Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Berkulis: "Pagaidām neesam vienojušies, vai ar Tūresenu sadarbosimies arī nākotnē"

Berkulis: "Pagaidām neesam vienojušies, vai ar Tūresenu sadarbosimies arī nākotnē"
Intars Berkulis, Andrejs Rastorgujevs un Hanne Tūresena
Foto: Vladislavs Proškins/f64

Latvijas labākā biatlonista Andreja Rastorgujeva treneris Intars Berkulis sarunā ar Sportacentrs.com atzina, ka gatavošanās posms olimpiskajai sezonai aizritējis pēc plāna, bet sadarbība ar šaušanas treneri Hanni Gisovu Tūresenu pagaidām beigusies.

Pēc treniņnometnes Alūksnē jūlija beigās Andrejs devās uz augstkalni Itālijā. Tam sekoja nedēļas pauze, pēc kuras tika aizvadīta nometne Otepē, bet vēl pēc nedēļas pauzes Rastorgujevs devās uz nometni Antholcā. Pēdējā nometne tikusi aizvadīta Austrijā, bet pēc nelielas atelpas mājās nākamnedēļ Andrejs dosies uz gatavošanās posma pēdējo nometni Šveicē, kur paredzēti treniņi tikai uz sniega. Treneris norāda, ka bijušas atsevišķas nianses, tomēr kopumā var teikt, ka veselības problēmas treniņprocesu nav ietekmējušas.

"Šogad gatavošanās sezonai ne ar ko īpaši neatšķīrās no iepriekšējiem gadiem. Treniņu metodikā neko nebijām mainījuši. Vienīga atšķirība bija tajā, ka šoreiz ar mums bija arī šaušanas trenere un sparinga partneris [norvēģis Martins Ens]," stāsta Berkulis, piebilstot, ka šogad tomēr salīdzinoši vairāk laika pavadīts nometnēs ārpus Latvijas. "Martins uz ilgāku laiku bija izgājis no aprites, tādēļ viņa sportiskā forma nebija ideāla. Kaut kur viņš pievilka, bet kaut kur ne. Fiziskā sagatavotība viņiem, protams, ir atšķirīga. Taču Andrejam svarīgi bija tas, ka beidzot bija kāds, ar ko kopā pastrādāt."

Runājot par šaušanu, treneris skaidro, ka pašlaik nekādus secinājumus par sadarbību ar Tūresenu izdarīt nevar. "Bija dažādi jauninājumi. Bet pats galvenais, ka strādājām pēc vienas sistēmas. Neraustījāmies. Noteikti nav kļuvis sliktāk. Pagaidām grūti pateikt ko vairāk, jo viena lieta ir šaut treniņos un kontroltreniņos, bet pavisam cita - Pasaules kausa sacensībās. Pie šaušanas ticis rūpīgi strādāts. Ne tik daudz kaut kas ir mainīts, drīzāk vienkārši ir vairāk strādāts, pieturoties pie vienas sistēmas. Iepriekšējos gados tam nebijām veltījuši tik daudz laika, jo daudz strādājām pie fiziskās gatavības."

Berkulis atklāj, ka šosezon pats brauks līdzi uz visiem Pasaules kausa posmiem. Visu vasaru ir strādāts, tādēļ ir svarīgi būt kopā ar Andreju ar sacensībās, palīdzēt analizēt sniegumu. "Ar Tūresenu mums bija vienošanās par sadarbību uz vasaras periodu. Joprojām esam ar viņu uz sakariem, bet pēdējā nometnē Austrijā beidzām mūsu sadarbību. Pārrunājām situāciju, bet pagaidām vēl neesam vienojušies, vai sadarbosimies arī nākotnē. Vajag tomēr sagaidīt pirmos rezultātus."

Jauno sezonu Rastorgujevs sāks ar Starptautiskās biatlona savienības (IBU) 1. posma sacensībām Šušenā, kas risināsies no 23. līdz 26. novembrim. Treneris saka, ka apzināti sportiskās formas kritumi sezonas laikā neesot plānoti. Augstākās klases sportistiem izteiktu kritumu nemaz neesot.

  +2 [+] [-]

, 2017-10-25 09:49, pirms 7 gadiem
Andrejs pats pilnīgi citu stāstija Sporta studijā....kam lai tic?

  +1 [+] [-]

, 2017-10-25 13:03, pirms 7 gadiem
Netici nevienam. Sagaidam sezonas sākumu un lai Andrejs mūs pārsteidz ...

  -3 [+] [-]

, 2017-10-25 15:36, pirms 7 gadiem
google не находит кто такой Martins Ens, нельзя что ли написать оригинальное имя ?

  +1 [+] [-]

, 2017-10-25 16:32, pirms 7 gadiem
Ja es būtu biatlona fanāts, būtu uztraucies, ka nekas nav mainīts salīdznājumā ar iepriekšējieim gadiem, jo tie nebija īpaši rezultatīvi, parasti tikai cerības...
Teiktu pieklājīgi, Berkulis ir zemas kvalifikācijas.