Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Biatlonistam Misem 23. vieta IBU junioru kausa sacensībās

Biatlonistam Misem 23. vieta IBU junioru kausa sacensībās
Sanita un Sandra Buliņas. Foto: LOK arhīvs

Latvijas jaunais biatlonists Edgars Mise nedēļas nogalē Norvēģijā izcīnījis 23. vietu IBU junioru kausa posma sprinta sacensībās, iesildoties Eiropas junioru čempionātam, kas nākamajā nedēļā notiks turpat.

Sacensības notika divas dienas, katru dienu puišiem un meitenēm aizvadot pa vienām sprinta sacensībām. Tā pirmajā dienā desmit kilometru distancē puišiem Mise neaizvēra divus mērķus un ieņēma 36. vietu starp 101 finišējušo sportistu. Tikmēr 64. vietu ar divām kļūdām guva Rūdis Balodis, kamēr trīs kļūdas pieņēmušais Kirils Matjuhins ierindojās 81. pozīcijā. Savukārt 7,5 kilometru distancē meitenēm 55. vietu ar divām kļūdām ieņēma Sanita Buliņa, četrus mērķus neaizvēra Ieva Pūce, gūstot 70. vietu, tāpat pa četrām kļūdām pieļāva arī Sandra Buliņa un Annija Keita Sabule, kuras bija attiecīgi 86. un 88. pozīcijā starp 97 finišējušajām sportistēm.

Otrā diena Misem izvērtās veiksmīgāka. Uzvaru puišu sprintā izcīnīja vienu mērķi neaizvērušais vācietis Tims Grotians, kuram Mise piekāpās par gandrīz divām minūtēm un ar divām kļūdām ierindojās 23. pozīcijā. Tikmēr 53. pozīcijā ar vienu kļūdu palika Balodis, bet Matjuhins neaizvēra četrus mērķus un palika 82. vietā. Savukārt meitenēm visus desmit mērķus sašāva Sabule, izcīnot 55. vietu, kamēr Sanita Buliņa ar trim kļūdām palika 62. pozīcijā, Sandra Buliņa neaizvēra divus mērķus un bija 72. pozīcijā, bet Pūce ar piecām kļūdām bija vēl vienu pozīciju zemāk.

Junioru kausa kopvērtējumā Mise ar 93 punktiem ieņem 25. vietu, bet Balodis iekrājis 27 punktus un ir 84. pozīcijā. Kamēr meitenēm Sanita Buliņa ar 17 punktiem ir 93. vietā, bet Pūce tikusi pie pieciem punktiem, kas dod 106. pozīciju.

Eiropas junioru čempionāts sāksies trešdien ar individuālajām sacensībām. Tāpat nākamnedēļ tiks uzsākts arī pasaules čempionāts pieaugušajiem.


, 2019-03-03 21:40, pirms 5 gadiem
Mači bija piektdien un sestdien, te pamodās svētdienas vakarā protokola aprakstu vārdiskā formā.

Mise labā formā. Nez, čalim iedos posmu PČ vīru stafetē?

Balodis stabils. Bet pārējiem jāsaņemas.
Annešs Besebergs. Foto: imago/Sammy Minkoff/Scanpix
8

Bijušajam IBU prezidentam piespriež trīs gadus cietumā par korupciju

LETA--AP. Bijušajam Starptautiskās Biatlona savienības (IBU) prezidentam Annešam Besebergam piektdien Norvēģijā tika piespriests trīs gadu cietumsods par korupciju un Krievijas aizstāvēšanu dopinga pārkāpumos.
Andrejs Rastorgujevs. Foto: Petr Slavik
15

Rastorgujevs masu startā devītais, sezonas kopvērtējumā ieņem 17. vietu

Pasaules kausa sezona biatlonā noslēgusies ar pārliecinošu Juhannesa Tinjesa Bē uzvaru sacīkstēs ar kopēju startu. Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs ar trīs kļūdām šaušanā spēja izcīnīt devīto vietu.
Līsa Vitoci apskauj Lū Žanmonno. Foto: AFP/Scanpix
6

Žanmonno izcīna pirmo uzvaru masu startā, kļūdas neliedz Vitoci triumfu kopvērtējumā

Sieviešu biatlona sezonai pasaules kausā punkts tika pielikts ar sacensībām ar kopējo startu. Gleznainajā Kenmoras trasē par uzvarētāju sezonas pēdējā startā kļuva francūziete Lū Žanmonno, kura pacēlās uz otro vietu kopvērtējumā un ieguva Mazo kristāla globusu. Savukārt sezonas kopvērtējuma uzvarētāja Līsa Vitoci masu startā ar pieciem soda apļiem bija 21. vietas ieguvēja.