Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Britiem vēsturiskā pirmā uzvara kalnu slēpošanā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Britiem vēsturiskā pirmā uzvara kalnu slēpošanā
Deivs Raidings izcīnījis vēsturisko uzvaru. Foto: Reuters.

Šodien Kicbīlē (Austrija) Pasaules kausa posmā kalnu slēpošanā tika pamainīts grafiks un vīrieši sacentās slalomā, kur pirmo uzvaru karjerā izcīnīja brits Deivs Raidings, sarūpējot arī savai valstij pirmo uzvaru kalnu slēpošanas vēsturē. Otrais nobrauciens, kas sākotnēji bija paredzēts šodien, norisināsies rītdien, jo šodien, kad putina, ātrumdisciplīnā nebūtu iespējams sacensties.

35 gadus vecais Deivs Raidings gan olimpiskajās spēlēs, gan pasaules čempionātā bija ieguvis 9.vieto, bet Pasaules kausa posmos pat divas reizes ticis trijniekā. Un tieši Kicbīlē, kur brits pirms pieciem gadiem pirmo reizi tika trijniekā, izcīnot otro vietu un piekāpjoties tikai tajā laikā dominējušajam mājiniekam Marselam Hiršeram, viņš arī izcīnīja vēsturisko uzvaru, kaut arī pēc pirmā brauciena atradās sestajā vietā. Līdz ar to sezonas līdzšinējos piecos slalomos katrā ir savs uzvarētājs.

Pagājušā slaloma pārsteidzošais uzvarētājs Lukass Brotens izcīnīja otro vietu, otro reizi karjerā šajā disciplīnā tiekot trijniekā. Milzīgu kāpumu no 24.viets pēc pirmā brauciena uz trešo veica Henriks Kristofersens, kuram slalomā tas ir pirmais trijnieks šajā sezonā. Norvēģis uzvarēja milzu slalomā decembrī Alta Badijā. Pirmo reizi ne tikai sešiniekā, bet desmitniekā tika itālis Tammaso Sala.

Neveicās pirmajiem trim pēc pirmā brauciena. Līderis Alekss Vinacers (Itālija) un vicelīderis Klements Noels (Francija) atkrita ārpus desmitnieka – attiecīgi uz 15. un 18.vietu, bet trešajā vietā esošais zviedrs Kristofers Jakobsens nefinišēja. Kopumā otrajā braucienā izstājās 11 kalnu slēpotāju, kas ir ļoti daudz. Tādējādi pie rezultāta tika tikai 19 dalībnieki.

Interesants fakts šajā sezonā ir tas, ka pēc pieciem posmiem slalomā tikai vienam ir izdevies pārvarēt 200 punktu robežu, un arī nedaudz. Tā kā atlikušajos četros posmos par kopvērtējuma titulu šajā disciplīnā cīnīsies daudz pretendentu.

Pasaules kausa posms kalnu slēpošanā, slaloms vīriešiem, Kicbīle (Austrija), 67 dalībnieki

V.SportistsValstsRezultāts
1.Deivs RaidingsLielbritānija1:41.26
2.Lukass BrotensNorvēģija+0.38
3.Henriks KristofersensNorvēģija+0.65
4.Mihaels MatsAustrija+0.78
5.Johannes ŠtrolcsAustrija+0.80
6.Tommaso SalaItālija+0.86

Pasaules kausa kopvērtējums vīriešiem

V.SportistsValstsPunkti
1.Marko OdermatsŠveice1120
2.Aleksandrs KildeNorvēģija785
3.Matiass MaijersAustrija642
4Vincents KrihmairsAustrija544
5.Beats FoicsŠveice479
6.Aleksis PenturoFrancija411

Pasaules kausa kopvērtējums vīriešiem slalomā pēc 5 no 9 sacensībām

V.SportistsValstsPunkti
1.Lukas BrotensNorvēģija235
2.Sebastians Foss-SulevogsNorvēģija182
3.Daniels JuleŠveice162
4.Deivs RaidingsLielbritānija160

  +2 [+] [-]

, 2022-01-22 21:30, pirms 3 gadiem
Slaloms šogad vīriem ir pilna pakaļa ar adrenalīnu un super šovs!
Malači austrieši, ka seko laika prognozēm un samainīja šodien nobraucienu pret slalomu, kamēr itāļi to neveica ar dāmu trasēm!
Nu, forši tak, ka vienreiz dzīvē uzvar Raidings!
p.s.
...un kur ir mūsu slaloma olimpiskais tūrists?

  +1 [+] [-]

, 2022-01-22 21:42, pirms 3 gadiem
Izrāde, drāma, traģēdija (īpaši Šveiciešiem). Slaloms rullē. Likās ka džeks no Raidinga komandas tūlīt apēdīs cepuri.

Uz OS jāuzrīko toto - Noēls, Vinacers un Jakobsens tiks līdz finiša vārtiem. Un ja tiks, kā sadalīs medaļas

  +1 [+] [-]

, 2022-01-22 22:05, pirms 3 gadiem
Gribētos no SC autoriem tomēr kaut cik nopietnāku attieksmi pret savu darbu. Paviršības kļūst arvien vairāk. Skatos tabulā parādījusies jauna valsts - Brotens. Vai patiešām nevar pārlasīt ko raksta, ko liek tabulā.
Šorīt no rīta rakstā par kamaniņām lasīju un nespēju nobrīnīties. Via nu 1.aprīlis, bet diemžēl paviršība jau bezkaunības līmenī. Autors vispār neorientējās sporta veidā par ko raksta.
Citāti no raksta par kamaniņām.
"• Sestdien vīriešu divniekos Latvijas izlasi pārstāvēs brāļi Šici un Mārtiņa Bota un Roberta Plūmes duets, un Oskars Gudramovičs kopā ar Pēteri Kalniņu."

Kaut kāds murgs. Gudramovičs un Kalniņš beiguši karjery, visu sezonu nebrauc. Bet nākamā rindkopa.. pat nezinu ko teikt.

• Treniņbraucienos Sanktmoricā starp divniekiem labāko rezultātu uzrādīja Oskara Gudramoviča un Pētera Kalniņa divnieks, kas trasi veica 00:54:720 sekundēs, apsteidzot vāciešus Toniju Egertu un Sašu Benekenu, kas ir Pasaules kausa vicelīderi.

Kā var kaut ko tādu samurgot? Nav ko piebilst lasot ko tādu....

  +1 [+] [-]

, 2022-01-23 00:34, pirms 3 gadiem
Bet nu, bija tik feini skatīties, kā abi norges priecājās par brita uzvaru. Tāds tiešām skaists koleģiālisms.

     [+] [-]

, 2022-01-23 02:57, pirms 3 gadiem
Eh, žēl, ka neredzēju. Būs kaut atkārtojumā jāpaskatās!