Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Birkentāls sezonas pirmajās sacensībās izcīna 28. vietu IBU Junioru kausā

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Birkentāls sezonas pirmajās sacensībās izcīna 28. vietu IBU Junioru kausā
Renārs Birkentāls. Foto: sportista "Facebook" profils

LETA. Latvijas biatlonists Renārs Birkentāls trešdien, aizvadot savas sezonas pirmās sacensības, Starptautiskās Biatlona savienības (IBU) Junioru kausa 15 kilometru individuālajā distancē demonstrēja ātru slēpojumu un ieņēma 28.vietu.

21 gadu vecais Birkentāls iepriekšējā sezonā no Latvijas biatlonistiem vīriešu konkurencē bija vistuvāk olimpiskās ceļazīmes nodrošināšanai, taču nekvalificējās četrgades lielākajam ziemas sporta veidu forumam. Šīs sezonas sākumā Birkentāls nestartēja domstarpību starp Latvijas Biatlona federāciju un sportista treneri dēļ.

Birkentāls trešdien bija piektais ātrākais sportists trasē, taču šaušanā pieļautās piecas kļūdas viņa finiša laikam deva klāt papildu piecas minūtes.

Uzvaru izcīnīja 17 gadus vecais Igaunijas biatlonists Jakubs Kulbins, kurš neaizvēra vienu mērķi un distanci beidza ar finiša laiku 41 minūtes un 4,5 sekundes. Otrais bija divas kļūdas pieļāvušais Kazahstānas biatlonists Vadims Kuraless, kurš zaudēja 22,1 sekundi, bet vēl 8,2 sekundes atpalika arī divas soda minūtes iekrājušais vācietis Hanss Kellners.

Birkentāls ar trīs minūšu un 42,4 sekunžu deficītu bija 28.vietā. Vēl Kristiāns Karlsbergs ar sešām kļūdām zaudēja vairāk nekā deviņas minūtes un bija 74., bet Eduards Bobrovs ar tikpat soda minūtēm bija sešas pozīcijas zemāk.

Sacensībās piedalījās 124 sportisti, no kuriem visi šaušanā pieļāva vismaz pa vienai kļūdai.

Trešdien 12,5 kilometru individuālajā distancē sacentīsies juniores, Latviju pārstāvot Sanitai un Sanrai Buliņām, kā arī Esterei Volfai un Elzai Bleidelei.

No 13. līdz 19.februārim šosezon Madonā norisināsies Eiropas atklātais junioru čempionāts.

Izmantotie resursi:
LETA

     [+] [-]

, 2022-12-14 15:47, pirms 2 gadiem
Piektais ātrākais no 124 dalībniekiem! Patrijuks un Mise par ko tādu pat sapņos nesapņoja