Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Sniega trūkuma dēļ IBU kauss biatlonā sāksies nedēļu vēlāk

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Sniega trūkuma dēļ IBU kauss biatlonā sāksies nedēļu vēlāk
Norvēģi cenšas Šūšēnas trasi noklāt ar sniegu. Foto: Even Bjøringsøy Johnsen/NRK

Sakarā ar to, ka nav pietiekams sniega daudzums, Norvēģijā 24.novembrī nevarēs sākties Starptautiskās biatlona savienības (IBU) kausa sezona, un pirmais posms ir atcelts.

Pirmais IBU kausa posms bija paredzēts no 24. līdz 27.novembrim Šūšēnā, bet Norvēģijas biatlona savienība informēja IBU, ka neatbilstošu laikapstākļu dēļ sacensības nevarēs sarīkot. Tādējādi IBU kausa izcīņa sāksies nedēļu vēlāk (29.novembrī) Zviedrijas ciematiņā Idrē, kur ir plānota otrā posma norise.

Savukārt Pasaules kausa pirmais no sezonā plānotajiem deviņiem posmiem sāksies kā paredzēts 29.novembrī Kontiolahti, Somijā. Līdz ar to Pasaules kauss un IBU kauss sāksies vienā dienā. Pasaules kausa sezonas noslēgums būs 19.martā Holmenkollenā, Norvēģijā.

Jaunajā sezonā IBU pirmo reizi pārraudzīs sacensības parabiatlonā, kas iepriekš bija Starptautiskās Paralimpiskās komitejas pārziņā. IBU arī saņēma darba grupas ziņojumu par iespējām enerģijas taupīšanai un līdz ar to rīkotāju izdevumu ierobežošanai jaunajā sezonā, bet būtiski neietekmējot sacensību kvalitāti.

Norvēģijas biatlona federācija dara visu iespējamo, lai šajā nedēļas nogalē turpat Šūšēnā varētu notikt tradicionālās sezonas atklāšanas sacensības, kur nav tik stingru prasību.

Izmantotie resursi:
https://www.biathlonworld.com/news/...

     [+] [-]

, 2022-11-10 19:38, pirms gada
Sākas cirks.Skandināvu aļņi nespēj saprast,ka var būt citur ir sniegs.Klauni!

     [+] [-]

, 2022-11-10 20:17, pirms gada
letinbee rakstīja: Sākas cirks.Skandināvu aļņi nespēj saprast,ka var būt citur ir sniegs.Klauni!
Parasti šajā laikā tur bija sniegs.

     [+] [-]

, 2022-11-10 21:13, pirms gada
Tas riska faktors jau ir vienmēr,bet ir jābūt rezerves plānam...ja nu.Zviedru pensionāriem šis nebūs plusiņš.Ir diezgan aktuāla lieta tiem atlētiem,kam nav kvalifikācija uz pirmo PK.Ko nu? Mēs te atcēlām pirmo IBU kausu.Kāpēc?Tāpēc,ka zviedru pensionāram viss pie kājas.

     [+] [-]

, 2022-11-10 21:20, pirms gada
Ja kāds neierubījās,tad Andrejs ir viens no tiem kam nav kvalifikācijas uz PK.Tas nozīmē,ka var izpildīt tikai Idrē un pirmais PK Kontiolahti ir garām.Vot tie ir pilnīgie
pērtiķi!

  +1 [+] [-]

, 2022-11-10 21:59, pirms gada
letinbee rakstīja: Ja kāds neierubījās,tad Andrejs ir viens no tiem kam nav kvalifikācijas uz PK.Tas nozīmē,ka var izpildīt tikai Idrē un pirmais PK Kontiolahti ir garām.Vot tie ir pilnīgie
pērtiķi!
Idrē ir sniegs? Varbūt var pārcelt uz turieni?

Ja Rastijs būs līmenī un 29. novembrī IBU sprintā tiks zem 125 IBU kvalifikācijas punktiem, (vajadzētu pietikt pat ar četriem soda apļiem), tad PK viņam sanāks izlaist tikai 20 km sacensības.

     [+] [-]

, 2022-11-10 22:17, pirms gada
letinbee rakstīja: Tas riska faktors jau ir vienmēr,bet ir jābūt rezerves plānam...ja nu.Zviedru pensionāriem šis nebūs plusiņš.Ir diezgan aktuāla lieta tiem atlētiem,kam nav kvalifikācija uz pirmo PK.Ko nu? Mēs te atcēlām pirmo IBU kausu.Kāpēc?Tāpēc,ka zviedru pensionāram viss pie kājas.
protams, ka fiasko milzīgs. Nezinu, kāpēc nevarēja uz Beitostolenu mēģināt pārcelt, tur izlase šonedēļ trenējās un slēpošanas mačs ir nākamnedēļ. Var jau būt, ka rezervēts kādām mazākām sacensībām. Nav jau vienkārši, kaut kā viegli atcēla to visu.

     [+] [-]

, 2022-11-11 09:04, pirms gada
damokla_zobens_22 rakstīja: Idrē ir sniegs? Varbūt var pārcelt uz turieni?

Ja Rastijs būs līmenī un 29. novembrī IBU sprintā tiks zem 125 IBU kvalifikācijas punktiem, (vajadzētu pietikt pat ar četriem soda apļiem), tad PK viņam sanāks izlaist tikai 20 km sacensības.
Vai tik nav tā,ka viena kausa ietvaros var startēt tikai vienā kausā.Agrāk tas bij populāri,tad dzenoties pēc kontribūcijām,skraidīja no IBU uz PK.Tad pieņēma likumu,ka kontribūciju maksā tikai vienā kausā,bet par to startēšanu nezinu.