Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Simtdaļu cīņās sezonu ar uzvaru milzu slalomā iesāk Odermats

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Simtdaļu cīņās sezonu ar uzvaru milzu slalomā iesāk Odermats
Pirmais trijnieks vīriešiem ar uzavrētāju M.Odermatu viducī. Foto: Scanpix/EPA

Par jaunās sezonas pirmo uzvarētāju kalnu slēpošanā ļoti spraigajā vīriešu konkurencē, kur pirmais trijnieks satilpa vienā sekundes desmitdaļā, kļuvis Marko Ordemts no Šveices, kurš šodien bija ātrākais milzu slalomā Zeldenā (Austrija).

Kam vakar tuvu bija un kas nesanāca Larai Gutai-Behrami, tas izdevās viņas tautietim Odermatam šodien, proti, nopelnīt Šveicei uzvaru. Pagājušās sezonas vicelīderis, kurš pagājušajā gadā Zeldenā ieguva otro vietu (+0,05 sek.), pēc pirmā brauciena atradās trešajā vietā (+0,21 sek.) un bija starp tiem pieciem kalnu slēpotājiem, kuri bija satilpuši trešdaļā sekundē un reāli pretendēja uz pirmo vietu divu braucienu summā.

Lai arī otrajā braucienā 24 gadus vecais šveicietis uzrādīja 6.laiku, ar to pilnībā pietika, lai 2018.gada pasaules junioru čempions izcīnītu piekto uzvaru pasaules kausa posmos. Tiesa, tikai 0,07 sekundes piekāpās līderis pēc pirmā brauciena – Rolands Leitingers, kurš pēc 3.vietas paralēlajā slalomā 2019.gadā otro reizi karjerā tika trijniekā. No ceturtās vietas uz trešo (+0,10 sek.) pakāpās Zans Kranjecs, Kristapa Zvejnieka vienaudzim no Slovēnijas tiekot pie astotās godalgotās vietas.

Tuvu pagājušā gada Zeldenas rezultāta atkārtošanai bija Džino Kaviezels, taču šoreiz šveicietim nācās palikt ārpus trijnieka, līdz 3.vietai pietrūkstot 0,19 sekundēm. Pagājušā gada kopvērtējuma un milzu slaloma disciplīnas uzvarētājs Aleksis Penturo uzrādīja 5.rezultātu, bet sešinieku ar karjeras labāko rezultātu noslēdza 23 gadus vecais amerikānis Rivers Radamuss.

Sacensībās pēc traumas sadziedēšanas atgriezās Lukass Brotens, kurš pagājušā gada pārsteidzošo uzvaras sniegumu šogad parādīja otrajā braucienā, kurā bija ātrākais, bet, tā kā pēc pirmā brauciena atradās tikai 19.vietā, tad beigās 21 gadu vecais norvēģis augstāk par 7.vietu nevarēja pakāpties. Pasaules čempions Matjē Fevrs no Francijas varēja tikt pie vienpadsmitās Top3 vietas, bet tika pie 11.vietas, lai arī pēc pirmā brauciena bija otrais.

Pasaules kausa posms milzu slalomā sievietēm, Zeldena (Austrija), 71 dalībnieks

V.SportistsValstsRezultāts
1.Marko OdermatsŠveice2:05.94
2.Rolands LeitingersAustrija+0.07
3.Zans KranjecsSlovēnija+0.10
4.Džino KaviezelsŠveice+0.39
5.Aleksis PenturoFrancija+0.62
6.Rivers RadamussASV+0.68

     [+] [-]

, 2021-10-24 22:39, pirms 2 gadiem
Nu, interesanti... bet es vēl netiktu likmi uz Odermatu sezonā, pagājušajā sezonā Kilde neuzvarēja