē, ka var būt labs biatlonists.
, 2022-06-07 15:37, pirms 2 gadiem
Kāda anonīma SC lietotāja intelekts visā krāšņumā - ielikt mīnusu par to, ka cits interesējas, kas noticis ar kādu sportistu
, 2022-06-07 17:13, pirms 2 gadiem
Izskatās, ka vēl arī šorttrekā nav izdomāts, kam piešķirs sudraba sastāvu.
, 2022-08-17 10:52, pirms 2 gadiem
sandis444444 rakstīja: Skumji ka Dukuru paps šo 20 gadu laikā tā arī nav izaudzinājis NEVIENU skeletonistu kas būtu nu vismaz PK TOP10 braucējs!!

Es teiktu - kauns, nekāds ieguldījums skeletona attīstībā no Dukriem tā arī šo 20 gadu laikā nav! Tas ir tāds Dukuru klana privātā biznesa pasākums!

Un tikai nesakāt ka nav jau ko ņemt!!
Kauns tev, ka nezini, ka Dainis Dukurs 20 gadu laikā ir izaudzinājis veselus 2 skeletonistus, kas ir bijuši pasaules TOP 10 līmenī. Viņus sauc Martins un Tomass Dukuri.
Einars Fogelis kopā ar Zinti Ekmani. Foto: IBSF
5

Fogelis: "Lēmumam par 2026. gada OS ledus trasi jābūt līdz maija beigām"

LETA. Lēmumam par bobsleja, skeletona un kamaniņu sporta sacensību vietu 2026. gada olimpiskajās spēlēs Itālijā jābūt līdz maija beigām, preses konferencē pirms sezonas pēdējā Pasaules kausa posma Siguldā apstiprināja Starptautiskās Kamaniņu sporta federācijas (FIL) prezidents Einars Fogelis.
Foto: ibsf.org
3

Klārka un Grothērs uzvar pasaules čempionātā skeletonā

LETA. Kanādiete Helija Klārka un vācietis Kristofers Grpothērs piektdien Vinterbergā kļuva par uzvarētājiem pasaules skeletona čempionātā.
Foto: LFF
21

Prioritārie sporta veidi: futbols zaudē pirmo vietu, motosports apdzen tenisu

Pirms divām nedēļām Latvijas Nacionālā sporta padome apstiprināja 2024. gada valsts budžeta finansējumu sportam sadalījumu 51 miljona eiro apmērā. Portāla Sportacentrs.com rīcībā nonāca saraksts ar 15 prioritārajiem sporta veidiem, taču pēc datu precizēšanas tabulā redzamas izmaiņas.