Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:138, Did:0, useCase: 3

M.Dukurs dosies cīņā par septīto Eiropas čempiontitulu

Andrejs Siliņš

M.Dukurs dosies cīņā par septīto Eiropas čempiontitulu
Martins Dukurs
Foto: AP/Scanpix

Šodien Šveices pilsētas Sanktmoricas ledus trasē sāksies Pasaules kausa priekšpēdējais 7. posms, kas reizē būs arī Eiropas čempionāts. Galvenais favorīts cīņā par titulu atkal būs latvietis Martins Dukurs, kurš titulu izcīnījis jau sešus iepriekšējos gadus pēc kārtas.

Pasaules kauss skeletonā tuvojas noslēgumam - atlikuši divi posmi Sanktmoricā un Kēnigzē. Šodien sportisti dosies uz starta Sanktmoricā, un, tāpat kā iepriekšējos sešos posmos, arī šajā galvenais favorīts par uzvaru būs Martins Dukurs. Tieši to pašu var teikt arī par Eiropas čempiontituliem - tos Martins izcīnījis jau sešus gadus pēc kārtas (kopš 2010. gada) un šodien centīsies tikt arī pie septītā.

Iepriekšējā Pasaules kausa posmā Vistlerā pirmo reizi otro vietu izcīnīja Martina brālis Tomass, kuram tas bija otrais pjedestāls sezonā, bet kopvērtējumā Tomasam trešā vieta. Korejietis Sung-bins Juns šobrīd ir otrais, Tomasu apsteidzot par tikai diviem punktiem, bet Tomasam tuvākais sekotājs ir vācietis Alekss Jungks, kuram kopvērtējumā par 16 punktiem mazāk.

Tomass Dukurs ir divkārtējs Eiropas vicečempions (2012, 2014), kā arī trīskārtējs bronzas medaļas ieguvējs (2007, 2013, 2015).

Treniņos ātrākos laikus uzrādīja Juns, otrais bija Ņikita Tregibovs, bet Martinam trešais rezultāts, kamēr Tomass pirmajā dienā bija desmitais, otrajā - piektais. Pie favorītiem nedrīkst nepieskaitīt arī krievu, 2007. gada Eiropas čempionu un divkārtēju (2013, 2015) vicečempionu Aleksandru Tretjakovu, kuram pirmajā treniņu dienā ceturtais rezultāts, otrajā - desmitais.

Arī dāmu sacīkstes latviešiem šoreiz atkal būs interesantas, jo pēc trīs posmu pārtraukuma uz starta būs Lelde Priedulēna. 23. janvārī par pasaules junioru čempioni kļuvusī siguldiete sezonas pirmajos posmos ieņēma attiecīgi 5., 6. un 4. vietu, taču, tā kā turpinājumā sekmīgi (četri sudrabi) startēja Starpkontinentālajā kausā, kopvērtējumā atrodas vien 14. pozīcijā.

Vakar notikušajos treniņos Leldei 12. rezultāts. Šis būs Leldes pirmais Eiropas čempionāts.

PK 7. posms/Eiropas čempionāts skeletonā

LaiksBrauciens
13:301. brauciens vīriem
14:451. brauciens dāmām
15:452. brauciens vīriem
16:452. brauciens dāmām

Tiešraidē sacensības varēs vērot kanālā LTV7.

  +2 [+] [-]

, 2016-02-05 13:16, pirms 8 gadiem
Kauns, kauns, sportacentr... Par šadu notikumu ziņu ieliek tikai pusstundu pirms starta....
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja