Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Zviedriem jau zināmi trīs dalībnieki nākamgad olimpiskajās spēlēs biatlonā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Zviedriem jau zināmi trīs dalībnieki nākamgad olimpiskajās spēlēs biatlonā
Šogad par pasaules čempionu kļuvušais Martins Ponsiluoma.Foto: AP

Viena no vadošajām biatlona nācijām Zviedrija nosaukusi trīs biatlonistus, kuri jau nodrošinājuši vietu izlasē dalībai Ziemas Olimpiskajās spēlēs Pekinā 2022.gadā. Viņu vidū ir Sebastians Samuelsons un Martins Ponsiluoma, kā arī vienīgā dāma – Hanna Ēberga.

Mazāko valstu pārstāvji, ja pāris reizes sezonā tiek sešdesmitniekā, par četrdesmitnieku vai trīsdesmitnieku nemaz nerunājot, jau var justies diezgan droši par startēšanu Olimpiskajās spēlēs vai pasaules čempionātā. Tikmēr biatlona lielvalstu pārstāvjiem pat ar iekļūšanu desmitniekā vai pat reizēm trijniekā var būt nepietiekoši, lai tiktu izlasē uz nozīmīgākajām sacensībām. Zviedrijas Olimpiskā komiteja, ņemot vērā šīgada pasaules čempionāta rezultātus Pokļukā (Slovēnija), ir izvēlējusies trīs zviedru biatlonistus, kuriem jau ir nodrošināta vieta komandā dalībai nākamā gada Ziemas Olimpiskajās spēlēs. Un tie ir Pokļukā individuālajos startos pie medaļām tikušie zviedri – Martins Ponsiluoma (zelts 10km sprintā), Sebastians Samuelsons (sudrabs 12,5km iedzīšanā) un Hanna Ēberga (sudrabs 15km individuālā distance).

Pārējie izlases dalībnieki startam Olimpiskajās spēlēs tiks nosaukti šī gada beigu pusē. “Šodien mēs izvēlējāmies trīs biatlonistus, kuriem bija labākie individuālie rezultāti šī gada pasaules čempionātā, taču iekšējā konkurence zviedru biatlona komandā ir ļoti spēcīga, tāpēc mēs ar interesi gaidām gadu miju, kad varēsim nosaukt pilnu komandas sastāvu,” stāsta Zviedrijas Olimpiskās komitejas pārstāvis Peters Reinebo.

Visi iepriekšminētie jau ir startējuši Olimpiskajās spēlēs. Ja Ponsiluoma bija tuvu iekļūšanai Zviedrijas zelta četriniekā, bet tomēr netika, un vienīgajā startā 20km ieguva 38.vietu, tad Samuelsons ar Ēbergu mājās pārradās kā varoņi, jo abi bija izcīnījuši zeltu un sudrabu. Ēberga ieguva zeltu 15km individuālajā distancē un sudrabu stafetē, bet Samuelsons pie sudraba tika iedzīšanā, bet zeltu medaļa nopelnīja kopā ar komandas biedriem stafetē.

Visiem trim ir nodrošināta iespēja piedalīties visās iespējamās biatlona stafetēs.