Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:12, Did:0, useCase: 3

Klotam Laplaņā septītā vieta Pasaules kausa parabobslejā posmā

Agris Suveizda

Klotam Laplaņā septītā vieta Pasaules kausa parabobslejā posmā
Arturs Klots. Foto: Ģirts Kehris/LBSF

LETA. Latvijas sportists Arturs Klots sestdien Laplaņā ieņēma septīto vietu priekšpēdējā Pasaules kausa posmā parabobslejā.

Uzvaru izcīnīja amerikānis Roberts Balks, kurš pirmajā braucienā bija otrais, otrajā - trešais, bet divu braucienu summā finišēja pirmais ar laiku divas minūtes un 13,77 sekundes. Klots pēc piektās vietas pirmajā braucienā otrajā sasniedza desmito labāko rezultātu, finišējot septītajā vietā un Balkam zaudējot 0,72 sekundes.

Otrais sestdien divu braucienu summā bija Korijs Maps no Lielbritānijas, uzvarētājam zaudējot 0,07 sekundes, bet trešais - itālis Flāvio Menardi, kurš Balkam piekāpās 0,32 sekundes.

Svētdien pēdējā posma sacensību pirmais brauciens notiks plkst.15.30 pēc Latvijas laika. Pirms pēdējā posma Korijam Mapam no Lielbritānijas ir 1431 punkti, otrais ar 1381 punktu ir ASV parabobslejists Roberto Balks, bet Klots ar 1355 punktiem ieņem trešo vietu, par 40 punktiem apsteidzot šveicieti Kristoferu Stjuartu.

Klots ir viens no titulētākajiem parabobslejistiem šī sporta veida vēsturē. Viņa kontā ir divi pasaules un divi Eiropas čempiona tituli, kā arī desmit uzvaras Pasaules kausa posmos. Šosezon viņš Eiropas čempionātā Norvēģijas trasē Lillehammerē izcīnīja bronzas medaļu.

Izmantotie resursi:
LETA