Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2957, Did:0, useCase: 3

Bendika IBU Kausa iedzīšanas sacensībās pakāpjas par 12 pozīcijām

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Bendika IBU Kausa iedzīšanas sacensībās pakāpjas par 12 pozīcijām
Baiba Bendika. Foto: Petr Slavik

LETA. Latvijas biatloniste Baiba Bendika piektdien Norvēģijā izcīnīja septīto vietu Starptautiskās Biatlona savienības (IBU) Kausa desmit kilometru iedzīšanas sacensībās.

Trešdien sprintā latviete bija 19. pozīcijā un iedzīšanu sāka 67 sekundes pēc uzvaru izcīnījušās Francijas sportistes Oseānas Mišelonas.

Pieļaujot kļūdu pirmajā šaušanā, viņa atkāpās uz 20.vietu, bet precīza šaušana nākamajā ugunslīnijā ļāva pakāpties uz 12.pozīciju. Vēl divi neaizvērti mērķi trešajā šaušanā lika atkāpties uz 14. vietu, taču pēdējo šaušanu cēsniece pameta bez soda apļiem un bija astotā, līdz finišam atgūstot vēl vienu pozīciju.

Uzvaru izcīnīja francūziete Anaelle Bondū, kura šāva precīzi, finišējot 31 minūtē un 51,3 sekundēs. Otro vietu guvusī norvēģiete Ida Līena, kura mēroja vienu soda apli, atpalika 26,0 sekundes, bet trešajā vietā finišējusī zviedriete kādreizējā distanču slēpotāja Stīna Nilsone pieļāva divas kļūdas šaušanā un atpalika 42,6 sekundes.

Bendika finišēja vienu minūti un 35,7 sekundes pēc uzvarētājas, no labāko sešinieka atpaliekot trīs sekundes. Latvijas sportistei distancē bija piektais ātrākais slēpojums.

Edgars Mise sprintā bija 64. pozīcijā, bet Gints Lūsis ierindojās 79. vietā, viņiem iedzīšanai nekvalificējoties.

Sestdien paredzētas sacensības ar kopējo startu.

     [+] [-]

, 2023-12-15 14:43, pirms 5 mēnešiem
Jācīnās par top3 masu startā IBU kausā!