Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:12, Did:0, useCase: 3

Cipulis pasaules čempionātā pietuvojas labāko pieciniekam, Kalenda izstājas

Agris Suveizda

Cipulis pasaules čempionātā pietuvojas labāko pieciniekam, Kalenda izstājas
Emīls Cipulis un Matīss Miknis. Foto: Viesturs Lācis/bobslejs.lv

Vinterbergas trasē Vācijā turpinās pasaules čempionāts bobslejā. Latvijas vadošā divnieku ekipāža Emīls Cipulis, Matīss Miknis par desmitdaļu pietuvojusies amerikāņu pilotam Frenkam Del Dukam un saglabā sesto vietu, bet pārsvaru kopvērtējumā palielinājis līderis Frančesko Frīdrihs.

Trešajā braucienā ekipāžas startēja atbilstoši pirmās dienas rezultātiem – sākot ar līderi. Labāko desmit divnieku starpā secība palika nemainīga, tostarp kopvērtējuma labāko trijniekā palika trīs mājinieku ekipāžas, taču ar jaunu trases rekordu pārsvaru dubultoja Frančesko Frīdrihs. Pēc pirmās dienas viņa pārsvars pār Ādamu Ammūru bija 22 simtdaļas, bet šodienas pirmajā braucienā brāļiem Ammūriem trešais ātrākais laiks un 45 simtdaļu deficīts summā.

Bez Frīdriha vērā ņemamus panākumus guva arī Cipulis ar Mikni, kuriem bija trešais ātrākais starts un piektais labākais laiks, par desmitdaļu pietuvojoties piektajā vietā esošajiem amerikāņiem (no 33 simtdaļām līdz 23) un par 22 simtdaļām palielinot pārsvaru pār Monako pilotu Borisu Vēnu, kurš pēc pirmās dienas atpalika tikai astoņas simtdaļas – nu atstatums ir jau trīs desmitdaļas.

Otrs Latvijas divnieks Jēkabs Kalenda un Edgars Ungurs vakardienas pirmajā braucienā ieņēma 12. vietu, taču otrajā krita, nolidojot uz pēdējo (28.) vietu, par gandrīz četrām sekundēm atpaliekot no priekšpēdējās vietas un nolemjot šodien nestartēt. Sacensību izšķirošā brauciena sākums paredzēts plkst. 16.00 pēc Latvijas laika.

Pasaules čempionāts bobslejā, divnieki, pēc trim braucieniem

VEkipāžaValstsLaiks
1.Frīdrihs/ŠillersVācija2:43.60
2.Ā. Ammūrs/I. AmmūrsVācija+0.45
3.Lohners/FlaišhauersVācija+0.58
4.Hols/LorenssLielbritānija+1.42
5.Del Duka/MičelsASV+1.60
6.Cipulis/MiknisLatvija+1.83
7.Vēns/RiūMonako+2.13
8.Baumgartners/MirčaRumānija+2.21
9.Traijhls/ŠtepansAustrija+2.30
10.Frīdli/HāssŠveice+2.46

Izmantotie resursi:
https://www.bobslejs.lv/raksts/cipu...

  +1 [+] [-]

, 2024-02-25 14:54, pirms 2 mēnešiem
Šis farss ne PČ, bobslejs tāda sajūta iet uz izmiršanu, es nerunāju par LV , bet vispār kopumā viss podests Vācijai, startē ar vien mazāk dalībnieku un intrigas varbut ir kāda vienā posmā, vienā braucienā..

  -3 [+] [-]

, 2024-02-25 15:26, pirms 2 mēnešiem
Un Vācijā viņi ir reprezentāti kā amatieru sportisti,tad par ko mēs runājam,kādu vēl naudu šiem no valsts dot,lai to marazmu atbalstītu?

     [+] [-]

, 2024-02-25 16:48, pirms 2 mēnešiem
Vīri turās savā līmenī. Ja divniekos būtu ārpus 6-nieka - tā varbūt būtu neliela neveiksme, bet pagaidām divniekos tas arī ir labākais, ko gaidīt.

     [+] [-]

, 2024-02-25 19:28, pirms 2 mēnešiem
zaxx rakstīja: Šis farss ne PČ, bobslejs tāda sajūta iet uz izmiršanu, es nerunāju par LV , bet vispār kopumā viss podests Vācijai, startē ar vien mazāk dalībnieku un intrigas varbut ir kāda vienā posmā, vienā braucienā..
Cerams, ka šis pasākums nogrims
Interesants tikai pāris otiņiem, pastalniekiem, ekmanim un ciktur 60 miljoniem kas it kā skatās šo šļūkšanu. Marasms