Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Pasaules čempionāta ģenerālmēģinājums - Antholcā

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Pasaules čempionāta ģenerālmēģinājums - Antholcā
PK kopvērtējuma līdere - Svetlana Sļepcova
Foto: AFP

Rīt Itālijas pilsētā Antholcā sāksies sestais no deviņiem Pasaules kausa posmiem biatlonā - pēdējais pirms gaidāmā pasaules čempionāta Dienvidkorejā. Rīt plkst.15:15 sāksies pirmā disciplīna - 7.5 kilometru sprints dāmām. Startēs arī latvietes.

Spēkus pasaules čempionātam netaupa

Antholcā paredzētas trīs disciplīnas - sprints, iedzīšana un masu starts. Pirmo reizi kopš pirmā posma (Esterzundā) nebūs stafešu - nākamās norisināsies jau pasaules čempionātā.

Par pārējiem startiem vēlāk, šoreiz tikai par sieviešu 7.5 kilometru sprintu, kurš notiks jau rīt. Savdabīgi, ka vairākas vadošās biatlonistes sūdzējušās par nogurumu un izteica vēlmi kādu startu Antholcā izlaist (lai labāk sagatavotos pasaules čempionātam), taču sprinta starta protokolā visas spēcīgākās tomēr atrodamas. No kopvērtējuma TOP20 nav vienīgi 12. vietā esošās krievietes Olgas Medvedcevas (kādreiz pazīstama kā Piļova) un ukrainietes Vitas Semerenko (18.).

Jānostartē tā, lai posms nebeidzas jau rīt...

98 sportistu vidū arī četras latvietes. Kā pirmā distancē dosies mūsu līdere Madara Līduma (5. starta numurs), pēc tam arī Līga Glāzere (53.), Gerda Krūmiņa (67.) un Žanna Juškāne (91.). Ņemot vērā, kādas disciplīnas paliek pēc šī sprinta (proti, iedzīšana un masu starts), būtu svarīgi iekļūt labāko 60 vidū - pretējā gadījumā Antholcas posms latvietēm beigsies pavisam ātri. Ja trim mūsējām šis uzdevums varētu būt primārais (un vienlaicīgi arī visai grūti izpildāms...), tad Līduma noteikti lūkos mērķēt augstāk. Jā, iespējas kvalificēties masu startam Līdumai ir niecīgas (kopvērtējuma 30. vietas īpašniecei ir 117 punkti, bet Madarai tikai 52 un diez vai palīdzēs arī pāris vadošo sportistu prombūtne), taču vismaz jācenšas rīt nostartēt tā, lai paliktu labas cerības uz augstām vietām iedzīšanā.

Vai Noinere tuvosies krievietēm?

Iepriekšējā posmā Rūpoldingā fantastisku sniegumu nodemonstrēja pagājušās sezonas kopvērtējuma uzvarētāja Magdalēna Noinere, kura, par spīti nebūt ne labai šaušanai, uzvarēja gan sprintā, gan iedzīšanā, kā arī palīdzēja savai Vācijas komandai pirmo reizi šajā sezonā uzvarēt Krievijas stafetes izlasi. 2008. gada posmos Noinerei īpaši neveicās, un kopvērtējumā priekšā paspējušas aizsteigties divas krievietes - Svetlana Sļepcova un Jekaterina Jurjeva. Tādējādi svarīgākais jautājums ir - vai arī Antholcā Noinere turpinās Rūpoldingā iesākto un tuvosies Sļepcovai un Jurjevai?

7.5 kilometru sprinta starta protokols - ŠEIT.

Pasaules kausa izcīņas kopvērtējums dāmām

VietaSportiste (valsts) Punkti
1.S.Sļepcova (Krievija)481
2.J.Jurjeva (Krievija)461
3.M.Noinere (Vācija)409
4.H.Junsone (Zviedrija)397
5.K.Vilhelma (Vācija)389
6.T.Bergere (Norvēģija)351
44.M.Līduma (Latvija)52

  +1 [+] [-]

, 2009-01-21 21:28, pirms 15 gadiem
Jānostartē cienīgi ne tikai Madarai.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2009-01-21 21:55, pirms 15 gadiem
Būšu gandarīts, ja Noinere visus apslēpos

     [+] [-]

, 2009-01-21 22:06, pirms 15 gadiem
Vienreiz tachu madarai jaizshauj staavus cieniigi. Varbuut shii buus taa reize

     [+] [-]

, 2009-01-22 00:07, pirms 15 gadiem
ja staavus tikai kaadi divi garaam,tad arii 20 buutu pa speekam.