Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Urbanovičs: "Ir pie kā strādāt"

Jānis Pārums

Latvijas vīriešu biatlona izlases treneris Vitālijs Urbanovičs pēc savu padoto izcīnītās 15. vietas stafetes sacensībās, sniedza komentāru portālam eSports.lv, atzīstot, ka puišiem trūkst pārliecības un tas ir jālabo.

"Dotajā brīdī šī ir vieta, kuru varam izcīnīt," secināja Urbanovičs. "Nestartēja Bricis, jo nebija liela jēga viņu šeit trešo dienu mocīt."

Vērtējot katra biatlonista sniegumu distancē, Urbanovičs sacīja: "Piksons slēpoja labi, taču tas, ka ieguva soda apli, neapmierina. Ar Lībieti viss it kā bija kārtībā, taču Kristaps par lēnu šāva. Labi cīnījās Dumbris, bet Bērziņam uzkrita svaigs sniegs, tāpēc solis distancē bija tik lēns. Nav vaina smērē, viņam vienkārši nav slēpju svaigam sniegam. Nedaudz patraucēja arī vējš – piešaudē tas bija no vienas puses, bet vēlāk mainīja virzienu un pūta no otras puses."

Urbanovičs atklāja vairākas atziņas, kas radušās šī posma laikā: "Problēmas ir radušās šaušanā. Piksonam, arī Bricim nav pārliecības. To vajadzētu analizēt un labot. Treniņos viss it kā bija kārtībā, taču distancē izrādījās pavisam savādāk. Ir pie kā strādāt."

Šodien Latvijas vīriešu biatlona izlases stafetes komanda, kurā startēja Edgars Piksons, Kristaps Lībietis, Kaspars Dumbris un Jānis Bērziņš, ieņēma 15. vietu 22 valstu konkurencē. Mūsu biatlonisti distancē nopelnīja vienu soda apli un 12 reizes izmantoja rezerves patronas.

Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze

     [+] [-]

, 2007-12-09 14:36, pirms 16 gadiem
jaa jaa blaa blaaa
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2007-12-09 15:01, pirms 16 gadiem
"Vērtējot katra biatlonista sniegumu distancē, Urbanovičs sacīja: "Piksons slēpoja labi, taču tas, ka ieguva soda apli, neapmierina. Ar Lībieti viss it kā bija kārtībā, taču Kristaps par lēnu šāva. Labi cīnījās Dumbris, bet Bērziņam uzkrita svaigs sniegs, tāpēc solis distancē bija tik lēns. Nav vaina smērē, viņam vienkārši nav slēpju svaigam sniegam. Nedaudz patraucēja arī vējš – piešaudē tas bija no vienas puses, bet vēlāk mainīja virzienu un pūta no otras puses.""

gadu no gada nekas nemainaas, muuzhiigaas atmazkas,,,tas vien noraada konkreetaas aktiivistu grupas bezceriibu un nozheelojamiibu, zheel tik Briciitis, kursh peec manaam domaam, vieniigais kko censhaas un dara
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2007-12-09 16:00, pirms 16 gadiem
tak beidziet nolikt ! kad mūsējos tik daudz medicīnā un inventārā saguldīs, tad arī citas vietas būs ...
čaļi jau cenšas, bet ...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2007-12-09 16:17, pirms 16 gadiem
nu ja vinam jau galvenais uztureet intrigu,lai vairaak pika tikai dod...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2007-12-09 18:18, pirms 16 gadiem
Nesapratu vai tad pēdējā posmā tikai Bērziņam vienam pašam uzkrita sniegs. Viņš taču vairāk neka 2 minūtes distancē zaudēja mūsējiem un visi viņam gāja garām-vai tad čehiem, amerikāņiem, kanādiešiem nebija sniegs.

  +1 [+] [-]

, 2007-12-09 18:38, pirms 16 gadiem
Skumji, bet Latvijas biatlons buksē Šķiet, ka tiešām prasās kaut kādas kardinālas pārmaiņas, jo pēdējos gadus rezultāti ir nemainīgi viduvēju vai pat drīzāk zemi.

     [+] [-]

, 2007-12-09 19:38, pirms 16 gadiem
Sakarā ar to, ka slēpošanas federācijā nekas reāli nenotiek, tiešām, nenotiek, vismaz distanču slēpošanas jomā. Daži lecīgi aizvēsturiski amatieri uzmetušies par treneriem un tēlo baigos specus.., vēmiens nāk.. mans priekšlikums būtu......
Apvient abas federācijas, patreiz pie teikšanas disgtsanču slēpošanā palikt malā, un lqai tie biatlonisti kas nevar sašaut, bet grib tomēr nodarbotiec ar sportu, lai pāriet uz slēpošanu. Varbūt es neprecīzi izsakos, bet kaut ko līdzīgu lūdzu saorganizējiet. Lūdzu!!!!!
Intars Spalviņš ir spilgts piemērs tam, ka dirs jāpasūta visi lieliskie treneri "gaiļi"..... intyaram arī biatlonā problēmas bija šaušanā, bet tikai un vienīgi testējot slēpes biatlonistiem, viņš pamalījās olimpiādē sasniegt visu laiku labāko rādītāju stsarp latviešu slēporājiem. Nu tad lūdzu, Edža ne pavisam nav sliktāks par Intaru, Lai puikas vismaz parāda sevi slēpošanā. Nrevis tas ārprāts, kas kas mums te slēpošanā notiek..

     [+] [-]

, 2007-12-10 14:44, pirms 16 gadiem
martini1 , Tu kaut ko spēcīgi jauc , visu laiku labākos rādītājus slēpotājiem olimpiādē uzrādīja Ģērmanis 2002.gadā 15 km klasikā un Maļuhins 2006.gadā sprintā . Par to slēpošanu nevajag te d...t , labāk pamēģini pats pierādīt , ka vari ko vairāk...

     [+] [-]

, 2007-12-10 16:43, pirms 16 gadiem
Wow!
Tūrist1! Tev gan pieķērās. Es Tev gan neprasīšu tagad iet un kaut ko pierādīt, un saslēpot punktus. Ir citas lietas kurās es sevi pierādu. Distanču slēpošanā man sevi nav jāpierāda. Žēl, fis-ski. com mani šodien meta ārā. Bet es atcetros, ka skatijos pērn un bija rādītājs, pēc kura Intara sniegumu (varbūt pēc punktiem) varēja vērtēt kā augstāko. Bet, es protams nenoliedzu Oļega un Jura sniegumu. Un tie nu noteikti salīdzinājumā ar Intara sniegumu nebija tik tāli, kā parteizējie mūsu censoņu sniegumi. Vai varbūt Tu man nepiekrīti?
Nav jau tāpēc kuram katram jieiet un jāpierāda kaut kas slēpošanā. Lai to dara tie, kas šo ceļu ir izvēlējušies. Bert kur viņi ir? Redzams ir vnk tas, ka LSF nevar iedot dzirkstīti slēpotājiem. Kāpēc ne viens nevar vai negrib startēt (normāli startēt) zem LSF?
Vai te jautājums ir manī, sportistos vai LSF? Kur te ir mana vaina?

     [+] [-]

, 2007-12-11 23:06, pirms 16 gadiem
martini1.Tu par Intaru biji man šķiet domājis , pagājušogad , ja nemaldos pasaules čempī , kas šķiet notika Japānā , tur Intars nobrauca izcili(par to man prieks!).Bet tur bija viens knifs(skatījos tiešraidē)-pirmai grupai ,kas startēja(arī Intars) bija labāki slīdamības apstākļi, jo kad apt. puse jau bija startējusi un sāka startēt spicie veči uzsniga svaigs sniegs un katastrofāli neslīdēja , Intars vinnēja dažu labu izcilu slēpotāju ar "vārdu" , piem. Bjorndālens speciāli brauca piedalīties , bet trāpīja uz svaigā sniega un palika tālu aiz cerētām medaļām , bet tas jau vairs nevienu neinteresē šobrīd ir svarīgi , ka Intars toreiz ļoti labos punktos iebrauca , gribētos , lai viņš vēl ko tādu parāda vēl.martini1,neņem ļaunā par to pierādīšanu, man gribas ,lai puikas progresē un viņus neapceļ , es tomēr ticu , ka kāds apņēmigs mūsējais varētu regulāri ieskriet 30 niekā un tas būtu daudz.Lai Tev veicas !

     [+] [-]

, 2007-12-12 11:53, pirms 16 gadiem
Jā, nekas nemainās. Latvijas biatlons iet uz grunti. Tā saucamie jaunie nevelk jau turpat gadus 10, turpretīm visām pārējām biatlona lielvalstīm ir mazpazīstami rezervisti, kas katros mačos iebrauc punktos. Kas notiek ar šo tik populāro sporta veidu? Nu neprotam šaut, tad vismaz jāmācās slēpot. Bet ne viens, ne otrs. Bēdīgi nav īstais vārds. Nožēlojami. Jau sen pagājis tas laiks, kad spējām uzvarēt igauņus. Tagad gan veči, gan dāmas mums kabina. Saue vien ir ko vērta. Un Indriķis pēdējā sprintā dabūja punktus...

     [+] [-]

, 2007-12-12 12:00, pirms 16 gadiem
Un vēl - Bērziņam neesot slēpes svaigam sniegam. Nu vecīt, nedi** - slēpes nav formula vai bagijs... pat ne bobs... - tās jau nu gan var nopirkt, pasūtīt, izgatavot, nosponsorēt, aizņemties galu galā un sazin vēl ko.... Nav taču pelmeņu ceha kausa izcīņa... Demagoģija vairāk nekas!!! Nu ja nespēj Urbanovičs vadīt izlasi, tad jādod iespēja jaunajiem. Piemēram Maļuhinam. Tas tiešām ir piemērs un nekas vairāk.

     [+] [-]

, 2007-12-12 20:21, pirms 16 gadiem
Jā, tieši tā, Tūrist! Es atceros, pat skatijos. Jā sniegs Intaru paglāba, bet baltgrievu vispār iecēla
"mākoņos".
Bet tik un tā. Es domāju, ka biatlonisti varētu pastrartēt zem LSF karoga, bet viņu starpā nav dialoga. Patreiz, es zinu ir situācija, kurā pat tāds bruņurupuzis kā es, nedaudz atsvaidzinoties varētu aizbraukt uz PČ. Un tas nav normāli. Kāpēc tā. Nu it taču jāslēpo labāk!!!