Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:12, Did:0, useCase: 3

Kotānei neveiksmīgs otrais brauciens un ceturtā vieta monobobslejā Jauniešu OS

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Kotānei neveiksmīgs otrais brauciens un ceturtā vieta monobobslejā Jauniešu OS
Amēlija Kotāne. Foto: Edijs Pālens, LETA, LOK

Gangvonā, Dienvidkorejā rit trešā sacensību diena Pasaules Jauniešu Ziemas Olimpiskajās spēlēs. Šodien risinājās monobobsleja sacensības jaunietēm, kurās līdz medaļas izcīnīšanai neaizsniedzās Amēlija Kotāne un Kate Prudāne, ieņemot ceturto un piekto vietu.

• Latviju monobobslejā jaunietēm pārstāvēja Latvijas komandas karognesēja olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā, Amēlija Kotāne, un Kate Prudāne. Iepriekšējo dienu treniņbraucienu rezultāti iezīmēja izteiktu favorīti dānietes Maja Voitas presonā, bet labāko trijniekā kotējās arī Latvijas pārstāves.

• Sacensības uzsāka Voita, uzrādot mērauklu pārējām sportistēm - 56.19 sekundes. Dānijas pārstāves starta laikam (5.84 sekundes), neviena no konkurentēm ne tuvu nespēja pietuvoties. Otro labāko laiku startā uzrādīja Kotāne, kas jau bija teju par četrām sekundes desmitdaļām lēnāks. Finišā latviete zaudēja līderei 0.65 sekundes. Aiz Kotānes startēja Agnese Kampeola no Taizemes, kura labi veica trases lejasdaļu un uzrādīja identisku rezultātu kā Kotāne.

• Tikmēr Prudāne ar labi veiktu trases lejasdaļu ierindojās dalītā ceturtajā vietā ar ASV pārstāvi Emīliju Bredliju. Abas līderei pirmajā braucienā zaudēja 0.89 sekundes. Otrajā braucienā Prudāne nostartēja nestabilāk nekā pirmajā, piekāpjoties arī Rumānijas pārstāvei Mihelai Aleksijai Antonai. Labāk neklājās arī Bredlijai, kura zaudēja vēl vairāk. Tādējādi Latvijas jaunā bobslejiste sacensības noslēdza piektajā vietā 12 dalībnieču konkurencē, uzvarētājai zaudējot 1.50 sekundes.

• Ar rumānietes uzstādīto rezultāta pārspēšanu otrajā braucienā grūtības bija Kampeolai, kura gan spēja divu braucienu summā viņu pārspēt par 0.17 sekundēm. Kārta cīņai par medaļām pienāca Kotānei. Latviete vēlreiz bija otrā labākā startā, bet trases otrajā pusē sekoja kļūdas, braucienā zaudējot arī Prudānei, kā arī piekāpjoties ne vien Taizemes pārstāvei, bet arī rumānietei. Bez pārsteigumiem uzvaru izcīnīja Maja Voita no Dānijas, kurai ceturtajā vietā palikusī Kotāne zaudēja 1.23 sekundes, bet no medaļas latvieti šķīra 0.20 sekundes.

Gangvonas Pasaules Jauniešu Ziemas Olimpiskās spēles, monobobslejs jaunietēm

VSportisteRezultāts
1.M.Voita (DEN)1:53.31
2.A.Kampeola (THA)+0.86
3.M.A.Antona (ROU)+1.03
4.A.Kotāne (LAT)+1.23
5.K.Prudāne (LAT)+1.50
6.G.Olaru (ROU)+1.89

     [+] [-]

, 2024-01-22 09:52, pirms 3 mēnešiem
Ceru, ka šie nebija mūsu meiču pēdējie braucieni karjerā.

     [+] [-]

, 2024-01-22 09:53, pirms 3 mēnešiem
Kaut kur var vērot tiešraidi? Plkst. 10.30 mūsu skeletonistes cīnīsies par medaļām.

     [+] [-]

, 2024-01-22 10:30, pirms 3 mēnešiem
Bobsleja saime saka, ka viņiem nevar būt jauniešu (lai izpildītu finansējuma kritērijus). Lūdzu - monobobslejs! Un kur viņi ir, neskaitot šodien divas startējušās meitenes?!

Skeletonā dažu gadu laikā radīta zināma masveidība (jā, diemžēl ar 15 gadu nokavēšanos). Ja viss būs normāli, tad skeletonā būs četras medaļas.