Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Kērlingisti saglabā izredzes iekļūt cīņā par Eiropas čempionāta medaļām B divīzijā

Linda Mangale
Linda Mangale

Kērlingisti saglabā izredzes iekļūt cīņā par Eiropas čempionāta medaļām B divīzijā
No kreisās: Jānis Klīve, Sandris Buholcs
Foto: WCF/Celine Stucki

Šodien, 24.novembrī Latvijas izlases Eiropas čempionātā B divīzijā Lillehamerē, Norvēģijā izspēlēja pa vienai spēlei. Dienas pirmajā pusē vīriešu izlase piedzīvoja zaudējumu pret Spāniju ar 3:8, bet vakara spēlē sieviešu izlasei bija nepieciešams ekstra ends, lai pārspētu Somiju ar 10:8. Pēdējā pamatturnīra spēlē izšķirsies vai mūsu izlases iekļūs play-off kārtā.

Priekšpēdējā apakšgrupas spēlē pret Spāniju vīriešu izlasei izdevās gūt punktu vien ceturtajā endā, kad pretinieki jau bija iekrājuši piecus (1:5). Spēles turpinājumā komandas apmainījās viena punkta guvumos, kas neļāva mūsu izlasei izlīdzināt rezultātu, lai cerētu uz uzvaru. Līdz ar to tika piedzīvots trešais zaudējums un iekļūšana play-off kārtā tiek atlikta uz pēdējo apakšgrupas spēli ar Igauniju, kurā izšķirsies vai mūsu, vai arī Igaunijas izlase nokļūs cīņā par medaļām. Zināms, ka no mūsu apakšgrupas izslēgšanas spēlēm jau kvalificējusies Krievija un Spānija.

Vīriešu izlases skipa Mārtiņa Trukšāna komentārs pēc spēles ar Spāniju:
“Spēles sākumā neuzķērām ledu - bija krietni taisnāks kā vakar. Visi nospēlējām sliktāko spēli turnīrā. Ja būtu spēlējuši līdzīgā līmenī kā pret Lietuvu, būtu ļoti sīva cīņa. Pretinieks nekādus brīnumus nerādīja.
Nekas, rīt izšķirošā spēle par tikšanu play-off! Sarauj, LATVIJA!”

Sieviešu izlase spēles otrajā endā atklāja rezultātu, nozogot punktu somietēm. Lai arī trešajā endā Somija izcīnīja trīs punktus, tos ceturtajā atspēlēja mūsu izlase (4:3). Ejot pārtraukumā, somietes rezultātu izlīdzina 4:4.

Spraiga cīņa turpinājās arī spēles otrajā daļā, kad mūsu pretiniecēm izdodas nozagt divus punktu sestajā endā, ko septītajā atgūst Latvijas izlase, bet astotajā nozog divus, panākot 8:6 savā labā. Somija devītajā spēj izcīnīt tikai punktu 7:8, kas ļauj mūsējām ar pēdējā metiena tiesībām noslēgt spēli 10. endā. Tomēr pretinieces ir veiksmīgākas un nozog punktu 8:8, ievedot spēli ekstra endā. Tajā Latvijas izlase spēj izmantot pēdējā metiena priekšrocības, gūstot svarīgu uzvaru. Līdz ar to pēdējā pamatturnīra spēlē pret Norvēģiju izšķirsies vai sieviešu izlase iekļūs cīņā par goda pjedestālu. Play-off kārā jau iekļuvusi Anglija, Norvēģija un Ungārija.

Sieviešu izlase izspēlēs apļa turnīru – deviņas spēles, noskaidrojot vietu sadalījumu kopvērtējumā. Četras labākās no visām 10 turpinās cīņu pusfinālā, 1.vietai sacenšoties ar 4.vietu un 2. ar 3.vietu. Savukārt vīriešu izlase aizvadīs septiņas spēles B divīzijas B grupā. Labākās trīs no katras grupas kvalificēsies play-off kārtai. Abu grupu pirmo vietu ieguvēji automātiski nokļūs pusfināla spēlē, toties A2 ar B3 un A3 ar B2 izlases savā starpā noskaidros pārējos divus pusfinālistus. Pusfināla uzvarētāji abās konkurencēs ne tikai iekļūst cīņā par zelta medaļām, bet arī nodrošina savai valstij vietu A divīzijā nākamajā sezonā, kā arī vietu pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīrā (17.-22.janvāris) Lohjā, Somijā.

Latvijas sieviešu izlases sastāvs: Evelīna Barone (skips), Rēzija Ieviņa, Veronika Apse, Ērika Patrīcija Bitmete, Letīcija Ieviņa, trenere Iveta Staša-Šaršūne.
Latvijas vīriešu izlases sastāvs: Mārtiņš Trukšāns (skips), Jānis Klīve, Aivars Avotiņš, Sandris Buholcs, Roberts Reinis Buncis.

Sieviešu izlases spēļu grafiks un rezultāti (pēc Latvijas laika):

8:6 – Slovēnija
2:10 – Ungārija
2:11 – Austrija
6:4 – Lietuva
5:8 – Anglija
10:2 – Slovākija
10:4 – Spānija
10:8 (EE) – Somija
/25.11./ 10:00 – Norvēģija

Vīriešu izlases spēļu grafiks un rezultāti (pēc Latvijas laika):

7:4 – Baltkrievija
4:8 – Lietuva
4:8 – Krievija
7:1 – Beļģija
11:6 – Ungārija
3:8 – Spānija
/25.11./ 20:00 – Igaunija

Kopvērtējums sieviešu konkurencē:

1. Anglija 8-7-1 Q
1. Norvēģija 8-7-1 Q
1. Ungārija 8-7-1 Q
4. Latvija 8-5-3
4. Lietuva 8-5-3
6. Austrija 8-4-4
7. Spānija 8-2-6
7. Slovēnija 8-2-6
9. Slovākija 8-1-7
10. Somija 8-0-8

Kopvērtējums vīriešu konkurencē B apakšgrupā:

1. Krievija 6-6-0 Q
2. Spānija 6-5-1 Q
3. Igaunija 6-4-2
4. Latvija 6-3-3
5. Beļģija 6-2-4
5. Ungārija 6-2-4
7. Baltkrievija 6-1-5
7. Lietuva 6-1-5

Latvijas izlašu dalību Eiropas čempionātā atbalsta Izglītības un zinātnes ministrija, Latvijas Komandu sporta spēļu asociācija.

Online rezultāti A divīzijā: https://worldcurling.org/events/ecc...
Online rezultāti B divīzijā: https://worldcurling.org/events/ecc...
Tiešraides A divīzijā: https://recast.app/invited?referrer...