Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Divkārtējā olimpiskā čempione biatlonā Bogalī – Titoveca beidz karjeru

Jānis Pārums

Divkārtējā olimpiskā čempione biatlonā Bogalī – Titoveca beidz karjeru
Anna Bogalī - Titoveca
Foto: AFP/Scanpix

Ceturtdien preses konferencē par karjeras beigām paziņoja krievu biatloniste, divkārtējā olimpiskā čempione Anna Bogalī – Titoveca. Sportiste nolēmusi koncentrēties ģimenes dzīvei, veltot vairāk laika vīram un dēlam.

Pirmoreiz par iespējamo aiziešanu no biatlona Bogalī – Titoveca izteicās 2012.gada 10.martā – uzreiz pēc neveiksmīgās stafetes pasaules čempionātā, kur krievietes ieņēma vien septīto vietu, taču nepilnu nedēļu vēlāk savus izteikumus tomēr atsauca. Jāpiebilst, ka Krievijas izlases galvenais treneris Volfgangs Pihlers pasaules čempionāta laikā publiski atzina, ka sportistes iekļaušana stafetes komandā bijusi viņa kļūda.

"Šajā starpsezonā esmu aizsēdējusies mājās, bet iepriekšējā gadā pārāk daudz biju ārpus valsts. Šogad nolēmu vairāk laika pavadīt mājās. Ja godīgi, lēmums par aiziešanu bija smags. Gatavošanās posmā vasarā sapratu, ka vairs nevaru atstāt dēlu mājās, visu laiku domāšu par viņu. Tas traucētu manai sportistes karjerai. Tāpēc izvēlējos dēlu...," atzina Bogalī – Titoveca. "Tas pilnībā ir mans lēmums, ne ar vienu nekonsultējos. Pieņēmu to aptuveni pirms mēneša."

Anna Bogalī – Titoveca karjeras laikā tika pie diviem olimpiskajiem zeltiem stafetē (2006., 2010.), trīs zelta medaļām pasaules čempionātā klasiskajā un jauktajā stafetē (2001., 2005., 2006.), tāpat arī trīs sudrabus (2004.-2005., sprints, stafete un jauktā stafete) un vienu bronzu (2004., iedzīšana). Pasaules kausa posmos krieviete uzvarēja trīsreiz, vēl sešas reizes izcīnīja otro vietu, piecas – trešo.

Izmantotie resursi:
Футбол, хоккей, баскетбол, теннис, бокс,...

  -2 [+] [-]

, 2012-08-23 12:58, pirms 12 gadiem
Kas ir biatlons? LV jau ir piemirsuši!

  +1 [+] [-]

, 2012-08-23 14:50, pirms 12 gadiem
aizermans rakstīja: Kas ir biatlons? LV jau ir piemirsuši!
es zinu, tu jau noteikti tikai dzer, vane?