Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Autors: Tomass Neuss Lucs

Latvietēm 16. vieta pasaules jauniešu čempionāta stafetē

Latvietēm 16. vieta pasaules jauniešu čempionāta stafetē
Līva Šahno. Foto: oisphotos.com

Austrijā norisinājās pasaules jauniešu un junioru čempionāta 3x6 km stafete jaunietēm, kurā Latvijas komanda ar salīdzinoši veiksmīgu šaušanu 22 komandu konkurencē izcīnīja 16. vietu.

Latvijas komandai stafetē 17. numurs un šo komandu pārstāvēja 18 gadus vecā Signe Miķelsone, kura individuālajās distancēs labāko rezultātu uzrādīja sprintā, kur 84. vieta, labāko no latvietēm, proti, 38. vietu sprintā izcīnījusī 17 gadus vecā Līva Šahno , kā arī 16 gadus vecā Solvita Maļina, kura klasikā ierindojās 56. vietā. Latvietes šādā secībā arī šodien startēja- sākot no vecākās, beidzot līdz jaunākajai.

Miķelsonei pirmajā etapā guļus šaušanā nācās izmantot divas rezerves patronas. Pēc pirmās šaušanas viņa ierindojās 16. vietā, līderei zaudējot jau minūti un vienu sekundi, bet 15. vietā esošajai igaunietei- 27 sekundes. Otrajā ugunslīnijā Miķelsone izmantoja vienu rezerves patronu, taču atkrita uz 18. vietu, līderei nu jau zaudējot divas minūtes un 21 sekundi. Priekšā esošā beļģiete atradās 26 sekunžu attālumā. Savu etapu viņa pabeidza 19. vietā, palaižot garām amerikānieti, vēl vairāk atpaliekot no beļģietes un pirmajai vietai zaudējot jau trīs minūtes un 39 sekundes. Šaušana ātrumā latvietei 20. vieta, bet slēpošanas- priekšpēdējā 21. vieta.

Otrā etapa pirmajā ugunslīnijā Šahno izmantoja vienu rezerves patronu un par trim sekundēm apsteidza Beļģiju, ierindojamies 18. vietā un līderei zaudējot četras minūtes un tikpat sekundes. Amerika, kas atradās 17. vietā, bija 41 sekunžu attālumā. Arī stāvus šaušanā Šahno izmantoja vienu rezerves patronu un pakāpās uz 17. vietu, attālinoties no 18. vietā esošās Beļģijas un līderei zaudējot četrarpus minūtes. 16. vietā esošā Igaunija bija 44 sekunžu attālumā. Līva stafeti tālāk nodeva tajā pašā 17. vietā un līderei zaudēja piecas minūtes un 21 sekundi, taču pietuvojās Igaunijai līdz 27 sekunžu attālumam. Līva bija 13. ātrākā šāvēja un 14. ātrākā slēpotāja.

Noslēdzošā etapa pirmajā šaušanā jaunākā Latvijas pārstāve Maļina šāva perfekti un samazināja atstatumu līdz Igaunijai, tai zaudējot vien astoņas sekundes. Līderei Maļina zaudēja sešas minūtes un 21 sekundi. 18. vieta Latvijai atpalika jau gandrīz divarpus minūtes. Pēdējā šaušanā gan Latvija, gan Igaunija izmantoja trīs rezerves patronas, par trim simtdaļām priekšā esot latvietei. Latvijai finišā pārliecinoša 16. vieta, apsteidzot Igauniju par 54 sekundēm un pirmajai vietai zaudējot astoņas minūtes un 36 sekundes. Solvita bija sestā ātrākā šāvēja, bet otra lēnākā slēpotāja. Latvija bija viena no piecām komandām, kas nenopelnīja soda apli.

Uzvaru izcīnīja Francijas komanda, otrā vietā Slovēnija, bet trešā Itālija, kas nopelnīja trīs soda apļus un Francijai zaudēja nedaudz vairāk nekā pusotru minūti.

Plkst. 15:00 3x7,5 km stafeti aizvadīs jaunieši. Latvijas komandā startēs Reinis Volbergs, Aleksandrs Kuzņecovs un Imants Maļina.

3x6km stafete jaunietēm

VietaValstsLaiksKļūdas (r.p+s.a.)
1.Francija53:30.50+7
2.Slovēnija+13.20+8
3.Itālija+1.31.73+10
4.Vācija+1:56.92+7
5.Austrija+2:00.30+10
6.Krievija+2.07.31+8
16.Latvija+8.36.60+8

Piedalījās 22, finišēja 21 komanda

Izmantotie resursi:
https://biathlonresults.com/


, 2021-03-05 14:07, pirms 3 gadiem
Pārsteidzoši, ka mūsējās bija vienas no labākajām šāvējām. Normāls rezultāts.

Domāju, ka Šahno ir pelnījusi iespēju nākamnedēļ nostartēt IBU kausā, kas notiks turpat Obertiliahā.
, 2021-03-05 15:43, pirms 3 gadiem
Meitenes malači, sašāva labi. Tomēr ātrums.... Treneriem un federācijai būtu jāizdara secinājumi. Un redzot kā puišiem iet... Ne mirkli negribu vainot sportistus.
, 2021-03-05 15:50, pirms 3 gadiem
Sportacentrs, vai tiešām netā nebija labāka foto?
, 2021-03-05 16:43, pirms 3 gadiem
Šahs rakstīja: Sportacentrs, vai tiešām netā nebija labāka foto?
Man gan patīk - interesants rakurss, dinamiska bilde.
Annešs Besebergs. Foto: imago/Sammy Minkoff/Scanpix
8

Bijušajam IBU prezidentam piespriež trīs gadus cietumā par korupciju

LETA--AP. Bijušajam Starptautiskās Biatlona savienības (IBU) prezidentam Annešam Besebergam piektdien Norvēģijā tika piespriests trīs gadu cietumsods par korupciju un Krievijas aizstāvēšanu dopinga pārkāpumos.
Andrejs Rastorgujevs. Foto: Petr Slavik
15

Rastorgujevs masu startā devītais, sezonas kopvērtējumā ieņem 17. vietu

Pasaules kausa sezona biatlonā noslēgusies ar pārliecinošu Juhannesa Tinjesa Bē uzvaru sacīkstēs ar kopēju startu. Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs ar trīs kļūdām šaušanā spēja izcīnīt devīto vietu.
Līsa Vitoci apskauj Lū Žanmonno. Foto: AFP/Scanpix
6

Žanmonno izcīna pirmo uzvaru masu startā, kļūdas neliedz Vitoci triumfu kopvērtējumā

Sieviešu biatlona sezonai pasaules kausā punkts tika pielikts ar sacensībām ar kopējo startu. Gleznainajā Kenmoras trasē par uzvarētāju sezonas pēdējā startā kļuva francūziete Lū Žanmonno, kura pacēlās uz otro vietu kopvērtējumā un ieguva Mazo kristāla globusu. Savukārt sezonas kopvērtējuma uzvarētāja Līsa Vitoci masu startā ar pieciem soda apļiem bija 21. vietas ieguvēja.